2022. április 23., szombat

BENovelas21

2022. április 21-én este megünnepeltem az első kitalált TV csatornám 21. születésnapját, amelynek mostani neve BENovelas. 2001. április 21-én „hoztam létre” a képzeletvilágomban a TV1 csatornát. Anno kereskedelmi TV-ként a TV2 volt, de TV1 sosem készült ilyen formában, így gondoltam létrehozom a magam kis kitalált csatornáját. Saját sorozatokat írtam, adtam elő, ill. filmek hangját magnókazettára, ill. diktafonra vettem fel, majd azokat sugároztam az esti órákban lefekvés előtt. Még nem volt akkoriban internetes lehetőségeim. Füzetekbe, ill. valódi TV újságokba írtam a műsorismertetőimet. Érdekes világ volt. Aztán jöttek új kitalált TV csatornák. Az állandó második idén 10 éves. J Voltak időszakos csatornáim is. A TV1 később Zone TV1, majd BN, BN1, BENovelas. A második BN2-ként „üzemelt” ami ma BENovelas+. A jelenlegi harmadik csatornám a BENovelasX  amely főleg régebbi sorozatokat „sugároz”. Kb. hasonló, mint a 2015 és 2019 között „működő” BN Oro, amelyen sikersorozatok mentek. Sok olyan kitalált TV csatornám volt, amelyek „megszűntek”, mert nem váltak be. Május 2-tól a BENovelasPlay indul útjára, ahol nem egész napos műsorok lesznek. Egy ún. visszanéző csatorna, ill. kiegészítő TV adó.





Világom valós központjában eme ünnep alkalmából ismét hangulatvilágítás tárult, köztük a betűs fénytábla is, amely az ún. BENovelas21, La Fiesta nevet kapta. Volt egy kis parti és hangulatest. Szeretem, ha fényárban úszik minden, de csak különleges alkalmakkor történik mindez, hisz a ledes drótok elemmel működnek. Karácsonykor, húsvétkor, Halloweenkor, Szilveszterkor és bizonyos évfordulók alkalmából kapcsolom fel a fénylámpákat. Persze vannak kivételes alkalmak, amikor itt vannak a gyerekek és nekik felkapcsolom a ledeket. A fényes csodát megillatosítják az illatgyertyák is, melyeket mindig meggyújtok. Nemcsak kellemes illatot áraszt, de a gyertya lángja is ad egy löketet a különleges hangulathoz. És persze nem hiányozhat az alkalomhoz illő kellemes zene sem.

21 év sok idő. Most már külön dokumentumban írom kitalált TV csatornáim műsorait. Kinőttem már abból, hogy magam adom elő a sorozataimat. A filmeket dvd-ről és netről nézem. A BENovelas már nemcsak egy TV csatorna, hanem mára egy kitalált TV társasággá bővült, melybe már négyen vannak. Szórakoztató és egyedi időtöltés, melyet sajnos nem minden ember képes megérteni. De nem érdekel, hogy ki mit gondol. Engem ez boldoggá tesz és ez a lényeg. Májusra gipszből kiöntöm a BENovelas emléktáblát és építek egy hidat is, melynek neve: BENovelas híd. Olyan stílusúra szeretném készíteni, amely az 1945-ben felrobbantott régi Erzsébet híd volt. Persze ugyanolyan nem lesz, csak hasonlítani fog rá és ezüstszínűre fogom festeni.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.