2022. április 15., péntek

5 NŐ ÉS EGY FÉRFI

A Spirit színházas alkalom hatodik részében kicsit rendhagyó módon zajlottak az események. Judit helyett Szitás Barbara tartotta az alkalmat. Juditnak fellépése volt és ezért nem tudott részt venni az újabb részben. Szitás Barbarát néhány hete a Főnök a pácban című darabban láttam, amikor is egy pácienst alakított. Utána olvastam a neten. A Keresztanyuban és a Hotel Margaretben játszik. Szinkronizál is, de török sorozatokban. Az Isztanbuli mennyasszonyban ami a Duna TV-n ment. Én nem szeretem a török szériákat, mert nagyon szomorúak, tragikusak és a történetük is megrázó. Kár hogy ezekre cserélték le a valódi telenovellákat. Tudom jól, hogy szeretik az emberek a török sorozatokat. Adjanak a TV-k, ha van rá igény, de nem csak ezeket. Judit is szinkronizál török sorozatokban. Ha valódi TV csatornám lenne bizony korábbi, klasszikus telenovellákat vásárolnék. Főleg venezuelaiakat és argentinokat. A Venevisiontól és az RCTV-től. Nem lenne hiány a legjobb dél amerikai művekből. De jól tudom azt, hogy saját, igazi TV csatornám nem lesz sosem, csakis a kitalált marad meg nekem. Ott pedig bármi mehet. 




Ismét a kamarateremben voltunk, mert a fenti nagyteremben újból előadást tartottak. Cseke Katinkát is láttam előtte és utána. Szitás Barbara jópofa, laza és kedves volt velünk. Emlékeztetett Krisztire, aki 11-ben az irodalom és nyelvtan tanárnőm volt az esti gimnáziumban. Picit újból középiskolásnak éreztem magam. Mostanában amúgy is így érzem magam, mivel ezek a színházi alkalmak egy kellemes irodalom órára emlékeztetnek. Csak itt nem kell dolgozatokat írni, szóban felelni. Nem kell attól paráznom hogy egyest kapok. Nincs tétje ennek, nem színésznek készülök. De jó érzés lubickolni ebben a színészi világban. Barbara megmutatta a színészet más oldalát is. Az alkalom elején a belégző gyakorlatokat vettük, majd átvettünk néhány verset, melyeket a Judittal szoktuk gyakorolni.









A versek után nekiláttunk a 8 nő próbájának. Összesen hatan voltunk. Mivel sok szereplő nem volt jelen, én Madame Chanel szerepébe bújtam. J Gondoltam, besegítek kicsit. Egész jól ment. Jól tudok női hangokat utánozni. Sokszor kihasználtam már ezt a tehetségem. Ha gazdag a fantáziánk azt alaposan ki kell használni, élvezni az előnyeit, szórakoztatni másokat és önmagunk. Fontos dolgok ezek. Ismételten jól teljesítettek a többiek, látok bennük fantáziát.



Szünet után mindenkinek fel kellett olvasnia azt a verset amit kiválasztottak. Én 3 általam írt rövidet olvastam fel.





Zenés és zenementes változat

Barbarának tetszett. Érdekes, már nincsen lámpalázam. Hihetetlen mennyit fejlődtem az utóbbi évek alatt! A színházi alkalmak is jó hatással vannak rám. Itt is tanulok, fejlődök. Az alkalom végén egy szituációt kellett előadni. Kihasználtam az erősen világított lámpát a plafonon, majd eljátszottam azt, hogy fotózok, és felnézek a napra. Le akarom fotózni, de nem sikerül. Egy egész jelenetet adtam elő, persze némán. 21:03-kor végeztünk, majd azután hazajöttem. Ilyenkor mindig nagyon éhes vagyok és fáradt. Ami mostanában nagyon aggaszt az a fejfájásom. Nemrég görcsölni kezdett a fejem. A túlterheltség egyik jele. A testem mindig jelzi ha baj van. Odafigyelek az egészségemre, mert másik oldalról nem hagyhatom el magam. Mindennap küzdök az ún. életben maradásért. Nem szabad engednem, hogy az autizmus lassítson rajtam, még több nehezéket rakjon rám. Az evéssel komoly gondjaim vannak. Néha túl sokat eszem ez pedig a hasamon is látszik. Főleg a gyógyszerek okozzák amelyeket kénytelen vagyok szedni. Sokan gyengének tarthatnak, pedig nem vagyok az, VISZONT vannak gyenge pillanataim, melyeket nem kötök senki orrára.

A színészet nehéz, gondos odafigyelést igényel. Csak azok színészek, akik ilyen rendkívüli tehetséggel rendelkeznek. És ez a tehetség már akkor kialakul, amikor megszületnek. A színészet válik életük szerelmévé, ahogy Zöldy tanár úrnak a matematika. Láttam rajta mennyire szereti és mennyire tudja. Nekem is vannak szerelmeim. A fotózás, mely során átadom magam az adott pillanatnak és megörökítem azt. Az írásaimmal pedig emlékeket jegyzek, melyeket a képeimmel színesítek meg. Sorolhatnám tovább. Vannak persze tiltott zónák, melyeket csak az újságomban írhatok le.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.