2022. április 20., szerda

BENovelas Pascua 2022. (Húsvét)

Idén kicsit hűvös húsvét volt, de ez nem jelentette azt, hogy rossz. Persze nem volt olyan ünnep, mint annak idején, mikor szüleim baráti köre feljött hozzánk, beszélgettek és ment a Zámbó Jimmy. Régóta csakis családias hangulatúak a húsvéti ünnepek.






















Még az ünnep előtt szétnéztem a Lindt üzletben, hogy kiválasszak pár csokit. Mindenképpen ragaszkodtam ahhoz, hogy idén valami extrát vásároljak. Végül aztán sikerült választani. Meg kell mondanom, nagyon elkapkodtak mindent az emberek, de amit szerettem volna 1-1 dolog kivételével az volt. Megnéztem az újbudai Skála piacot. Minden évben lencsevégre kapok csodálatos virágokat, mert nagyon lenyűgöznek a színeik. Szeretem a virágokat, főleg a vörös rózsát. De a többi virágot is nagyon szeretem. Barkát akartam venni, de nagyon drágán árulták. Nekem sok éve volt is.














Nagypénteken nem szabad húst enni. Ezért én sóskafőzeléket készítettem. Nagyon szeretem. A youtubeos nemzeti konyha receptje alapján csináltam meg. Én úgy készítem a sóskafőzeléket, hogy a szára is benne van. Úgyis összefő. Krumplival összenyomva csináltam és olyan pürés jellegű lett.




A tetejére tükörtojást csináltam 3 tojásból. Azon a hideg pénteki nagyon jólesett a főzés, mert olyan forróságot okozott, hogy felmelegedtem. Eszembe jutott egy kellemes emlék még 2006-ból, amikor István barátomat elkísértem a Nyugati pályaudvari gyrososhoz és olyan hideg volt az aluljáróban. Az a sütő, ami a húst sütötte olyan kellemes melegséget árasztott magából.




Szombaton nekiláttam tojásokat festeni, de eléggé rosszul sikerültek. Fontosnak tartottam, hogy két különböző színű legyen, de összefolytak a színek. Volt amikor az összes színbe belemártogattam az adott tojást. J Úgy játszottam a tojáskákkal mint egy kisgyerek. Édesanyámnak nagyon tetszett. Ki is raktuk tálba, mellé a csipetkékkel.





Este pedig sonkáztunk a szüleimmel. A régi, nosztalgikus sonkát ettük ami roppant sós, kellemes és „szálkás”. Szokásomhoz híven hoztam a formám. Tormából, főtt tojássárgájából és megtördelt krumplisalátából kencét kevertem ki magamnak, majd házi kaláccsal és sonkával ettem. Fenséges falat! Mindenkinek ki kell próbálnia! Persze a sonkát lehet enni céklával is.

Háttérzeneként Alejandro Sanz: El alma al aire képlemeze ment. Pont illett a helyzethez, mert kint szakadt az eső. Esős húsvét szombat volt, de így szerettem. Vasárnap persze csak hideg volt. Kibontottam a 100%-os Lindt étcsokit ami nagyon ízlett. Ugyanolyan íze volt, mint a 99%-kosnak. Kicsit olyan volt a stílusa mintha egy különleges fekete zoknit bontanék ki.







Fekete csokoládé és egyáltalán nem édes. Olyan az íze mint a holland kakaópornak, csak táblás csokoládés változatban.

Húsvétkor újból elkezdtem nézni a kedvenc Telemundós sorozatom, a Dame Chocolate-t, amelyet sajnos Magyarországon nem mutattak be. Nagyon szeretem ezt a telenovellát. Eredetileg 150 részes.


















Ínycsiklandó sorozat, nagyon rajongok érte. Nagyon tetszenek a díszletei, a karakterek és a helyszínek is.

Húsvét hétfőt végig aludtam. Nagyon fáradt voltam és rám tört az erős álmosság. Kár hogy a gyerekek nem voltak itt, mert remek lett volna, ha az egész család együtt ünnepli a húsvétot. Elég hamar eltelt a kedvenc ünnepem. Remélem jövőre melegebb és hangulatosabb lesz.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.