Idén kicsit hűvös húsvét volt, de ez nem jelentette azt, hogy rossz. Persze nem volt olyan ünnep, mint annak idején, mikor szüleim baráti köre feljött hozzánk, beszélgettek és ment a Zámbó Jimmy. Régóta csakis családias hangulatúak a húsvéti ünnepek.
Még az ünnep előtt szétnéztem a Lindt üzletben, hogy kiválasszak pár csokit. Mindenképpen ragaszkodtam ahhoz, hogy idén valami extrát vásároljak. Végül aztán sikerült választani. Meg kell mondanom, nagyon elkapkodtak mindent az emberek, de amit szerettem volna 1-1 dolog kivételével az volt. Megnéztem az újbudai Skála piacot. Minden évben lencsevégre kapok csodálatos virágokat, mert nagyon lenyűgöznek a színeik. Szeretem a virágokat, főleg a vörös rózsát. De a többi virágot is nagyon szeretem. Barkát akartam venni, de nagyon drágán árulták. Nekem sok éve volt is.
Nagypénteken nem szabad húst enni. Ezért én sóskafőzeléket készítettem. Nagyon szeretem. A youtubeos nemzeti konyha receptje alapján csináltam meg. Én úgy készítem a sóskafőzeléket, hogy a szára is benne van. Úgyis összefő. Krumplival összenyomva csináltam és olyan pürés jellegű lett.
A tetejére tükörtojást csináltam 3 tojásból. Azon a hideg pénteki nagyon jólesett a főzés, mert olyan forróságot okozott, hogy felmelegedtem. Eszembe jutott egy kellemes emlék még 2006-ból, amikor István barátomat elkísértem a Nyugati pályaudvari gyrososhoz és olyan hideg volt az aluljáróban. Az a sütő, ami a húst sütötte olyan kellemes melegséget árasztott magából.
Szombaton nekiláttam tojásokat festeni, de eléggé rosszul sikerültek. Fontosnak tartottam, hogy két különböző színű legyen, de összefolytak a színek. Volt amikor az összes színbe belemártogattam az adott tojást. J Úgy játszottam a tojáskákkal mint egy kisgyerek. Édesanyámnak nagyon tetszett. Ki is raktuk tálba, mellé a csipetkékkel.
Este pedig sonkáztunk a szüleimmel. A régi, nosztalgikus sonkát ettük ami roppant sós, kellemes és „szálkás”. Szokásomhoz híven hoztam a formám. Tormából, főtt tojássárgájából és megtördelt krumplisalátából kencét kevertem ki magamnak, majd házi kaláccsal és sonkával ettem. Fenséges falat! Mindenkinek ki kell próbálnia! Persze a sonkát lehet enni céklával is.
Háttérzeneként Alejandro Sanz: El alma al aire képlemeze ment. Pont illett a helyzethez, mert kint szakadt az eső. Esős húsvét szombat volt, de így szerettem. Vasárnap persze csak hideg volt. Kibontottam a 100%-os Lindt étcsokit ami nagyon ízlett. Ugyanolyan íze volt, mint a 99%-kosnak. Kicsit olyan volt a stílusa mintha egy különleges fekete zoknit bontanék ki.
Fekete csokoládé és egyáltalán nem édes. Olyan az íze mint a holland kakaópornak, csak táblás csokoládés változatban.
Húsvétkor újból elkezdtem nézni a kedvenc Telemundós sorozatom, a Dame Chocolate-t, amelyet sajnos Magyarországon nem mutattak be. Nagyon szeretem ezt a telenovellát. Eredetileg 150 részes.
Ínycsiklandó sorozat, nagyon rajongok érte. Nagyon tetszenek a díszletei, a karakterek és a helyszínek is.
Húsvét hétfőt végig aludtam. Nagyon fáradt voltam és rám tört az erős álmosság. Kár hogy a gyerekek nem voltak itt, mert remek lett volna, ha az egész család együtt ünnepli a húsvétot. Elég hamar eltelt a kedvenc ünnepem. Remélem jövőre melegebb és hangulatosabb lesz.
BEN
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.