2020. április 11., szombat

NAGYPÉNTEKI SÜTÖDE



Nagypéntekenként nem szabad húst enni. Ezt mindig be is tartom. Most is ezt tettem. Helyette ettem mást. Most egy összesített cikk lesz, mert sok mindenről esik szó.

Nagypénteken reggelire elkészítettem a szokásos tojásos kajámat. Sokan nem tudhatják, de ketchuppel nagyon finom a tojás, főleg ha sült krumplit készítünk mellé.



Korábban csináltam fűszeres bundáskenyeret, amelynek olyan hasonló az íze, mint a rántott húsnak. Vettem egy csomag sültcsirkés fűszersót és gondoltam, hogy nagypéntek este ezt készítem vacsorára.





Először 4, majd még 3 tojást ütöttem a tányérba, majd beleszórtam a fűszersó egy részét. Összekevertem, majd az olaj forrósodása alatt a kenyérszeleteket szépen megfürdettem a pácba. Oda kellett figyelnem arra, nehogy sokat szívjon be a kenyér, mert bizony ez tojásivó kaja. Összesen 7 db tojást használtam el és 8 kenyérszeletet. Persze azok különböző méretűek voltak. Szüleimnek nagyon ízlett, bár sok volt nekik. Jó sós volt, ahogy annak lennie kellett. A fűszeres bundáskenyerem mellé fokhagymás kukoricasalátát is készítettem.



A Mannában nem volt abból a különleges öntetből, amelyet szeretek, viszont olcsóbban megúsztam azzal, hogy vettem egy pohár natúr joghurtot és egy 79 Ft-os csomagos salátaöntetport. Erőteljes illata volt és belekevertem a joghurtba. Utána pedig egy gerezd fokhagymával is megbolondítottam:

Egész jól sikerült. Ideális köret volt a fűszeres bundáskenyérhez. A Manna szerencsére nyitva van ünnepekkor, de csak akkor megyek le, ha nagyon kell valami. Ott árultak M&M jégkrémet. Vettem egyet magamnak. Semmi extra, újdonságként ki akartam próbálni. Majd a másikat is megkóstolom.



Nem engedem meg a koronavírusnak, hogy tönkretegye a kedvenc ünnepem, a húsvétot. Gondos odafigyeléssel lehet élni, így másokat sem sodrok veszélybe. A 9-12 órás sávot tiszteletben tartom. Ha bemegyek egy boltba és meg van határozva, hogy mennyien lehetnek bent, akkor bekukkantok, majd megkérdezem szabad e bemenni. Az utcán kerülöm az embereket, amennyire lehet. Most a két lábamra számíthatok, mint közlekedési eszközre. Isteni szerencse, hogy jó helyen lakom, mert minden fontos hely a közelben van, ami kell, és még a sétákat is meg tudom oldani. De szigorúan csak egyedül. Csak online és telefonon kommunikálok ebben a járványos időszakban másokkal. Kicsit ijesztő azt a sok maszkos embert látni. Örülnék, ha ennek az egésznek vége lenne, és visszaállna minden a megszokott kerékvágásba.  

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.