2020. április 28., kedd

LEVEGŐT!


Április 27-től a közlekedési járműveken és a boltokban kötelezővé tették a szájmaszk viselését, vagy bármilyen módú arceltakarás közül lehetett választani. Én nem szeretem a szájmaszkot, mert mindig lecsúszik. Mikor Gömbim megszületett 2017-ben, akkor viseltem, de nagyon csúszott az arcomról, ráadásul roppant kényelmetlen is volt. Elővettem hát a téli sálam és azzal bugyoláltam be a fél fejem. Biztonságosabb és megbízhatóbbnak bizonyult, ám sajnos alig kaptam levegőt.

A Klinikáknál volt két elintéznivalóm aznap, és tudván hogy az arcom eltakartam, így baj nem érhetett. Lementem metrózni egy kicsit. Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy zajlik a Ferenciek tere és az Arany János utcai megállók burkolatainak bontása. A Ferenciek terén alig, viszont az Arany János utcai állomás falburkolatát szinte egészen leszedték. Az esetről videót és fotókat készítettem:



 Kihalt állomások, reklámszilánkok a sín felett





Nem nagy szám a bontás pillanatainak minősége, hisz a szerelvényből volt lehetőségem. Nem töltöttem sok időt a metróban, mert sietni akartam. Az állomásokon és a kocsikban mindössze pár ember volt, 2-3 személy, külön, messze mindenki, mindenkitől. Kicsit ijesztő volt a hangulat, mert az alagútban furcsa hangok is voltak és néha lelassult a metró. Jó hogy felmértem a terepet így közel másfél hónap után. Az emberek betartják a szabályokat. Ma kicsit „bűnöztem”, de odafigyeltem magamra és a környezetemre. Meg mellesleg hiányzott nagyon a metró, a föld alatti világ hangulata és arculatai. Ezt a kis kiruccanást megérdemeltem. Visszafelé a Ferenc körúton (Corvin-negyed) szálltam le, majd elsétáltam a SPAR-ig. Egész idő alatt a boltokban, metrón be volt bugyolálva a fél arcom. Nehezen kaptam levegőt, de mikor az utcára léptem, fellélegezhettem, mert lehajtottam a sálat az arcomról.

Hogy miért is mentem a Klinikák felé? Egyrészt az újságom legújabb számának nyomtatása miatt, másrészt újra elmentem a Fantasmania üzletbe, ahol a Péntek 13, 2. részének zsákos fejű Jason figuráját vegyem meg. Nővérem megkért, hogy Gömbimnek egy Pókemberes figurát vásároljak és mivel nem volt megünnepelve a névnapom, így utóajándékba választhattam valamit magamnak. Nagyon örültem ennek a Jason figurának. Bővebben a másik cikkben írok róla.


Gömbimnek hétvégén volt a névnapja és ezért kapta a Pókemberes figurát, valamint a Verdákból egy új kocsit. Utólag itthon is megünnepeltük medvebocsom. Vettem még az újfajta Magnum jégkrémből a Rubisból egy dobozzal, amit Lujzival ettünk meg, mert Gömbi nem eszik meg a nagyobb fagyikat. Ő külön csokit kapott.


Fehércsokis jégkrém, málnaszósszal és Rubí csokival burkolva. Nagyon finom volt! Nem tudom, hogy idén lesz e új double kiadás. Örülnék nagyon neki.

Lujzimmal délután tanultunk. Zajlik a távoktatás és én +-ban át szoktam vele venni pár dolgot, ami még kell. Házi feladat másnapra az volt, hogy szelektív edényeket csináljunk. J És végül szépen elkészült. Már múlt hétvége előtt belekezdtünk a munkába.  


Most ismét a séták időszaka jön a karantén végéig. Ami pedig a metrót illeti idők kérdése és a Ferenciek terén is elkezdik bontani a kőlapokat a falakról. A mozgólépcsők körül már szétszedték a burkolatokat.  

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.