2020. április 25., szombat

ZENEAJÁNLÓ: ENRIQUE IGLESIAS: COSAS DEL AMOR


2000 utolsó napjaiban jutottam ehhez a csodálatos Enrique Iglesias albumhoz még kazettán. 20 éve még nem volt CD lejátszó, csak walkmanem. 1990 Ft-ért vettem meg a Cosas del amor című albumot még az Europarkban. Akkoriban a kazetták kevésbé voltak már kaphatóak, nagyon sok zenei albumot CD formátumban forgalmaztak.


Ez az Enrique Iglesias kazetta volt az első hűs effektes album, amely óriási hatással volt rám mikor először meghallgattam. Nem tudtam betelni vele, ezt hallgattam még 2000 szilveszterén is! Nagy szerepe volt 2001 elején, mikor először állapították meg nálam az autizmust a Vadaskertben. A walkmanem magammal vittem és benne a kazettát. Busszal le a Moszkva térre hazafelé is hallgattam, illetve mikor a 2-es metróval mentem haza. Akkor még az állomás régi volt.

2000-ben, a Vad angyal időszakában először Natalia Oreiro zenei világát ismertem meg. Akkor két kazettája jelent meg az énekesnőnek, melyeket be is szereztem. Enrique Iglesias zenéjét a TV2-n induló Esperanza (Nunca te olvidaré) című sorozatnak köszönhetem, hisz Enrique énekelte a főcímdalt és emlékszem arra, hogy reklámozták is. 




Enrique Iglesias az Esperanza című sorozat utolsó kockáiban

Sokáig kerestem kazettán a Cosas del amort, de szinte mindenhol csak CD-n volt elérhető, míg aztán sikerült megvásárolni. Rongyosra hallgattam.

 

A kazetta 20 évvel később. 2002-ben CD-n is meglett. Az album érdekességei, hogy ami nekem megvan egy deluxe kiadás, hisz van egy olyan változata is, amely nem tartalmazza a Bailamost és annak remix változatát. A borító is más. A másik érdekesség, hogy három telenovella zenéje van rajta. Az Esperanza, Nők Világa és a Cosas del amor, amely egy perui sorozat az América Produccionestől. Magyarországon nem mutatták be a sorozatot. A harmadik érdekesség az, hogy autizmus kék színe van az albumnak.




Ezt a latin zenei csodás albumot télen ismertem meg. Azért nevezem hűs effektesnek, mert mikor hallgatom a dallamokat, akkor elképzelem magam egy tiszta levegőjű tájon, ahol magamba szívom a kellemes hűs levegőt. Ilyen hűs effektes trackek (számok) a Nunca te olvidaré, Cosas del amor, Desnudo. A latin zene egyik legmeghatározó darabja ez az Enrique album, amely nemcsak a spotify-on, de a youtubeon is elérhető.


Eszembe juttat jó, de sajnos rossz emlékeket is ez a lemez. Nem akarom azonban, hogy itt is a démonjaim győzzenek, hisz sokat jelentenek a régi idők szép emlékei, és csak ezekre szeretnék gondolni.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.