2019. május 30., csütörtök

CD AJÁNLÓ: RICARDO MONTANER: MONTANER


Május 24-én jelent meg Ricardo Montaner új albuma, a Montaner, melyet korábban már előrendeltem. Az album szintén 35 perces, mint Alejandro Sanz új lemeze.





Ricardo Montaner 2012 óta kétévente adott ki új albumokat. 2018-ban vártam legújabb lemeze megjelenését, de helyette csak egy új dalt, a Qué Vas a Hacer-t osztotta meg az énekes a youtubeon. 


Egyidőben jött ki Alejandro Sanz: No Tengo Nada című száma is. Ricardo Montaner facebookos oldalán, illetve a weblapján nem olvastam az új albumáról, viszont később más siteon értesültem néhány új infóról. Végül már előrendelhetővé vált azon az oldalon, ahonnan CD-ket rendelek. Nem sokkal a megjelenés előtt újabb dal került fel a youtube-ra, amely a No Me Hagas Dano.


A Montaner rövidsége ellenére jó albumnak mondható, de meg kell vallanom, hogy az előző lemez, a 2016-os Ida Y Vuelta jobban teljesített nálam. Az idei albumon nagy kedvenceim közé tartozik a Te Adoraré és a Quiero. Ricardo Montaner kisebb stílust váltott a megszokott helyett, de nem feledkezett meg a rajongóiról, kik megszokták a romantikus oldalát.





2 CD füzettel! J
Életemben először fordult elő az, hogy egy CD tokban két darab CD füzet volt! Az örömöm megduplázódott, mert Ricardo Montaner új albumának CD füzete szokáshoz híven gazdag színvilággal rendelkezik és ebből a frissen nyomtatott, erősen festékszagú CD füzetből 2 db volt a tokban! Mindenképp különleges helyre fogom tenni! J A Montaner elő és hátborítója szinte megegyezik, és kicsit eltér a megszokott stílustól. Az énekes egy lánnyal táncol és látszik, hogy mennyire beleéli magát a zenei világba. Mintha abban a pillanatban minden körülvevő emberről megfeledkezne. Csak a lány és a zene az, amire figyelni tud. Emlékeztet arra az időre, amikor még hintáztam az ágyamon és úgy hallgattam zenét. Olyan volt ez, mintha táncolnék. Abban a pillanatban átadtam magam a zene áradó varázsának és azok a pillanatok kikapcsoltak, megnyugtattak. Ugyan ma nem hintázom, hanem rendszerint az ágyamon fekve, gépnél ülve, pakolás közben hallgatom a kedvenceimet. Magammal mostanában nem tudok zenét vinni, mert a régi telefonom nem reagál a fülhallgatóra. 



Eredetileg áprilisban jelent volna meg a Montaner, csak aztán a megjelenés dátumát áttették máskorra. Ezután is történt módosítás, végül a május 24-e lett a véglegesített megjelenési időpont. A CD hátoldalán 2018-2019-es évszám van, tehát a lemez már tavaly elkészülhetett, vagy csak a fele lett kész. Korábban Alejandro Fernández: Rompiendo Fronteras című lemezénél történt hasonló eset, hogy 2016 helyett, 2017-ben adták ki az albumát. Az új Montaner lemez nagyon jó, és szintén egy erős négyessel osztályoznám. Szerettem volna, ha hosszabb a CD, de sajnos túl rövidnek tartom. Egy latin zenei album 45-50 perces szokott általában lenni.


A Támpontban az egyik alkotói alkalom során még áprilisban rajzoltam egy Montaner képet, mivel készülődtem az akkor még április végi megjelenésre. Mivel előrendeléskor még nem volt látható a CD borítója, ezért az énekest rajzoltam meg napszemüvegben. Később pedig két festményt is készítettem a közelgő Montanerről. J

Ricardo Montaner új albuma elérhető a spotifyon.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.