2019. május 21., kedd

BENovelas 4fűszersós bundászsömi


Elkészítettem életem első bundás zsömléjét, amelyhez négy féle fűszersót használtam fel és az eredmény elképesztően finomra sikeredett. Íme a BENovelas féle 4fűszersós bundászzsömi receptem:
 
Hozzávalók: (1 adaghoz)
2 zsömle
3 tojás
egy evőkanálnyi főzőzsír, vagy olaj a sütéshez.
Fűszersós keverékek:
-sült oldalas
-magyaros sültek
-sertéssült
-Kentucky csirkeszárnyak

A 3 tojás tartalmát belerakjuk egy tálba, majd a fűszersós keverékek közül fél-fél kiskanálnyit szórjunk rá. Ezután rendes sót is tegyünk, kb. szintén fél kiskanálnyit, majd az egészet keverjük össze. Hagyjuk 1-2 percig állni, addig vágjunk fel 2 zsömlét normál szeletekre. Tegyünk főzőzsírt egy edénybe, vagy öntsünk olajat. Forrás közben a felszeletelt zsömléket mártsuk bele a fűszersós tojásszószba, majd itassuk fel vele a szeleteket. Miután ez megtörtént szép lassan tegyük a forró olajos, vagy zsíros edénybe hogy megsüljön. Ide-oda fordítgatni érdemes az oldalakat, hogy teljesen át legyen sütve a zsömiszelet. Ha marad esetleg a fűszeres tojásszószból, újabb zsömlét szeletelhetünk addig, míg teljesen elfogy.




Olyan az íze, mint a sülthúsnak. Kellemesen sós és pikáns ízt kapunk. Érdemes ketchuppel fogyasztani. Vendégek fogadásához nemcsak előételként, de főételként is ajánlani tudom.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.