Elkészítettem életem első
bundás zsömléjét, amelyhez négy féle fűszersót használtam fel és az eredmény
elképesztően finomra sikeredett. Íme a BENovelas féle 4fűszersós bundászzsömi
receptem:
Hozzávalók:
(1 adaghoz)
2 zsömle
3 tojás
só
egy evőkanálnyi
főzőzsír, vagy olaj a sütéshez.
Fűszersós keverékek:
-sült oldalas
-magyaros sültek
-sertéssült
-Kentucky csirkeszárnyak
A 3 tojás tartalmát belerakjuk
egy tálba, majd a fűszersós keverékek közül fél-fél kiskanálnyit szórjunk rá.
Ezután rendes sót is tegyünk, kb. szintén fél kiskanálnyit, majd az egészet
keverjük össze. Hagyjuk 1-2 percig állni, addig vágjunk fel 2 zsömlét normál
szeletekre. Tegyünk főzőzsírt egy edénybe, vagy öntsünk olajat. Forrás közben a
felszeletelt zsömléket mártsuk bele a fűszersós tojásszószba, majd itassuk fel
vele a szeleteket. Miután ez megtörtént szép lassan tegyük a forró olajos, vagy
zsíros edénybe hogy megsüljön. Ide-oda fordítgatni érdemes az oldalakat, hogy
teljesen át legyen sütve a zsömiszelet. Ha marad esetleg a fűszeres tojásszószból,
újabb zsömlét szeletelhetünk addig, míg teljesen elfogy.
Olyan az íze, mint a
sülthúsnak. Kellemesen sós és pikáns ízt kapunk. Érdemes ketchuppel
fogyasztani. Vendégek fogadásához nemcsak előételként, de főételként is
ajánlani tudom.
B E N
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.