2017. február 23., csütörtök

NOlimpia

Nagyon örültem annak a hírnek, hogy 2024-ben nem rendeznek olimpiát. Az utóbbi hetekben számos helyen gyűjtöttek aláírást azért, hogy ne valósuljon meg ez az egész. Én sem támogattam a hazai olimpiát, mert véleményem szerint az a sok pénz, amelyet a 2024-es játékokra költenének, jobb helyre is kerülhetne. Én is elmentem az aláírós standhoz. Ugyan Magyarország visszalép az olimpiától, mégis sok pénz elveszett már azzal, hogy előkészületekre, kampányfilmekre költöttek. Nagy felelőtlenségnek tartottam, ugyanis mielőtt a hazánk olimpiát akarna rendezni, már a tervezgetés helyett létre kellett volna hozni egy népszavazást azzal kapcsolatban, hogy akarják e vagy sem a hazai olimpiai játékok megrendezését. Ha igen akkor teljes gőzzel előre, de ha nem akkor nem lett volna szükség reklámokra, egyebekre. És így az elveszett pénz sem veszett volna el. Nagyon sokan, köztük én is a magyar olimpia ellen voltunk, mert vannak sokkalta fontosabb dolgok, amelyekre igenis költeni kellene. Pl. egészségügy, oktatás, metrófelújítás és Budapest rossz állapotban lévő hídjainak felújítása. Még sorolhatnám tovább, mikre kellene pénzt költeni.

A budapesti olimpia miatt azt tervezték, hogy a Boráros térről induló csepeli HÉV-et villamossá alakítják át és a HÉV vonal körüli területeket sétálóparkká alakítják. Eleve ez ugyanolyan hülyeség, mint annak idején a 2-es metró összekötése a gödöllői HÉV-vel. Pont 10 évvel ezelőtt fejeződött be a 2-es metrónak a felújítása és ebben az Őrs vezér téri állomás átépítése is benne volt. Most azt bontották volna el, betömve az állomás melletti aluljárót, megbénítani a forgalmat a sínépítéssel. Mellesleg a 3-as villamos rekonstrukcióját is befejezték nem olyan régen. Visszatérve a Csepeli HÉV-re azt össze se lehet hasonlítani egy villamossal. A HÉV-et sok ember használja mindennap és létfontosságú a megtartása. Van olyan HÉV szerelvény is, amelyet felújítottak. Úgy lenne a legjobb, ha a HÉV-et fejlesztenék és nemcsak a kocsikat, de a pályát és az állomásokat is. Sok villamos fut Budapesten. Remélhetőleg nem fogják az olimpia lefújása ellenére szétrombolni egy klasszikusnak számító HÉV vonalat.

Sok olyan ország volt ahol az olimpia megrendezésre került, de csak Los Angelesben volt nyereséges. Egy ilyen sporteseményre külön területen építkeznek, és utána nem használják. Olyanná válik idővel a terület, mint a csernobili Pripjat és környéke. Elhagyatott, romos, gazzal benőtt helység marad üresen. Mindezt egy 2 hetes olimpiai játék miatt.

Olimpiát akkor rendezzen egy ország, ha elég pénze van ahhoz, hogy egy ilyen projektbe belevágjon. Fontos előtte az adott ország lakosságának véleménye, majd azután belekezdeni a reklámozásba, tervezésbe és pénzköltésbe.


BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.