2017. február 11., szombat

A múlt lezárása

Amikor 10 éve, 2007-ben megváltozott az életem akkor sajnos olyan viselkedési stílust vettem fel, amellyel sokak ellenszenvét váltottam ki. Sokszor támadással védekeztem. Hiba volt. Más lehetőségem nem volt a védekezésre csak ez. Pedig létezik más módja is. Az utóbbi 1 hónapban sok olyan dolog történt, ami nem volt jó. Egyik héten 2x is konfliktusba kerültem, amit elkerülhettem volna. Sajnos szembesültem azzal, hogy nem értik meg azt mi miért történik és ez szörnyű volt. Most lett elegem! Elszántam arra magam, hogy lezárom magamban a múltat és új életet kezdek. A következő időszakban számos változtatásokat tervezek véghezvinni. Elsőként soha többé nem akarok dühömben olyat írni vagy mondani másoknak, amelyeket nem tennék. Ahányszor ez történt azt hittem, hogy többé nem fogom tenni. És amikor a megbántások után hosszabb idő telik el azt gondolom, hogy most már nem lehet semmi baj. Ám történnek bizonyos dolgok és újra a kanális legalján találom magam. És annyira csalódok magamban, hogy utána semmihez sincs kedvem. Ez a krízis időszak, ami változó időtartamú. Ennek vége! Sok mindenen mentem keresztül az életem során. Vannak dolgok, amelyeket meg tudok oldani magamtól is. Adok magamnak egy újabb lehetőséget, hogy a jövőben boldog lehessek. És érzem, hogy sikerülni fog. Az egyik pszichológusnőm azt mondta nekem, hogy egyedi vagyok.

Terveim a jövőre nézve:
1) Nem akarok többé senkit sem megbántani se szóban, se írásban.
2) Nem akarok ellenségesen viselkedni a másikkal még akkor sem, ha az rosszat akar nekem.
3) Kevesebb édességet fogok fogyasztani és mértékkel fogok enni.
4) Megpróbálom legyőzni a bennem lévő szociális félelmeim.
5) Megpróbálom elfogadni saját magam.
6) A múltban elszenvedett lelki traumáim szeretném legyőzni, hogy azok soha többé ne okozzanak kellemetlenségeket és ne befolyásolják a kialakulóban lévő kapcsolataim.
7) Szeretnék párkapcsolatot, barátokat.
8) Laci barátommal újrakezdeni a barátságunk.
9) Megismerek új latin zenei énekeseket.
10) Megpróbálok többet mosolyogni. 

Ha történik a jelenben egy rossz dolog, akkor kellemetlen múltbéli képek villannak fel bennem és akkor az a felszínre tör. Hiába telt el X idő az adott sérelem óta lelkileg ugyanúgy tud fájdalmat okozni a jelenben, mint a múltban.  

Dolgok amelyeken nem lehet változtatni:
1) A közösséget ahova 2013-2014-ben jártam alig egy hónapja nagyon megbántottam ismét. Ezt nagyon megbántam. Eszembe jutott az, ahogy viselkedtem egyes tagokkal és hogy az ellenszenves oldalam látták. Eszembe jutott az egyik tag mondata: A stílusoddal van a baj! És ez igaz is. Ha úgy viselkedtem volna, hogy kedves leszek mindig és nem követek el annyi hibát most minden másképpen alakulna. De a félelmeim győztek akkoriban. Erről írtam már egy korábbi cikkemben. És a közösséget sajnos nem egyszer bántottam meg. Most már beletörődtem abba, hogy nincs visszaút. Én őket csak azzal vádolom, hogy nem hallgattak meg, nem beszélték meg velem azt, amit szerettem volna. Ezzel fájdalmat okoztak. Másképpen is lezárhatták volna velem a kapcsolatot. Reménykedem abban, hogy egy idő után el tudom őket végleg felejteni.

2) Vannak olyan emberek, akik sosem térnek már vissza az életembe. Ugyan élnek, de már nem kommunikálnak velem. Annyit tudok tenni, hogy végleg elengedem őket.

3) A múltban elszenvedett sérelmek megtörténtek, nem lehet változtatni rajtuk. A jövőt viszont csupa széppel szeretném kitölteni, amelyeket megmutatnék a szeretteimnek. A jövőt lehet változtatni úgy, ahogy szeretném. Remélem sikerülni fog.

Dolgok amelyeken nem fogok változtatni:
Továbbra is szeretni fogom mindazokat a dolgokat, amelyeket szeretek.


BEN

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.