2019. szeptember 8., vasárnap

MINEK EZ A CIRKUSZ?


Édesapámmal épp új cipőt mentem venni, amikor is a villamos megállójában észrevettem egy újabb plakátot. Ezúttal nekem is tetszett, mert nagyon igaz, amit ábrázol. Puzsér, Berki és Karácsony vannak rajta. Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost! felirattal zajlik az ellenzék elleni kampány. Már ha Berki Krisztiánt ellenzéki tagnak lehet nevezni, hisz a celebek egyik tagja a Fideszes TV2-nél van ahol, ha jól tudom a szintén TV2-höz tartozó FEM3 egyik adását vezeti. Én nem tudom elképzelni azt hogy ő hatalmat kapjon. Teljesen alkalmatlannak tartom arra, hogy főpolgármesteri feladatokat tudjon elvégezni. Egyik videójában kijelentette, hogy nem segít az embereken. Mit várnánk egy ilyen figurától? Az év egyik vicce lenne. Berkinek a magamutogató műsorok valók, ahonnan kezdte a pályafutását. Egyáltalán nem szimpatikus, sőt ellenszenves karakternek tartom. Ennyit róla. Puzsér még nála is irritálóbb, mert ő egy felsőbbrendű kritikusnak tartja magát, ki nem tiszteli más ízlését. Az ilyeneket a média közelébe sem engedném! Megnéztem néhány adását és borzalmas, amiket állít másokról. Nem tartom normálisnak. Karácsony pályafutását nem követtem. Ő róla annyit olvastam, hogy Zuglóban panaszkodnak rá. Több írnivalóm nincs vele kapcsolatban.

Az a durva hogy mindenfajta magyarországi választás úgy zajlik, hogy az aki kapja marja játékot játsszák az ellenzékiek, de a vezetők is. Kiplakátolják a sok szemetüket és Budapest egy valóságshowra hasonlít ilyenkor. Még az eltelt választások után is számos helyen kint maradnak a képek. Magyarország a plakátok fővárosa ahol az ember nem tud menekülni az elfajzott politikai csatározások elől. Mindkét oldalt mélyen elítélem és megvan róluk a véleményem! Főleg az ellenzékiekről, akik "osztódással szaporodnak", ezáltal megakadályozzák a változást. Elég összeszámolni az x mennyiségű ellenzéki pártok szavazatait és rögtön kijön egy hasonló számjegy, amely a Fidesznek is van. Az emberek zöme elvesztette a bizalmát a hazai politikával szemben és épp ezért nem mennek el egyesek szavazni. Hiába teszik le egyesek a voksukat egy ellenzéki jelöltre, az emberenként csak egyetlen szavazat. Ha különböző helyekre kerülnek a voksok, az egyetlen ellenzéki pártnak sem kedvez. Nekem ez a meglátásom.

Először és utoljára engedek be budapesti szennyplakátot a blogomba és az újságomba, mivel ezt viccesnek tartom és most kivételt teszek, hogy a magyar celebek egyszer "beléphessenek". Október 13-án lesz a következő választás, ahol Budapest remélem új, megbízhatóbb főpolgármestert kap. Ebben erősen kételkedek, főleg mert egyik nap mikor Gömbimmel a 3-as metrón utaztam, egy utas a szennylap Lokált olvasta, amelyben Budapestet élhető fővárosnak írták le és hálásak voltak Tarlósnak emiatt. Budapesten sok a hajléktalan, sok a szemét és bizonyos járművek megállói egyáltalán nincsenek karbantartva. A tömegközlekedés olyan, hogy bármikor pótló buszozásra lehet számítani. Egyes buszfajtákat máig nem cseréltek le. Nyáron a 4-6os villamos pótlását forró levegős busszal pótolták. A hannoveri villamosok is megértek a kukázásra. A hely pedig ahova kezelésre járok, az egy csernobili romos épületre hasonlít. Kérdem én, mi ebben az élhető Budapest? Tarlóst, mint jelenlegi főpolgármestert nem tartom alkalmasnak Budapest vezetésére. Főleg az elmúlt években tett megjegyzései miatt. Őt is egy ellenszenves embernek tartom, akinek a nyugdíjas éveit kellene töltenie családi körben. Most itt van ez a 3-as metrós klímaügy, amely elkerülhető lett volna, ha teljesen új szerelvényeket vesznek a kék vonalra. És itt van ez a debreceni új sznob suli ahova milliókért tanulhatnak a magyar gyerekek, feltéve, ha kedves szüleik ki tudják csengeti a magas összegeket. Látszik mekkorák a társadalmi különbségek.  

Kész vicc és valódi cirkusz, ami Magyarországon zajlik. De főleg tragédia az, hogy egyeseket kis alamizsnáért meg tudnak venni illetve félrevezetni. Sajnos ezek után még rosszabbra lehet számítani. Hogy mikor következik be az újabb „támadás”, csak idő kérdése.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.