2019. szeptember 29., vasárnap

Fokhagymás fűszeres bundáskenyér


Elkészítettem a bundászsömlém kenyeres verzióját, amelyet korábban is kipróbáltam, de persze kevesebb tojással. Szüleim 44. házassági évfordulójára felújítottam a megszokott receptem. 10 tojásból, 2 gerezd fokhagymából és egy félcsomagnyi grill fűszer sóból elkészítettem az alaplevet, melybe megfürösztettem a kenyérszeleteket.


A könnyebb munka érdekében laposabb tálba üssünk 10 tojást. Öntsünk hozzá bármilyen fűszersót. Lehet grill, gyros, sülthúsos. Keverjük össze villával az egészet, de a tojás sárgákat nyomjuk össze előtte. Az elkészült tócsába pedig reszeljünk 2 nagy gerezd fokhagymát, majd ismét keverjük meg a levet. Miután az alaplé elkészült tegyük bele a kenyérszeletet, majd forgassuk meg. Épp hogy belepje mindkét oldalát. Jó, ha felszívja a levet, de ügyeljünk arra, nehogy a kenyér annyira teleszívja magát lével, hogy szétessen. Felszívódás után azonnal a forró olajra tegyük, majd 15-20 másodpercenként forgassuk meg a kenyeret, hogy rendesen megsüljön. Ehhez lapos fakanalat tanácsolnék. Különböző szószokat, pl. barbecue, katchup-öt javaslok a tálaláshoz. Fontos, hogy ne friss kenyeret használjunk, mert azzal könnyebb bánni. A friss kenyeret jobb megenni úgy, ahogy van. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.