Elkészítettem a bundászsömlém kenyeres verzióját, amelyet korábban is
kipróbáltam, de persze kevesebb tojással. Szüleim 44. házassági évfordulójára
felújítottam a megszokott receptem. 10 tojásból, 2 gerezd fokhagymából és egy félcsomagnyi
grill fűszer sóból elkészítettem az alaplevet, melybe megfürösztettem a
kenyérszeleteket.
A
könnyebb munka érdekében laposabb tálba üssünk 10 tojást. Öntsünk hozzá
bármilyen fűszersót. Lehet grill, gyros, sülthúsos. Keverjük össze villával az
egészet, de a tojás sárgákat nyomjuk össze előtte. Az elkészült tócsába pedig
reszeljünk 2 nagy gerezd fokhagymát, majd ismét keverjük meg a levet. Miután az
alaplé elkészült tegyük bele a kenyérszeletet, majd forgassuk meg. Épp hogy
belepje mindkét oldalát. Jó, ha felszívja a levet, de ügyeljünk arra, nehogy a
kenyér annyira teleszívja magát lével, hogy szétessen. Felszívódás után azonnal
a forró olajra tegyük, majd 15-20 másodpercenként forgassuk meg a kenyeret,
hogy rendesen megsüljön. Ehhez lapos fakanalat tanácsolnék. Különböző
szószokat, pl. barbecue, katchup-öt javaslok a tálaláshoz. Fontos, hogy ne
friss kenyeret használjunk, mert azzal könnyebb bánni. A friss kenyeret jobb
megenni úgy, ahogy van. J
BEN
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.