2019. szeptember 4., szerda

CD AJÁNLÓ: IL VOLO: MUSICA



Elő születésnapi ajándékként megvettem az Il Volo új albumát, a Musicát, melynek lemezbemutató koncertje szeptember 29-én lesz a Budapest Sportarénában. A trió tavalyi koncertje nem nyerte el a tetszésem, ezért az idei előadást kihagyom. Főleg ha az óbudai zenekar ismét a képbe kerül. Azért, mert ismét komolyzenei koncertre lehet számítani.







A Musica szintén egy kevert műfajú romantikus dalgyűjteményből álló album, melyben elhangzanak musical, kisebb komolyzenei, és modernebb stílusú számok is. A lemez tetszett nekem, de elég nehéz volt. Ez azt jelenti, hogy bizonyos alkalmak során fogom csak meghallgatni. 37 perc, 1 másodperces az album. Kedvenc dalom a lemezről az A Chi Mi Dice:
Nagyon hangulatos számnak tartom ezt a gyöngyszemet. Kicsit lélekszaggatónak is. Ha olyan dalt hallok, ami mélyen megérint, akkor beszélek lélekszaggatásról. Van, amikor jó és van, amikor kellemetlenül érint egy dallam, hisz számos emlék tör a felszínre. Augusztusban egy Tony Banks szám, teljesen a hatása alá varázsolt:


1:50-től kezdődik a csoda. Egy közel 20 perces szám, amely lenyűgözött. Főleg az 1:50-től 7:34-ig tartó szakasz. Egyszerűen mennyei!!!


Az Il Volo szeptemberi koncertjét reklámozzák már Budapesten is. Az Musica album elérhető a spotifyon is:




BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.