2019. szeptember 29., vasárnap

DÖNTETLEN?


Közeleg az év vége és persze még várhatóak latin zenei megjelenések. Idén Alejandro Sanz új lemezét vártam a legjobban, és amikor meglett akkor nem sokkal később megjelent Ricardo Montaner új albuma is. Hosszúságban ugyanaz, 35 perces. 2016 óta minden évben eldől, melyik a legjobb latin zenei CD. Ettől az évtől kezdve azonban nem lesz már ilyen, mert Alejandro Sanz és Ricardo Montaner új lemeze egyformán tetszik. Alejandro Sanzzal persze többet foglalkoztam, mert több információt osztott meg a neten az új albumáról, illetve az bakelit lemezen is kijött. Könnyebb is volt lerajzolni #ALEMEZ borítóját és utánozni. Ricardo Montaner új lemeze nem jelent meg bakeliten. Az énekes kevés képet oszt meg a facebookon. Még a Montaner megjelenése előtt is az Ida Y Vuelta, a 2016-os lemezének arculata volt a hivatalos weboldalán. Persze nem az a döntő, hogy ki mennyi képet pakol magáról a közösségi oldalakra, hanem az, hogyan teljesített az új albumain.

Alejandro Sanz és Ricardo Montaner új albumát egy felmérés alkalmával újra meghallgattam egymás után. Vannak dalok, amelyek nagyon tetszenek, van, amely közepes, van, ami jó, és van 1-1 dal, ami nem tetszik, de ez minden lemeznél így van. Összevetettem az eredményeket és fél ponttal, de döntetlen eredmény született. Örültem nagyon, mert két szuper latin zenei CD született az idén.



Jönnek az újak
Októberben és novemberben két újdonság lát napvilágot. Jose Luis Rodriguez új albuma, az Agradecido október 4-én, míg Sergio Dalma új lemeze november 8-án fog megjelenni. Kóstoló már van belőlük. Íme:

Jose Luis Rodriguez "El Puma": Agradecido


Sergio Dalma: Donna (duetto con Andrés Dvicio)

Év végére számítok egy idei Alejandro Sanz koncertes CD+DVD megjelenésre, valamint Laura Pausini és Biagio Antonacci közös produkciós szintén CD+DVD-s kiadványára. Hogy mi jön ezekből össze, majd eldől kb. novemberben.

Alejandro Sanz új videóklipet készített az El Trato című számból, amely #ALEMEZ-ről származik. Megrázóan szép, sokkolóan látványos videóklip: 

Idén november 15-én lesz a Latin Grammy díjátadó, ahol esélyes, hogy Alejandro Sanz átveheti a szobrocskáját az idei albumáért. Megérdemli, bár #ALEMEZ hosszúságát még mindig megjegyzem, mert lehetett volna hosszabb is az új albuma. A facebookon már van is Grammys kép Alejandroról:


Forrás: facebook

Tavaly Laura Pausini bizonyított a Fatti Sentire/Hazte Sentir csodálatos lemezével. Nálam a 2018-as legjobb latin zenei díját elnyerte „virtuálisan”. Akkor is fennállt annak az esélye, hogy Eros Ramazzotti akkor szintén új lemeze, a Vita Ce N’é/Hay Vida miatt döntetlen lesz a meccs, de Pausini produkált több jobb dalt az új lemezén, így legyűrte Erost. Kaptak egy közös képet a világom valós központjában.

 Még művészetterápián állítottam össze az alapot, és utólag ragasztottam bele a képet. 



Idén novemberben Celine Dion új albuma is megjelenik. Nagyon kíváncsi leszek rá milyen lesz. Év végén, december 31-én, szilveszterkor pedig egy idei közös lemezes „összejövetelt” tartok. J


BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.