2019. április 22., hétfő

BENovelas Pascua (Húsvét) 2019.


Sikeresen lezajlott az idei húsvét. Kár hogy hamar véget ért, mert a kedvenc ünnepemről van szó. A húsvétot izgalmak előzték meg, ugyanis kérdéses volt az, hogy megjön-e az új Alejandro Sanz album. Végül az utolsó pillanatban már a magaménak tudhattam a CD-t. A korábbi húsvéti apróságaimnak nyoma veszett, nem tudom hova keveredhettek el. Kénytelen voltam néhány újat venni. Az árak nagyon megemelkedtek az elmúlt években. Picit csalódtam, mert én nem sznob boltokban veszem meg a dolgokat. Nálam az a lényeg, hogy egyszerű, de szép és hangulatos legyen egy dekoráció. Idén szerettem volna gipsztojást készíteni, de végül lemondtam erről az ötletről, mert elég sokat kellett volna készíteni, annyi anyagom meg nem volt. A húsvéti tojásfestés viszont nem maradt el. Idén is színeseket alkottam. J



Volt sonkázás is. A különleges húsvéti kencémet tettem rá, amely tormából, főtt tojássárgájából és krumplisalátapépből áll. A hozzávalókat villával csak össze kell nyomni, majd kence lesz belőle, amelyet a sonkaszeletre lehet kenni.




Jól bevált recept és tökéletes falatot lehet alkotni ha még melléje a klasszikus házi kalácsot is fogyasztjuk. J

Nemrég az Allee-ban megnyílt egy Lindt csokibolt, ahova ellátogattam egyik nap. Iszonyatos árakért lehet hozzájutni a fincsi csokikhoz. Magamnak egy 6 kockás, tejcsokis rudat vettem 399 Ft-ért. Annyi elég is volt. Nagyon kíváncsi voltam a helyre, mert szeretem az ilyen boltokat. Ilyenkor a 2007-es Dame Chocolate című sorozat jut eszembe mindig, amiben a csoki volt a középpontban. J








Nagyon hangulatos volt az üzlet, aranyárban lévő édességekkel. Nekem az a csokis rúd és a képek készítése jelentette az élményt. Később persze vettem Lindt táblás csokit, de a Müllerben, mert volt nálam egy 670 Ft-os levásárolható kupon, ráadásul olcsóbb is volt ott, mint a márkaboltban.

A Vörösmarty-téri húsvéti vásárt a 2-es villamos mellé költöztették. Csak az autizmus világnapi sétán haladtam el mellette. Idén is a kajáról, a drága portékákról szólt minden, amely a külföldieknek szólt, nem pedig nekünk, magyaroknak. Kösz, nem kértem belőle.


Vettem a SPAR-ban 2 csomaggal műfüvet, sötétzöld óriáskartont a papírboltban és készítettem egy húsvéti kertet. Az utóbbi időben sok kavicsot összegyűjtök, hogy itthoni dekorációimhoz felhasználhassam őket. Gömbim is sokat segít nekem a szedegetésben. Itthon lemosom forró vízzel, majd miután elég tiszták dekorációs eszközeimmé válnak. Pl. a húsvéti kertemben. A CD-s polcom is kidekoráltam a zöld műfűvel, amelyet őszig akartam megtartani, de sajnos esik szét és ezért húsvét után lekerül a polcról.

Sajnos a metálcsillogású Stabilo filctollakból két szín tönkrement, de szerencsére az egyikkel még meg tudtam rajzolni a húsvéti plakátom. Amikor Máté barátommal anno elmentem egy könyvesboltba ott kenőfejes ragasztót vettem és azzal ragasztottam a sötétzöld kartonra, majd ráborítottam egy csomó műfüvet. Úgy rendeztem el, mintha valódi lenne. Alatta is elrendeztem mindent. Két részre osztottam. Az egyik oldalon Gömbimnek, a másikon Lujzimnak csináltam helyet. A nemrég vett aprócska dekorációkat külön-külön elrendeztem, majd mind2 oldalra Kinder tojást raktam. A Tiger Coopenhagen üzletben pedig aprócska csoki tojásokat is vásároltam, melyeket szintén elosztottam a két oldalon. Lujzimnak és Gömbimnek az volt a feladata, hogy keressék meg a csoki tojásokat. Mind meg is találták. Gömbimnek segítenem kellett, mert még nem ismerte fel azt, hogy melyik a csokis, és melyik a műtojás.

A BENovelas nyuszi persze hozzám is megérkezett. Szép ezüstös csillogású volt és „körbejárta” világom valós központját. Az ezüstnyúl nem lesz eltéve, hanem egész évben ki lesz rakva. Csak a megfelelő helyet kell megtalálnom neki.




Lujzi, Gömbi és én később mesét néztünk, bár ahhoz nem igazán volt kedvem. A Toy Story és a Verdák című rajzfilmeket vetítette a FILM+. Az a csatorna is elég sok reklámot, ajánlót adott, de kibírtam. Anno a Toy Story kimaradt az életemből, mert 24 éve ment a mozikban és akkor még gyerek voltam. Valahogy nem érdekelt. Kicsit érdekes mód megviselt a mese. A Verdák is. Nemcsak szórakoztatni akarnak a mesék, hanem tanítani is. Felnőtt fejjel jobban megérzem azt, amikor egy mese megmutatja a komolyabb oldalát. Ez nagy hatást gyakorol rám.

Miután a gyerekek elmentek, késő este lemosogattam minden tányért, evőeszközt és tálat, hogy édesanyámnak ne kelljen másnap a konyhában lennie. Fontos, hogy a sorozatát nézze és feltöltődjön. Mind kitettünk magunkért a hétvégén.

Húsvét hétfőn pedig Katihoz mentem látogatóba. Jól éreztük magunkat. Beszélgettünk a személyes dolgairól. Az új lakást nehezen viseli most is, de azt észrevettem, hogy a Rivotril függőségét kezdi kezelni. Most egy olyan gyógyszert kezdett szedni ami a mellékhatásokat csökkenti. Megnéztük a Mamma Miát, amit a TV2 adott. Kati felvett 40 percnyi anyagot a filmből, amin a kedvenc dalai vannak. Gondoltam, hogy akkor már maradok 18-ig, és másodszor is megnéztem a 2008-as zenés vígjátékot. Először nővéremnél láttam tavaly. A 2. részére is kíváncsi leszek.  


Este 6-kor indultam el Katitól és a Hősök terén szálltam le. A földalattival mentem haza, de közben készítettem pár képet a Bajza és a Vörösmarty utcai megállókról, mert azokból nincs még fotógaléria.

Összességében jól sikerült a 2019-es húsvét. Ráadásul az első kitalált TV csatornám idén lett nagykorú, április 21-én. J

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.