2023. augusztus 31., csütörtök

A BENovelas magazinom 8. születésnapja (2023.08.30.)

Augusztus 30-án töltötte be a BENovelas magazinom a 8. születésnapját. Nagy szám ez, ugyanis már eddig 96 újság készült el az elmúlt 8 esztendőben. Minden évben szeretem megünnepelni ezt a jeles eseményt, ugyanis ahányszor elkészül egy újabb lapszám, azzal egyre több mindent örökítek meg. 2015-ben BN Program címmel indítottam el a magazinomat, amelyet eleinte úgy terveztem, hogy a kitalált TV csatornáim műsorait tartalmazza csak. Azután megjelentek az első kinyomtatott cikkek, melyeket egyre több követett a következő számokban. 2016-ban pedig BENovelas lett az újságom neve. Sokan tudni akarták mi a jelentése a címnek. BEN-nek hívnak az ismerőseim. A Bence nevem nem igazán szeretem, mert sokat csúfoltak gyermekkoromban azzal a mondókával: „Kormos volt a kemence, fekete lett kis Bence.” L A Bent nagybetűvel, BEN-nek írom sokszor. Művésznevem Ben Lacosta. Ilyenkor a BEN-t kisebb betűkkel írom le. Ha véget ér egy cikkem a BEN szóval zárom le a soraimat. Ugyanez vonatkozik bizonyos emailekre is. Ha hivatalos levelekről van szó a teljes, valódi nevemet kell leírnom amely sajnos eléggé nehezemre esik. A Ben Lacosta egy egyedi művésznév, amely a 2012-es Végzetes titok (Secretos Fatales) című sorozatomból származik. A történetben szereplő családnév Lacosta volt. Úgy volt, hogy a második szériában felbukkanok Ben Lacostaként, de a folytatást végleg abbahagytam.

BEN=Novelas

BENovelas

Életem első írása egy novella volt, melyet még kézzel írtam. És mivel telenovella rajongó is voltam a novelast beleolvasztottam a BEN-be. Két N helyet mindösszesen egy darab N betűt raktam be a rövidített művésznevembe. A teljes művésznevem Ben Lacosta, a rövidített BENovelas. Ezt felhasználónévként szeretem használni. A weblapom címe: www.benovelas.hu, a blogomban viszont a benlacosta.blogspot.hu nevet használtam fel. Fontosnak tartottam, hogy mindkét névtípus jelen legyen az internetes világomban. A BENovelast felhasználtam a youtube és a videa fiókomban is 1-es és 2-es jelzéssel.

Augusztus 28-án este díszítettem fel a Világom Valós Központját ezüstszínű szerpentinekkel. 30-án pedig kezdetét vette az ünneplés, amelyet rendhagyó módon ünnepeltem meg. A nappali ünneplés zenei hátteret kapott hála a filmszerkesztő programomnak.

Nem minden fért rá az ágyamra az előző 1 év alatt szerzett lemezek és egyéb dolgok közül. A lényegek így is láthatóak voltak. Minden évben hagyomány hogy összeszedek szinte mindent az előző évadban vásárolt termékekből hogy egy ún. montázsfotót készíthessek. Ezzel megemlékezek és összefoglalom az elmúlt esztendőt.


Este volt a zenementes, de hangulatfényes műsorforgatás, amelyben beszéltem a magazinomról. Arról az újságnaplómról, ami nagyon fontos nekem. Amivel minden hónapban szeretek foglalkozni. Sokan kérdezték anno, hogy miért nyomtatom ki ezt az újságnaplót. Több oka is van ennek. 2009 és 2014 között már volt egy blogom. Ugyanitt a blogspoton. Sajnos 2012 végére nagyon elavult lett és sok mindent feltölteni már nem nagyon lehetett rá. Folyton hibák jelentkeztek. Én ostoba pedig 2014-ben bezártam és megszüntettem. Eltehettem volna emlékbe, de nem így döntöttem sajnos. L Máig rosszkedvem van, ha eszembe jut az hogy a közel 5 évnyi munkám a kukába dobtam. Én megfogadtam magamban, hogy az új blog más lesz. És amit belerakok, azt kinyomtatom magamnak, hogy megmaradjon. Soha nem lehet tudni, hogy mikor és mit tervez a blogspot. Ne feledjük, ez egy ingyenes platform és anno az első fórumom is elveszett. L Azt csak bezártam, de a szolgáltató megszüntette. Nemcsak azt, de a hozzá hasonló fórumokat is. Az is külön rossz élmény volt nekem. A blogspot már fejlesztéseket kapott ugyan, de az emlékeket elteszem. Az a biztos. 2015-ben újrakezdtem a blogozást és hasonló tematikával akartam folytatni mint anno az előzőt. De aztán elkezdtem több minden iránt érdeklődni. Végül aztán megszülettek az itteni első cikkek és nagy odafigyeléssel elkezdtem foglalkozni részletesebben az engem érdekelt dolgokkal kapcsolatban. A filmek, zenék és sorozatok mellett a megosztható élményeimet és a fotós gyűjteményemet is beraktam ide. Zenéből mindenképpen ki akartam emelni a latint, mert Magyarországon nincs esélye ennek a műfajnak. Én otthont adok azoknak a témáknak, melyeket a hazai szennylapok kirekesztenek. Nemcsak a kedvenc témáimról írok, de a személyes problémáimat is leírom az újságomba. Ez az újság több mint egy napló. Egy újságnapló, amelyet a magam ízlései szerint rendezhetek. Benne lehetnek a kedvenc pornóim képei is. Azokat nem rakhatom be a blogomba, mert 18-as kategória. Vannak egyéb dolgok, melyeket nem rakhatok be a blogomba, sem pedig a youtube-ra. Ilyenek a személyes dolgok. Sajnos mostanában történek ilyesmik. Eszter mondta, hogy semmiképp se írjak ki ilyeneket a nyilvános platformokra. Új házirendet tervezek összeírni a 9. évadra. Ez átíveli a blog, a youtube és a többi netes világom rendszerét is. Édesanyám nem örül annak, hogy a melegségemről írok. Néha beszélni kell róla, ha olyan témába ütközök. Nem lehet elnyomni magunkban a témát. Az a legveszélyesebb! Leginkább az újságomban fog szó esni a témáról. Csak néha lesz megemlítve.






A BENovelas újságnaplóm születésnapi estjét tűzijátékkal kezdtem. Nehéz volt, mert a 4 csúcsot nehezen gyújtottam meg. Nem egyszerre égtek el. Picit megijedtem, mert tűzveszélyes helyzetbe kerültem. Jövőre csak egy tűzijátékot vásárolok. Ez olyan fajta, amit a születésnapi tortákra szoktak rátenni. Napközben egy szivárványos 8-as gyertyát raktam az ünnepi rétesbe. J Édesanyám készített tejbegrízes rétest. Ez volt az idei tortája az újságomnak. J



Isteni volt az íze! Nem lehetett megunni. Később szórtam rá kakaóport is. J Remekül pótolja a túrót, ugyanis nem szeretem a túrós rétest. J




Estére felkapcsoltam a hangulatvilágításokat is. Néhol gyengék voltak a fények. Halloween előtt úgyis sok helyen kell majd elemet cserélni. Nagyon hangulatos ilyenkor a Világom Valós Központja. Csak rendkívüli ünnepekkor kapcsolom fel a díszkivilágításokat. Főleg Halloweenkor mesés a látvány.

Jó volt ez a 30-ai ünnep. Ha minden jól megy, akkor a januári szám egyben jubileumi újság is lesz, ugyanis a 100. lapszám fog elkészülni. J A BENovelas magazin történetében híres személyiségek is benne voltak, akiket én fotóztam le és készültek közös képek is. Pl. Kocsis Judit, Láng Balázs, Miller Zoltán, Gabriela Spanic, Majsai Nyilas Tünde, Újréti László, Zöld Csaba és még sorolhatnám. Zenei koncerteken is részt vettem. Kiemelném Eros Ramazzottit, Luis Fonsit, az Il Divót, Il Volót.

A 2024-es év attól is különleges lesz, hogy egy újabb latin zenei évet fogok köszönteni. 2024-ben lesz 20 éve, hogy elkezdtem újabbnál újabb latin zenei énekeseket megismerni és import CD-ket gyűjteni a Music Store-ban. J Azt tervezem, hogy egy nagy óriás posztert fogok készíteni az esemény alkalmából. Hogy milyet, azt még nem tudom. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.