2023. augusztus 7., hétfő

ÉJSZAKAI VIHAR (2023.08.04.)

Péntek éjszaka alig tudtam elaludni. Nem azért, mert hatalmas vihar tombolt, hanem mert délután sokat szundiztam. Óriási felhőszakadás, villámlás alakult ki hajnali 1 óra körül. Legalább 20 perces videó anyagot készítettem az éjszakai viharról. Próbáltam villámcsóvákat elkapni, de sajnos csak az égbolt villámlását láttam. Egy villámcsóva megörökítése videós anyagból lehetséges, mert 1 másodperces szokott lenni egy csóvás villámlás. A videós anyagból pedig ki lehet menteni kényelmesen a képet, ha lassított felvételből „nyerjük ki” a pillanatot.
















A képeken úgy látszik, mintha esteledne, pedig valójában a villámlás világította meg az eget. Elég lassan alakult ki a vihar. Végül aztán szemerkélni, majd szakadni kezdett az eső. Nagyon élveztem a látványt, ám az eső egyre erősebb lett és már az ablakpárkányomat is koptatta. Muszáj volt becsuknom az ablakot. A hatalmas esőzuhatag elérte a nemrég lemosott ablakom, de meglepő módon nem hagyott hatalmas nyomot. Volt pár másodperc, amikor én is megijedtem egy picit és pár régi emlék tört fel bennem. Pl. az 1994-es nagy jégeső Csepelen és a 2006. augusztus 20-i hurrikánszerű vihar. De csak pár másodperc erejéig, hisz azokat nagyon érzékenyen éltem meg.

Az augusztus eléggé hűvösen indult, de nem baj, mert a kánikulát nem bírom elviselni! Egy komolyabb vihar és felhőszakadás mindig átrendezi kicsit az időjárást. Legalább nincsen forró idő. Ez pedig jó. Főleg ebben a klímazavaros időszakban. Emlékszem a gyermekkorom nyaraira, amikor augusztus vége felé már lehűlt a levegő és szeptemberben ősz volt! Mára már elképesztően fel vannak borulva az évszakok.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.