2023. augusztus 25., péntek

NÉVNAP(OK) (2023.08.23-25.)

Én 2x szoktam ünnepelni a névnapom egy évben. Jó dolog ez, mert legalább különleges napokat ünnepelhetek. Névnapom alkalmából sütöttem pizzákat. J Nagyon jól sikerültek! Fokhagymás-tejfölös alapú sonkás és csemegekukoricásat, melyet fetával és reszelt sajttal dekoráltam ki. A többihez hagymát, pizzakrémet és szintén kukoricát használtam.



Édesanyám azt találta ki, hogy hozzak a Nándori cukrászdából sütiket. Én az ország tortából a Spicces fügét akartam hozni, mert nagyon ízlett a múltkor. J


Lujzival mentünk el. Nagyon fogynak az ország torták, de szerencsére kaptam. J Nem hagyhattam ki a mesés tejbegrízes fagyit sem. Mellé ettem egy zserbó ízűt is, ami viszont nem jött be annyira. Lujzi karamell fagyit evett. Bementünk a rajzfilmjátékok üzletbe, hogy kicsit körülnézzünk. Nagyon jó hely. Sokszor vásároltam ott a gyerekeknek apróságokat még hajdanán. J Olvastam a neten hogy jelmezbe öltözött emberek Pókembernek, Jégvarázsos Annának öltöztek be. Lazán megkérdeztem, hogy idén Halloweenkor lehet e Michael Myers maszkban besétálni a boltba. J Mert hát ő is hős, csak horror hős. J

Miután kijöttünk Lujzival a boltból, visszasétáltunk a Ráday utca felé. Találtam egy személyi igazolványt. Egy fiatal, 18 éves srác vesztette el. Arra gondoltam, hogyha hazaérünk Lujzival, akkor megkeressük a facebookon. Fontos volt, mert egy személyi igazolvány elvesztése komoly dolog! A fiút nem találtam meg a közösségi portálon, de a szüleit igen, ugyanis az édesanyja neve rajta volt a kártya hátulján. 1-2 óra alatt megoldottam az ügyet, ugyanis a 18 éves sráccal telefonon egyeztettünk és megbeszéltük, hogy a házam előtt találkozunk. Így is lett. A szülők és a srác is hálásak voltak. Örültem ennek, mert személyi nélkül nem tanácsos közlekedni. Pláne a mai világban. Gondoljunk bele abba, hogyha nem én találom meg a személyi igazolványt hanem egy csavargó, vagy rossz szándékú ember, akkor az illető vagy illetők simán visszaélhetnek a kártyán szereplő adatokkal!

A lakóházunkban éppen felújítják a liftet. Olyan égett szag uralkodott. Napközben nem nagyon lehet használni a liftet. A felújítás előtt még képeket is készítettem. Eléggé elhasználódott a liftünk az elmúlt évtizedek alatt. Most teljes körű felújítást végeznek. Itthon adást készítettem, melyben külön kitárgyaltam az országtortát. A Kikeletből nem akartam venni. Nagyon meleg volt. Várom a hidegebb időt.



Másnap azt terveztem, hogy elmegyek vásárolni magamnak néhány dolgot. Kaptam egy kis pénzt ajándékba és szükségét éreztem annak, hogy tartsak egy vásárlós napot. Előtte elmentem művészetterápiára. Ott elég sokat rajzoltam és festettem. Nem akartam hazahozni a képeket. Lerajzoltam a Világűrt. Mostanában nagyon foglalkoztat ez a téma. Rengeteg ilyen videót nézek a youtubeon. Olyan felvételeket is találtam az Univerzumról, amikor hallani lehet a Föld hangját. Szeles hangokat ad ki. Félelmetes. A NASA külön más hangfelvételeket is rögzített a tejútrendszer bolygóiról. Lerajzoltam a Földet a koromfekete háttérrel. Egész jól sikerült! Talán egyszer hazahozom ezt a képet, de most nem tudtam. Nem is volt nálam a mappám sem. 



Kipróbáltam egy Micron típusú tollat, melyeknek hajszálvékonyak voltak a hegyei. A 0.1-es és a 0.4-es fajtát használtam. Arra gondoltam, hogy az alkalom után megnézem a papírboltban ezt a tolltípust. Volt egy lány a művészetterápián, aki angol és olasz szakos tanár akar lenni. Kedves volt, beszélgettünk alkotás közben. Egy darabon velem tartott a Nyugati pályaudvarig, ugyanis a Westendbe akartam menni körülnézni. Miután elváltunk én a Média Marktba siettem, hogy vegyek a kedvenc ezüst ragasztószalagomból, a SCAPA-ból. Egyetlen tekercs volt, de küllemhibás. Szerencsére úgyis az elejéből itthon használtam, így „beállt”. De így elkérni 5000-et a Média Markt-nak több mint pofátlanság! Nem elég hogy züllenek lefelé, de ennyire???!!!


Bementem a papírboltba és vásároltam Stabilo ecsetfilctollakat. Most megengedhettem magamnak, hogy párat vegyek extraként. Találtam Mikron stílusú tollat a Faber Castel-től. Ugyanazt tudta, mint amit a művészetterápián használtam. 1300 Ft volt egy darab. A 0.1-esből vettem. Örültem neki nagyon. A Stabilo filceknek jobban örültem, mert most egyelőre nem kell vásárolnom újakat őszig.

A kreatív hobbiboltba is be kellett mennem, hogy vegyek akrilfestéket. Volt fekete színben. 2 kg agyagot is vásároltam. Mostanában nagyon rákaptam az agyagozásra. J Tervezek a közeljövőben csinálni egy Michael Myers házat agyagból és majd a külső dekorációját fa spatulákból állítom össze. J

Mielőtt hazaindultam elmentem a Radnóti Miklós utcai használt lemezboltba. Kerestem egy Bruce Springsteen CD-t, de sajnos nem találtam. Rábukkantam A halál angyala című horrorfilmre, amelyet megvettem, mivel a neten nincs fent sajnos a film. Csak a 2. és a harmadik rész. A dvd kiadvány a film 1-2. részét tartalmazta. Olvastam a neten, hogy hasonlít a témája a Péntek 13-hoz. És mivel a 80-as években forgatták így mindenképp látni akartam. Ám azonban nagyot csalódtam a filmben, mert a főhősnőt sokat piszkálták, bántották. De kiderült róla, hogy ő a gyilkos. Ezt egyébként tudtam, mert már olvastam a filmről. Így nem volt meglepetés. A második és harmadik rész már átcsapott egy paródiába, horror vígjátékba. Anno a Péntek 13-mal is ezt csinálták, de azt a szériát többször is meg lehet nézni, mert abba a kategóriába tartozik, amelyet X nézés után is lehet élvezni. A halál angyala filmeket alacsony költségvetésű alkotásoknak látom, és ugyanúgy tekintek rájuk, mint a Gyerekjáték filmekre. ½-es értékelés! Több szót és mondatot nem érdemelnek!


Mindent, amire szükségem volt szinte megvettem. Itthon is nagyon sokat szeretek alkotni. Annyi lelki gondokkal és szorongásokkal küzdök, hogy szükséges nekem az itthoni művészetterápiás foglalkozás. A saját eszközeimmel dolgozok. Zsuzsától kaptam anno nyomdai papírokat. Azt mondta, hogy még szívesen adna. Ezek a fényes, jó illatú és sima papírok remek plakátalapok. Párat fel is használtam. Van, amikor A/4-es lapokat készítek belőlük, hogy azokra másfajta mini posztereket készíthessek. J A napokban elkészítettem a BENovelas magazinom 8. születésnapjára szánt posztert. J A születésnapom végéig ott lesz az ajtómra ragasztva. A plakát nagy felbontásban elérhető az újságban.









Itthon nagyjából elrendeztem az alkotó eszközeimet. Az ICO ecsetfilceket is bögrébe raktam, mivel nagy mennyiség van belőlük és bizonyos színekkel ki tudom egészíteni a Stabilós gyűjteményt. Színekből legtöbb a fekete szín, mert azt sokat használok. Festéseknél is. Amiből több van a nagyobb tolltartóba helyeztem át és majd idővel a bögrébe kerülnek. Most bátran állíthatom, hogy van bőven filctollam. A vágott hegyű vastag alkoholos fekete filcből is vásároltam egyet, mert a korábbi kifogyott. Akartam tust vásárolni, de az marha drága! És nem lehet sokáig tárolni, mert bebüdösödik és tönkremegy. Maradok a hajszálvékony tollaknál, ha különlegeset akarok írásban alkotni. J Ezt a tolltípust nemcsak íráshoz, de grafikus minták rajzolásához is fel lehet használni.

A névnapokat beárnyékolta Ági felbukkanása. Csináltam egy véleményvideót, amiben kifejeztem nem tetszésem a letiltásáról. És erre megvádolt azzal, hogy hazugságokat állítok róla és az anyjáról. Én csak az igazat mondtam. Nem hazudtam. Ágiból végérvényesen kiábrándultam. Ezt a lányt kizárólag a saját dolgai, sérelmei érdekelték. Ilyen emberekkel nem szabad foglalkozni. Elküldtem őt emailben. Levegőként tekintek mostantól rá. Mert ezt érdemli. Mennyire igaza volt az édesanyámnak. Hagyom is ezt a témát. Nem érdemes több időt fecsérelnem rá. Az élet megy tovább. Jövő héten az újságom 9. évada veszi kezdetét. Új időszakot tervezek. Főleg magammal kell foglalkozzak! Mert ez a normális! Mikor a művészetterápián megismert lánnyal beszéltem a metrón igyekeztem távolságtartó lenni. Kedvesnek kell lenni, de már tartok attól, hogy egy Ágihoz hasonló ember lép az életembe. Majd valahogy megpróbálom kezelni ezt a helyzetet. Elvileg jövő hétfőn ismét ott lesz az a lány. Azt fontos kiemelnem, hogy nem szabad semmilyen információt kiadnom a művészetterápián megismert emberekről. Főleg a gondjaikat nem szabad kibeszélni! Az egy zárt közeg, vigyázni kell mások „életére”. 

A közelgő, 37. születésnapomra gondolok. El se hiszem, hogy már ennyi leszek! De szerencsére pont a legszebb férfikorban vagyok. Ahogy elnézem magam még 10 év múlva is jól fogok kinézni, mivel nem is nézek ki 37-nek. Victor szerint annyiban kell változzak hogy le kell fogynom. Nagyon meghíztam és ezt szégyellem. Nem tehetek róla. A legutóbbi adásom rögzítése során a pólóm alól kilátszott a hasam. Muszáj valamilyen megoldást találnom a problémára. Azt terveztem, hogy szeptembertől heti 2x edzésre megyek, 1x úszás. És nagyon sok sétát iktatok be. Remélem, sikerülnek a terveim.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.