2020. november 25., szerda

ELŐ KARÁCSONY

1 hónap van még karácsonyig, de én minden évben ekkor kezdek készülődni a szeretet ünnepére, amit én valóban a szeretet ünnepének tartok. November végén érdemes mindenkinek elkezdenie a készülődéseket. A világban már ősszel nekilátnak az előkészületeknek, holott akkor még nagyon korai.














Idén arra gondoltam csak ledfüzért veszek és elemeket, hogy azok segítségével készítsek újabb hangulatvilágításokat. A hétvégén újrahasznosítottam egy szakadt dobozt, amelyet különböző színű merített papírokkal díszítettem fel. Nagyszerű a merített papír. Olcsó és könnyű vele dolgozni. Főleg ha folyékony ragasztóval tesszük fel a kiválasztott felületekre. Egy házat „csináltam”, melyet a Sokszínűség házának neveztem el. A tükör alatti ruhásszekrényemre helyeztem, ahol a parfümjeim és egyéb piperéim találhatóak. Az egyik fényfüzért beletettem és úgy helyeztem el, hogy az mindenhol világítson. Nagyszerűen sikerült. Nemcsak karácsonyra csináltam, egész évre, évekre. Hisz a szobám, a világom valós központja.

A karácsonyfát is megcsináltam. Azért osztom meg végül idő előtt, mert számos országban, kis és nagyvárosokban már ilyenkor állítják fel a fát, hogy az emberek gyönyörködjenek benne. Persze a kis műfenyőmre is került egy ledsor, amelyet rajta hagyok, ha január elején leszedem a fámat. Benne az elemekkel. December 23-tól 31-ig tart a BENovelas Navidad, és szilveszterkor búcsúztatom el az ünnepet. Nálam a karácsony egy hétig tart, nem mindössze 2-ig.




A fát és környékét természetesen még elhalmozom sok más hangulati elemmel, mert az lesz az igazi meglepetés.



A közelemben vásároltam 2 db fehér vastag boát is, amelyekkel a CD-s polcom dekoráltam ki. Olyan, mintha hatalmas hó esett volna rá. Idén ezüst-fehér karácsonyt szeretnék. Az ezüstös polcos villám pedig szintén boában díszeleg. A műhavat is elhullajtottam a házban, ill. a kis műfenyőmnél. Fontos eleme az is az idei ünnepnek. A többi meglepetés csak a megfelelő időben jön el.

2009-ben kaptam egy Pom-Pom-os csokit, melynek „mesedobozát” megtartottam és most ez, mint díszkiállítás, „megtekinthető” az ünnepek végéig.

Lassan, de elkészül majd a teljes dekoráció, de majd csak december 23-án, a BENovelas Navidad során.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.