2020. november 4., szerda

3-AS METRÓ: A RETRÓ STÍLUS UTOLSÓ NAPJAI

 

November 7-től lezárják a 3-as metró még megmaradt felújításra váró régi állomásait a Lehel tér és Nagyvárad tér kivételével. Úgy gondoltam, hogy nem megyek fotózni, mert az elmúlt 14 év során számos alkalommal örökítettem meg régi hangulatokat, pillanatokat.

A Kálvin tér, Deák tér és a Nyugati pályaudvari megállók következnek. November 7-től szombattól ezeket az állomásokat kezdik szétszedni, majd felújítani. A Nagyvárad tértől Kőbánya-Kispestig jár a metró, ill. a Lehel tértől Újpest-központtig. A teljes középső szakasz lezárásra kerül, ami összesen 7 megállót foglal magába. Elvileg 2022 végéig készen lesz a teljes metróvonal liftestül, aluljáróstul, mindenestül, de nem így látom, hisz eleve az északi és déli metrószakasz legalább másfél évig tartott, tehát csúszások mindenképpen lesznek. Főleg ha a Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások kerülnek utoljára sorra.

Az elmúlt 14 évben készített Kálvin tér, Deák tér és a Nyugati pályaudvari megállókból 6-6 képet osztok meg a cikkemben, emlékezve a nemsokára megszűnő szocreál stílusra. nem volt most türelmem előkapdosni az archív dvd-ket, így a weblapomról mentettem ki a legjobb 6-okat. Lesz ami kicsit rossz minőségű, de a tartalom a lényeg, hisz különböző eszközökkel fotóztam 14 esztendő alatt:






Kálvin tér






Deák tér






Nyugati pályaudvar

Nagyon szerettem régen a Deák téri alagutat nézni. Temérdek kábel, hangulatos fények és a Genesis: Calling al stations című albuma jut eszembe róla. Vágyam volt, hogy az alagútban sétáljak, persze ha nincs áram alatt. Mikor iskolás voltam sokszor gyönyörködtem a Deák téri alagút kellemes illatú és fényes hangulatú alagútjában. Azt is fel fogják újítani. Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy milyen lesz, miután elkészül. Gondolom, hogy be fogják építeni azt a részt ahol az Életveszély! Belépni tilos! tábla van.

További 3-as metrós fotóim és videóim a weblapomon érhetőek el:

http://benovelas.hu/index.php/metros-fotoim

http://benovelas.hu/index.php/metros-videok

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.