2020. november 20., péntek

KÖNYVAJÁNLÓ: MESEORSZÁG MINDENKIÉ

Lassan olvasok könyveket. Nem olyan ez, mint egy zenei album, amit 2-3x is meghallgatok egymás után a megvételük során. Vannak sorok, melyeket újraolvasok, hogy megértsem az adott szöveget, és tovább tudjam folytatni az olvasást.


A Meseország mindenkié című mesekönyvet rendelés során szereztem be, nagy nehezen, mert a Dúró Dóra által folytatott darálási botrány miatt lehetetlen volt egy ideig kapni. Hiába volt a rosszindulatú nő hisztije, a mesekönyvet számos ember megvásárolta, megrendelte és elolvasta. Óriási igény lett rá, amelynek nagyon örültem. Sajnos számos politikus is támadta, mert véleményük szerint homoszexuális propagandát tartalmaz. Ekkor kezdték a könyvet bemocskolni. A Meseország mindenkié bátran ajánlott mesekönyv, amelyet most olvastam ki és egyáltalán nem tartalmaz semmilyen olyan dolgot, amely a gyerekek fejlődését károsítja. A könyv olvasása során rájöttem arra, miért kötöttek bele a politikusok ebbe a remek olvasmányba. Pontosan azért, mert a valóságot tárja elénk ez a mesekönyv, és hogy gondolkodóba ejt. Olyan valóságot, amelyeket a kormánypárti TV-k nem közölnek. Emlékezzünk vissza Aranyhaj történetére. Vajon a boszorka miért nem akarta, hogy a lány elhagyja a tornyot? Nemcsak a kislány haja miatt, hanem azért, mert akkor rájön, hogy őt keresik a szülei az égi lámpákkal és felismerheti saját magát. A banya mindenféle hazugsággal traktálta Aranyhajat, hogy a toronyban tarthassa. Pont ugyanez történik itthon. Egy ilyen könyv, mint a Meseország mindenkié gondolkodóba ejtheti az embert, ezért Dúró Dóra és bandája akcióba lépnek, hogy megakadályozzák a szabad gondolkodást. Megakadályozzák, hogy az emberek önmaguk lehessenek és elfogadóbbá váljanak. Odavész a fegyver, a gyűlölet stukker. És mivel a könyvnek hatalmas sikere lett, életbelépett az új melegeket érintő megalázó törvény az örökbefogadással kapcsolatban, amely egy ún. büntetés az engedetlenség miatt. Tudjuk, hogy aki másnak születik az ki van rekesztve és sok esetben gyűlöletcunamit indít ellenük a politika. Magyarországon már ott tartott ennek a könyvnek a kirekesztése, hogy óvodákban betiltották. Vagyis nem akarják egyesek, hogy a gyerekek nyitottak, elfogadóak legyenek a mássággal élőkkel szemben. Pedig a Meseország mindenkié lehetne akár egy olvasó tankönyv is, amelyben a gyerkőcök szembesülnek egy olyan világgal, melyben eltérő gondolkodású, külsejű és származású emberek vannak. Ha időben felvilágosítják ezeket a gyerekeket, akkor számos iskolai erőszakot meg lehet spórolni. Nagyon támogatom ennek a könyvnek a további terjesztését és elvárás lenne, hogy minden könyvespolcon ott állna a sok diktátorkönyvek helyett! Sokkal több értelmét látom, minthogy Donald Trump könyvképét nézegessék a kirakatokban. Egy olyan diktátorét, akit hál Istennek most váltottak le Amerikában.  

Azonosulások

Voltak olyan mesék ebben a könyvben, amikor saját magamat véltem felfedezni, csak épp a „karaktereimnek” más nevei voltak. Megvallom, a sírás kerülgetett mikor olvastam azokat a sorokat, amelyeket anno élőben éltem meg. Kiközösítés, csúfolódások, láthatatlanság. Tudnék erről részletesebben is írni, de vannak dolgok, amelyeket nem szándékozok megosztani a világhálón. Arra ott a privát facebookos csoportom, melyben videós beszámolókat készítek és oda akárki nem léphet be. Mint írtam, a világom szektorokra van bontva, mindennek megvan a maga helye. Ez a cikk az újságom része is, a videós változat a BENovelas sorozatom dvd-jére kerül majd, ahol részletesebben beszélek a gondolataimról. De azt leírhatom, hogy kedves, szerethető meséket tartalmaz a könyv, amely egy fajta törődést is nyújt azoknak az olvasóknak, akik önmagukkal nincsenek megelégedve, akik nem tudják felvállalni saját magukat. A rajzok is álomszépek. A Meseország mindenkié olyan olvasmány, amely segíthet olyan fiatalokon, kik félnek előbújni. Tök mindegy milyen mássággal élnek, bátorítást kaphatnak. Elképzelem azt a szitut, hogy egy bujkáló titkon olvassa a könyvet és miközben a sorokat, meséket olvassa rájön, hogy nem élhet hazugságban, nem élhet boldogtalanul csupán azért, mert van egy elvárás, megfelelés. És jogosan merül fel a kérdés: X-et, Y-t érdekli az érintett boldogsága? Ebben a könyvben mindenkinek megvannak a maga karakterei, a maga kalandjai és fájdalma. Az olvasó szembesülhet azzal, hogy hol rontotta el az életét és ráébredhet arra, hogy sosem késő újrakezdeni az életét. Létezik az a bizonyos tiszta lap, amivel élni kell.

A könyv meséit nem szeretném külön bemutatni, mert mindenki maga olvassa el mindet és ismerje fel benne saját magát és a saját életét. Mindenkinek szeretettel ajánlom, és arra buzdítok mindenkit, rendelje, vásárolja meg a könyvet.  

 

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.