2020. november 18., szerda

SZIVÁRVÁNYCSALÁDOK

Nemrég új alaptörvénymódósítás történt, amely sajnálatos módon megakadályozza Magyarországon az azonos neműek örökbefogadási lehetőségét. Sajnos erre nem találok már szavakat, csupán annyi ezzel a véleményem, hogy egy újabb embertelen dologgal állnak szemben a gyereket tervező melegek. És pont a koronavírus időszakában.  

Látogatóba megyek egy ismerősömhöz 2006 nyarán egy nevelőintézetbe

Elmesélek egy régi történetet. Mikor a speciális suliba jártam Zsuzsi barátnőmmel sokszor meglátogattuk 1-2 iskolatársunkat, akik egy nevelőotthonban laktak. 2006 nyara volt. Előfordult, hogy én is meglátogattam ott egy ismerősöm. Nem egy kellemes hely. A nevelőotthon különböző szobákból állt, melyekbe egyenként belestem. 2-3 ágy volt egy szobában, falakon poszterek és számomra ismeretlen emberek arcképei egy fémes képkeretben. Mindegy, nem részletezem. A nevelőotthon várójában ment a TV, a Viasat 3. Zsuzsi barátnőmmel a Liliomlányt (Inocente de ti) c. sorozatot néztük, miközben várakoztunk a barátainkra. Ők épp ebédeltek, mi várakoztunk. Szomorú látvány és gondolat mindaz, amit 2006-ban láttam. Egy hely, ahol olyan fiatalok, köztük kisgyerekek is élnek, amelyből hiányzik a szülői szeretet, a gondoskodás. Olyan hely ahonnan el lehet menni pár órára engedéllyel, de a valódi törődés jeleit nem láttam. Szomorú voltam. Épp a 20. életévem előtt álltam, már nagykorú voltam. Persze nem mondhatok ennél többet, az már kibeszélés lenne mások háta mögött. Csupán azért írtam le ezeket a sorokat bevezetésként, hogy megmutassam, milyen egy élet a nevelőintézet falai mögött. Annyit hozzáfűzök ehhez még, hogy sok olyan fiatal volt, akik szándékosan szöktek ki, mert rosszul érezték magukat és emiatt nem vágytak vissza.  

Így él egy nevelőintézeti lakó

Ha a rendszer megakadályozza, hogy azonos neműek örökbe fogadhassanak gyereket, azok a gyerkőcök vagy az intézetben ragadnak, vagy pedig olyan nevelőszülőkhöz kerülnek, akik nem biztos, hogy megadják nekik az igazi szeretetet. Persze nem akarok személyeskedni. Minden ember más és nem az a lényeg, hogy ki melyik nemhez vonzódik. Ellenünk, melegek ellen számos támadás történt és történik mostanság, hogy életveszélybe kerültünk. Mindenkinek jogában áll az, hogy örökbe tudjon fogadni egy gyermeket. Csak akkor nem, ha képtelen felnevelni! Egy gyermek hatalmas felelősség és csak alkalmas embereknek javallott az örökbefogadás. Nem a nemi identitástól függ, hogy egy azonos nemű pár képes gyereket nevelni. Nemrég a Fókusz egyik adásában két lányt mutattak be és az egyik kihordta a közös gyereküket. Így a riport alapján látom, hogy jól nevelik a többit is. Semmilyen törvény nem tilthatja meg azt, hogy két férfi, vagy két nő gyereket vállaljon. Mindenki csak boldog akar lenni, szeretve lenni. Amíg ez a gyűlöletkeltés nem múlik el, sajnos csak rosszabb lesz a helyzet, mert idővel súlyosbodhat!


Mit jelent számomra a család fogalma?

A Háttér társaság egy kampányt indított el, melyhez ezzel a cikkemmel hozzájárulok támogatásként. A család számomra azt jelenti, hogy biztonságot, szeretetet, békességet és boldogságot nyújtson. Ha egy gyermek családba kerül nem az a lényeg, hogy két apa vagy két anya van, hanem az a legfontosabb, hogy a gyerek minden szeretetet, törődést, segítséget és biztonságot megkaphasson! Ha a gyereket bántják az iskolában és csúfolják, akkor a szülő nemi identitástól függetlenül védje meg a gyerekét, nyújtson neki segítő kezet, ölelje meg, ha fél, és ha sír vigasztalja meg. Egy szülő, függetlenül, hogy kihez vonzódik, adjon vidám élményeket a gyerekének, ha beteg ápolja, nyugtatgassa. Nevelje szeretetre, tanítson neki sok értékes dolgot. Pl. hogy a mássággal élőt el kell fogadni, felvilágosítani arról, hogy milyen az élet, vagyis felkészíteni az élet nehézségeire. Segíteni a tanulásban, felkészíteni a vizsgákra. A lényeg, hogy a gyereknek jó életkörülményei legyenek. Az hogy két édesapa vagy édesanya van, még nem változtat a helyzeten. A gyerekből nem lesz meleg, ahogy sok tudatlan mondogatja. A melegséggel élő emberek jól tudják, köztük én is, hogy nem kívánságműsor ez, hanem ezt dobta a gép. A cikkemmel támogatom azon LMBTQ tagjait, szivárványcsaládjait akik gyereket nevelnek és szeretnének nevelni a következő évtizedekben.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.