2020. december 2., szerda

PILLANGÓHANG: MARIAH CAREY

Mariah Carey-ről nem nagyon írtam, mert mióta blogot írok, nem esett szó róla, nem jelentek meg az énekesnőről olyan lemezek, amelyek érdekeltek volna. Mariah Carey a 2000-es évek elejétől teljesen megváltoztatta zenei stílusát és zenéjét 2002-ben ismertem meg.

Nemrég Mariah Carey albumai megjelentek 140gr-os fekete bakelit lemezeken, amelyek közül most a Music Boxot vásároltam meg. Tervezek még 3 db bakelit albumot megvenni, de csak 2021-ben.





2004-ben az édesapámmal és a nővéremmel egy szombati napon elmentem a europarki Média Marktba, ahol hatalmas leárazások voltak. 59 Ft-os zenei kazetták, olcsó, 790 Ft-ba került CD-k. Köztük Mariah Carey: Music Box és a Rainbow egy dobozban, 790-ért. Megvettem, mert nagyon megszerettem anno a 2003-ban vásárolt Greatest Hits kazettákat. Sajnos a 2002-es Charmbracelet nem nagyon nyerte el a tetszésem. A Greatest Hits kapott egy esélyt, így Mariah Carey számos slágerét meg tudtam ismerni. Romantikus, klasszikus és különleges dallamok. Az énekesnő jele egy pillangó és olyannak tartom a hangját is. Mariah Carey nagyon szeret játszadozni csodálatos énekhangjával.


A Greatest Hits sikere után egy #1’s című szintén válogatáslemezt vettem meg CD-n, 2003 nyarán. Utólag eléggé bántam, hogy nem a Greatest Hits-et vásároltam meg így.






A Music Box egy nagyon romantikus és klasszikus album. Rég meg akartam szerezni bakelit változatban. Most idén novemberben adták ki remastered változatban, de csak nagylemezen érdekelt. A bakelit tokjában volt egy letöltő kód, amivel leszedtem a hangosabb változatot. Ezen az albumon karácsonyi hangulatú dalok vannak. Ilyen pl. a Music Box, az Everything Fades Away és a Just to Hold You Once Again. Egy hóeséses tájat képzelek el, mikor hallgatom a lemezt. Kellemes téli, havas táj, ahol egy óriási karácsonyfa áll telis tele csodálatos díszekkel, melyeket a hópelyhek egészítenek ki és körülötte boldog emberek vannak. A kedvenc dalaim a lemezről a Hero, Music Box, Everything Fades Away, és a nagy kedvenc az Anytime you Need a Friend. Annak videója szenzációs!


2021-ben folytatom a klasszikus Mariah Carey lemezek vételét, amely az Emotions, Mariah Carey és a Daydream lesz.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.