2020. december 17., csütörtök

EGY 29 ÉVES BONTATLAN EREKLYE

Még ősz környékén megrendeltem egy Philip Bailey bakelit lemezt, amely a Gospel Collection volt. Másnap azt a szomorú hírt kaptam, hogy nem beszerezhető. Néhány nappal korábban azonban csoda folytán értesítettek, hogy meglesz. Nagyon örültem neki, mert különleges albumról van szó.  


Évekkel ezelőtt CD-n próbáltam beszerezni, de sajnos nem sikerült. A youtube-ról sikerült letöltenem a számokat és kiírni bakelit külsejű CD lemezre. Persze bakelitben is kerestem, végül meglett. Amikor elmentem a rendelésemért akkor az eladó megjegyezte, hogy az eredeti 1991-es nyomású, akkori csomagolású, bontatlan és új állapotú kiadványról van szó. Sosem nyomták újra. Nagyon megörültem neki, mert nem mindennap veszek ilyen különlegességet.




Ez kb. olyan, mintha valami X éves bort vettem volna meg, csak épp nem volt drága a lemez. Egy bor teljesen más. De az tény és való hogy egy 29 éves ereklye tulajdonosa lettem, melyért egy komoly lemezgyűjtő több pénzt is kiadna. Nekem csak 6200 Ft-omba került, de megérte. Érdekes volt kibontani. 140 grammos vékonylemezről van szó. Régen ilyen tömegű bakelit lemezeket gyártottak. Ma már van 180, 200 grammos darab is.

A Gospel válogatás nagyon jó! Ismerem a számokat évek óta és nagyon rajongok az albumért. Philip Bailey 1984-es Chinese Wall albuma után ez a következő kedvenc darab az énekestől. Visszaemlékszem arra, amikor 2005-ben megvettem a Chinese Wall-t. Szerettem volna beszerezni Philip Bailey többi albumát is, de csak két későbbi lemezét vettem meg olcsón még szintén 2005-ben az akkor közelgő Violin zenestúdió megszűnése előtt.

A Chinese Wall és az Earth, Wind&Fire

Mint korábban írtam Philip Bailey: Chinese Wall című albumát 2005-ben vettem. Akkoriban az új kiadáshoz fértem hozzá, amely az USA féle változat volt. Philip Bailey és Phil Collins híres duettje az Easy Lover ezen az albumon érhető el. Persze a zenei hallgatóság ezt a számot ismerheti csak. Nem biztos, hogy annyian hallhatták a Chinese Wall többi dalát, amelyek szenzációsan sikerültek! A Chinese Wallnak Phil Collins volt a producere. Nagyon sokat hallgattam, beleszerettem, de bakelit változatban eddig még nem volt szerencsém megvenni. Ha meglesz, mindenképp bővebb cikket kap.

Philip Bailey az Earth, Wind&Fire énekese, akit a zenerajongók biztosan ismernek. Az énekes az 1983-as Continuation-nal indította el szólókarrierjét, majd jött az 1984-es Chinese Wall, majd azután a többi album. 1991-es a Gospel Collection. gospel zenei stílus, amelyet a keresztény vallási életben használnak egyéni vagy közösségi hit kifejezésére. Ezt az infót a wikipédián olvastam. A He don’t lie, All Soldiers, Marvelous, I Will no wise cast you out, The other side a kiemelt kedvenceim a lemezről. Tökéletesen tükrözi a 80-as évek hangulatát, amelyet nagyon szeretek a zenei világban. A Gospel Collection egy olyan album, amely tökéletes esti vacsorákhoz, kellemes partikhoz, jó beszélgetésekhez. Mondjuk, a mai generáció nem értékelné, mert nem ehhez vannak hozzászokva. Nekem viszont nagyon tetszik, mert olyan hangulatos, izgalmas, finom zenei elemekkel ellátott dalokkal teli. Nagyon örülök annak, hogy megvan! Ideális karácsonyi ajándék magamnak. Meg persze más is lesz. J  

Philip Bailey legutóbb kiadott albuma tavaly volt, a Love Will Find A Way, amelynek piros a borítója. Sajnos az album nem nyerte el a tetszésem.   

A Gospel Collection elérhető a Spotify-on:

https://open.spotify.com/album/6idGXYkxHehbtceVfBzT42

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.