2020. december 12., szombat

FÉNYŰZŐEK

A koronavírus miatt sajnos idén semmilyen vásár nincsen, kevesebbszer mozdulok ki itthonról. A fényvillamos azonban mindentől függetlenül jár ismét, és gondoltam, hogy elmegyek idén is, hogy részese legyek ennek, ha minden más nem lehet most.



Idén nemcsak egy, de egy másik fényvillamos is közlekedik Budapesten. A nemrég átadott deltavágány átadása után a 2-es villamos vonalán egy másik is fényárban úszik. Persze nem olyan látványosan, mint a régi fényvilinger, de az is hangulatot áraszt. Kicsit hasonlít egy luxushajóra. Minap az ablakom alatt robogott el, és bosszantott, hogy nem fotózhattam le. Ám azonban mikor tegnap a Tescóból jöttem haza észrevettem a busz ablakából, ahogy megy.



Estefelé, ugyanaznap a Fővám tér felé igyekeztem, hogy a 17:40-es fényvillamost elkapjam a 47-49-es vonalon. És egy 2-es fényvillamos érkezett. Gyorsan megörökítettem és azzal mentem a Fővám térre.



17:32-re értem oda, majd felfelé siettem a másik villamos megállóba. Ugyanazt a társaságot láttam, akiket tavaly is. Ők azonban fel akarták venni videóra a fényes csodát, én pedig a Dezsőtől kölcsönkapott géppel a kezemben várakoztam, mert azzal akartam lefényképezni a fényvillamost, amely 17:43-kor érkezett a Fővám térre. Először azt hittem az lesz, mint tavaly, hogy nem fog befutni valamilyen oknál fogva. A villamoson sokan voltak, de le tudtam ülni. Az ablakból a mikulás trolit is láttam. A Deák térig lementem és ott is lefényképeztem a fényvillamost.






Meglepő módon hamar visszaindult a fényvillamos, de a Deákon maradtam, mert meg akartam örökíteni a hangulatos lampionlámpás hangulatokat, amely nem messze volt látható. Ilyenkor vásár lenne, de a vírus miatt ez sajnos nem így volt. Hangulat viszont igen, így nekiestem a fények megörökítésének, melyeket elneveztem a „fények drágaköveinek”.







Nagyon szép volt minden. Nem volt hideg szerencsére, így nem fagyoskodtam. Szerencse hogy aznap mentem el, és nem később. Hazaindultam, de a Nemzeti Színházhoz még elsétáltam. Este szeretek gyönyörködni az irodaházak fényeiben.

Nagyon fényűző estém volt. Csodálatos képeket készítettem Dezső gépével. Direkt azt vittem magammal, hogy majd kiállításra kerülhessenek. Mint korábban írtam, ez egy speciális fényképezőgép, mely teljesen más, mint azok, amiket eddig használtam.

A karácsonyi fényvillamos 2021. január 6-ig közlekedik.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.