2019. június 12., szerda

ÉLŐ SZIRUP: ALEJANDRO SANZ: SIROPE VIVO


Tavaly februárban vásároltam meg Alejandro Sanz 2015-ös albumát, a Siropé-t, melynek ez a cikk lesz a folytatása. Ajánlom figyelmetekbe a 2018-as cikkem:

Megvettem a Sirope Vivo-t is, amelyhez kedvező áron fértem hozzá. A kiadványt 4 féle változatban forgalmazza a Universal Music Spain. Az enyém olyan, hogy az első lemez a Sirope CD, de a teljes, melyeken egy extra dal található, és három duett változat. A második lemez a Sirope Vivo koncertes dvd, ami extrákat is tartalmaz. 5 videóklipet, melyek közül 2 ugyanaz. Egyik a duettes, a másik a normál szólós változat. 




/Részlet az Un Zombie a la Interperie c. klipből. A duett változatban Zucchero énekel!/







/Részlet az A que no me dejas c. klipből, amelynek duett változatában Alejandro Fernández énekel!/

/Részlet a Capitán Tapón c. klipből/


Kifejezetten örültem nekik, mert a házimozimon is meg tudom nézni ezeket a klipeket. 









A CD füzet tartalmas. Nemcsak dalszövegek vannak benne, de egy csomó szuper kép is. A füzet illata is nagyon finom. Most is a 3-as metróban fotóztam le a kiadványt, de ezúttal a felújított Forgách utcában. A háttérkép színárnyalatai pont passzolnak a CD-hez. J

A Sirope Vivo koncert nagyon látványos, sokszínű és háromszöges. J Nemcsak a Sirope dalaiból voltak, hanem a korábbiakból is. Egy lemezbemutató koncert új és régi számokból is áll. Hihetetlen mennyien voltak ott! 




















A Sirope Vivo koncert nagyon látványos, sokszínű és háromszöges. J Nemcsak a Sirope dalaiból voltak, hanem a korábbiakból is. Egy lemezbemutató koncert új és régi számokból is áll. Hihetetlen mennyien voltak ott. Ezen a koncerten Alejandro Sanz 47 éves volt, de látszott rajta a kora. Az olasz énekes Zucchero is énekelt vele. Egyik a népszerű Baila Morena, a másik a Un zombie a la Interperie. Ahányszor megnézek egy Alejandro Sanz koncertet mindig rossz az a tudat, hogy nem lehetek ott egyiken sem. Régi vágyam eljutni egy koncertjére és alaposan kitombolni magam. Akik spanyolok nekik könnyű, hisz számukra elérhető ez a nagy élmény. Az viszont jó dolog, hogy dvd-n elérhetőek ezek a koncertek. Az #ELDISCO turné nemrég kezdődött el és szinte elkapkodták a jegyeket. Eléggé drágák sajnos. L Főleg a szuvenírek. Alejandro Sanz facebookos oldalát folyamatosan lesem, és képben vagyok, hogy épp hol tart a lemezbemutatós turnéja. Várhatóan az év végére, talán karácsonyra magamnak tudhatom az idei koncertes DVD-t.


Visszatérve a Sirope Vivo-ra Alejandro itt is hozta a szokásos formáját és előkerültek nosztalgikus pillanatok a szirupos pillanatok közepette. Ilyenkor a saját emlékeim is felszínre törtek. 15 éve hallgatom Alejandro Sanz zenéjét, gyűjtöm az albumait és minden egyes lemez vásárlásakor fontos dolgok történnek az életemben. Ugyanez a helyzet a többi kedvenc énekesemmel, kiknek szintén gyűjtöm a CD-it. Visszagondolgatok arra, hogy ekkor és akkor mik történtek velem.  

Azonosulás
Amikor 3 nap egyedül voltam itthon akkor készítettem néhány festményt a Sirope Vivo-val kapcsolatban és egy azonosulásos képet, amelyben az A que no me dejas videóklipjét testesítettem meg: 






Szedtem kisebb virágokat, illetve vettem 10 apró üvegcsét is, melyekbe az első körben a pici virágokat tettem, majd a következő menetben a pride színeivel töltöttem meg az üvegcséket. Persze hagytam üreseket is. Vettem egy új fekete Stabilo filctollat és írtam magamról, és a gondolataimról is, melyeket az asztalra felállítottam és lefotóztam. A Nemzeti Színháznál készítettem kamera segítségével szelfiket különböző álló és ülő helyzetben, majd azokat photoshoppal GIF fotóvá varázsoltam és beillesztettem magam az írásos és üveges környezetbe. J Miután elkészültem mindennel fekete temperával sötét vizet készítettem a fürdőkádban és beleraktam az írásokat, melyeket felállítottam. Nem volt modellem, aki meztelenül a feketevizes kádba ülne, főleg úgy nem hogy a testére van írva.




 Rajz és két festmény. Csináltam szirupot is, de az túl rózsaszínű lett és pudingosra dermedt. L

A Sirope Vivo 2 óra 18 perces volt és nagyon tetszett! J Először nem örültem annak, hogy a Sirope CD az első lemez, de aztán ha jobban belegondolok, legalább a teljes album megvan és mellé a koncert. Van olyan kiadvány, amiben a koncert 2 CD-s változata van, illetve egy 4 korongos, melyben a Sirope CD, két koncert CD és koncert dvd van. A negyedik változat pedig a koncertes változat rövidített verziója CD-n és a teljes koncert dvd-n. Fogalmam sincs miért kell variálnia a kiadónak a kiadásokkal. L Mindegy végül is. A lényeg, hogy a Sirope Vivo megvan és hogy nagyon örülök neki.


B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.