2018. február 14., szerda

CD AJÁNLÓ: Alejandro Sanz: Sirope



Alejandro Sanz legutóbbi albuma, a Sirope (Szirup) 2015 májusában jelent meg. Még akkor nem ismertem a spotify oldalát, ahol egy egész albumot meg lehet hallgatni. 2015-ben a Sirope lemez megjelenésekor még csak az amazon.com internetes vásárlói oldalon volt szerencsém belehallgatni a lemezekbe. Ugyanez történt az Alejandro Sanz lemezzel is. Nem nyerte el anno a tetszésem, mivel azt hittem 30 másodperc alatt elég infót gyűjtök. Más stílusú a Sirope című album és nem az a megszokott, amely a korábbi Alejandro Sanz lemezeknél megszoktam. Nem olyan régen azonban a spotifyon végighallgattam az albumot, és gondoltam magamban, adok egy esélyt a lemeznek. A 13 dalból 4 nem tetszett csak. Van még egy szám, de az csak félig. Az Alex Ubagós eset után megfogadtam, hogy tüzetesen meghallgatok minden olyan újdonságot, amely érdekelhet. Emlékszem mikor az Alex Ubago: Canciones Impuntuales jelent meg akkor csak átfutottam az albumot és nem adtam lehetőséget neki. Nem tetszett, pedig csak „tekertem”. Aztán néhány youtubeos linknek köszönhetően az egész új lemezt meghallgattam, ezután pedig megrendeltem. Sajnos néhány dal esetében is előjött az az ún. „előítélet”. Az Alejandro Sanz: Sirope (Szirup) majdnem 3 évvel az album megjelenése után lett meg. Nagyon jó áron vettem meg a lemezt.   



Alejandro Sanz minden lemezbemutató koncertjét kiadják dvdn. A Sirope Vivo egy 2 lemezes kiadványban került megjelenésre, amely egy CD-ből és DVD-ből áll. Extra számok is vannak rajta, valamint a lemezbemutató koncert dalai, mellettük korábbi ismert slágerek. Csomó mindent tartalmaz a koncertes kiadvány. Ha egyszer leárazzák, akkor talán megveszem. 

A Ne hagyj el zenéjével!

A STORY5-ön jelenleg is ismételt A que no me dejas (Ne hagyj el!) című mexikói telenovella főcímdalát Alejandro Sanz énekli. Az A que no me dejas az első etapnak, a Pero tú pedig a második etapnak a zenéje. Maga a telenovella nem tetszett, mert szinte mindenki meghalt az első etapban és más tragikus esemény is volt benne. Véleményem szerint jó sorozat lett volna, ha nem rontják el. Alejandro Sanz nem egyszer szerepelt a telenovellában vendégszereplőként.
 



A Sirope nem egy esti, lefekvés előtti lemez, hanem egy parti CD, amelyet baráti összejövetelekkor érdemes berakni. Tartalmaz egy csomó zenei stílust, köztük egy csipet 70-es éveket is. J Bakelit formátumban is kiadták, amely két nagy fekete korong. J

Ha meg akarjátok „kóstolni” a szirupot, akkor a spotifyon meghallgathatjátok a lemezt:

https://open.spotify.com/album/2Ypb5aAL5XJIZcKSEJdRN7

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.