2019. június 15., szombat

István barátommal a Velencei-tónál


Péntek délelőtt István barátom és én ismét nekivágtunk az útnak. Visszatértünk a TóParty strandra, a Velencei-tóhoz.

Előző nap, a Támpontos alkotói kör után mentem el megvenni másnapra a vonatjegyeket, hogy ne kelljen pénteken sorba állni. István a 9:07-es zónázó vonattal indult Nagymarosról és 10:45-kor találkoztunk a Déliben. 11:10-kor indultunk Velencefürdőre, ahol egy bevezető fotózást csináltam, majd azután csobbantunk egyet.



Nagyon meleg volt. Amikor hatalmas a hőség azt nehezen viselem sajnos. Épp úgy, mint 2001 nyarán. Az volt az egyik legforróbb nyár az életemben. Szerencsére a tó nagyon kellemes volt és ilyenkor nem számít a meleg idő. Az első csobbanás után ettünk egyet. Lángosoztam, aztán Amadeus fagyit ettem, ami mandula, pisztácia és csoki ízű volt. Egy másik ízt is megkóstoltam. Enyhén sós karamellás fagylaltot. Később ettem ismét egy Amadeust. J



 

Most nem csónakáztunk, hanem tovább fürödtünk. Bevittem azt a telefont, amit MP3 lejátszóként használok. Az iPhone-om nem akartam magammal vinni. Néhány jó képet csináltam a vízben.



A nap végén a csomagmegőrzőből elhoztuk a cuccainkat, majd átöltöztünk és vacsorázni indultunk. Én ettem a szokásos gyros tálam, amely nálam már megszokás. J Pizzához ezúttal nem volt kedvem.   
 

Evés után újabb fotókat készítettem, majd 19:22-kor indultunk vissza a vonatállomásra. 












Kelenföldön szálltunk le, hogy Istvánnal egyet még metrózhassunk. Kelenföldön kevesen voltak, így lehetőségem volt egy újabb fotózásra. J



A Kálvin téren átszálltunk a 3-as metróra és Újpestig lementünk. István barátommal rajongunk a metróért és odavagyunk a felújított állomásokért is.


István barátom-kikísértem a Nyugatiba, én pedig hazaindultam. A 4-6-os villamosnál újabb felújítási munkálatok indultak meg és szerencsére ez nem érintette a Nyugatit.

Elég piszkosan értem haza. Kissé leégtem a napon így picit fáj, de nem vészes. Egy zuhany, és hajmosás kicserélt. Nagyon jól éreztük magunkat. Természetesen lesz folytatás. J

B E N

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.