2017. október 12., csütörtök

ZENEAJÁNLÓ: ALEX UBAGO

Tegnap vettem meg Alex Ubago legújabb lemezét, a Canciones inpuntualest, amely idén májusban jelent meg.

Alex Ubago 1981. január 29-én született Spanyolországban. Dalszövegíró és énekes. Első dalát 15 éves korában írta. Debütáló lemeze, a Que Pides tu? pedig 22 éves korában jelent meg. Az album legsikeresebb dala a Sin Miedo a Nada volt, amellyel nagy hírnévre tett szert. 

A Que pides tu? 900.000 példányszámban kelt el Spanyolországban. Ezen az albumon található a 2004-ben készített Luna La Heredera (Luna, az örökösnő) című 120 részes kolumbiai telenovella főcímdala, a Gritos de Esperanza. Ennek a sorozatnak köszönhetően ismerhettem meg Alex Ubago zenéjét. 

A Que pides tu? című lemez Mexikóban kétszeres platinaminősítést kapott. Alex Ubagót 2003-ban Grammy díjjal jutalmazták a legjobb új művész kategóriában. Az énekes második lemeze a Fantasia O Realidad 2004-ben jelent meg, amely hasonlóan sikeresnek bizonyult, mint az első. Arany és platinaminősítést kapott. 2004-ben megjelent az Alex Ubago: En Directo című koncert dvd is. A Mamut 2. Music Store üzletében lehetett kapni a dvd-t amelyet karácsonyra megkaptam. J 
A dvd tokban ez a papír volt.

Alex Ubago harmadik lemeze 2006-ban jött ki Aviones de cristal címmel, amelyen a Viajar contigo című dal a latin zenei slágerlisták élére került. Alex Ubago egyre sikeresebb lett nemcsak hazájában, de a világ számos pontján is. 2009-ben jelent meg a Calle Illusión című lemeze. 

Alex, Jorge Y Lena
2010-ben Alex Ubago a kubai énekesnővel, Lenával és a kolumbiai Jorge Villamizarral, aki korábban a Bacilos együttes tagja volt. együtt egy triót alkotva elkészítették közös lemezüket az Alex, Jorge Y Lenát. Az Estar contigo című daluk nagy sikert ért el.

Újra szólóban
Alex Ubago következő lemeze 2013-ban jelent meg Mentiras Sinceras címen, majd 2014-ben Laura Pausinivel duettet énekelt, aki a 2013-as válogatásalbumának megjelenése után egy évvel később újra megjelenítette ugyanazt a válogatást csak pár duettes dallal megspékelve. Köztük volt az Alex Ubagoval történt közös éneklés is.

 Az új lemez
Alex Ubago legújabb albuma, a Canciones inpuntuales először nem tetszett nekem, mert tekerve hallgattam bele, de aztán egyik este végig meghallgattam a spotify-on, majd megrendeltem a neten. Másfél hét múlva, tegnap érkezett meg a CD, amikor István barátom születésnapját ünnepeltük. Elkísért engem, amikor a lemezt megvettem, majd azután volt a buli. A Canciones inpuntuales-t késő este hallgattam meg 2x egymás után. Nem tudtam betelni vele, annyira jólesett hallgatni! J Ma reggel is meghallgattam, majd délután. Csodálatos lemez! Kissé eltér a többi Alex Ubago albumtól. Az énekes Luis Fonsival is énekel, mégpedig a Cuenta Conmigót, amely szóló változatban is megtalálható a lemezen. 
A Canciones inpuntuales borítóját nézve olyan látvány tárul elém, mintha egy panelház tűzpiros liftjének belsejét látnám. J







Aki szeretné meghallgatni Alex Ubago új albumát akkor látogasson el a spotify oldalára:

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.