2017. október 28., szombat

Részt vettem a III. Független Magyar Speciális Filmszemlén!

Ennek a képnek forrása: www.msmke.net

Még nyáron, az AURA Egyesület vezetője küldte el nekem azt a linket, amelyben a III. Független Magyar Filmszemle eseményét reklámozták. A project célja az volt, hogy sérült emberek mutassák be, miket tudnak a filmezéssel kapcsolatban. Volt autizmussal érintett, kerekes székes és más mentális problémákkal küzdő személy. Én is részt vettem a szemlén és bemutatásra került a Hullámvölgy című rövidfilmem, melyet még az év elején készítettem:


 Filmem a vásznon

A filmszemle október 26-án 9 órától kezdődött és 27-én ért véget. A megnyitóra elmentem és közel négy órán keresztül 25 rövidfilmet tekintettem meg, melyek közül a 18. az én filmem volt. Érdekes volt nagy vásznon látni az alkotásom. Kicsit zavarban is voltam, és aggódtam amiatt, hogy esetleg valaki leszólja. Nem így történt. Sok érdekes, változatos filmet láthattam, de főleg reklámfilmeket, amelyek olyanok voltak, mint az idősek otthona videók. A filmszemle helyszíne az Eötvös utca 10-ben zajlott, az Andrássy út mellett.  Volt olyan rövidfilm, amely nagyon megérintett. 

Programfüzet

27-én fél 4-re mentem vissza, hogy forgassak egy kicsit a filmszemle székházában. Egy csodás alagsori pincében találtam magam, ami szerintem bárként üzemel, de most nem volt jelen senki. Felvettem néhány jelenetet, és ott kezdtem el az élménybeszámolót. Azt terveztem, hogy a díjátadó után, a nagy mozi teremben is tudok egyet forgatni, de ott sokáig időztek, és jobbnak tartottam azt, ha inkább félrevonulok és visszasietek a pincébe. 









Sokkal jobban jártam. A díjátadó során sok fényképész volt jelen. Én is fotóztam a rendezvény alatt:




Eljött az Esőember című újság szerkesztője, Ferenczy Ágnes is, akivel beszélgettem egyet és megmutattam neki a BENovelas újságom mostani számát. A díjátadáson egyesek oklevelet, értékes ajándékokat, szobrokat és emléklapot kaptak. Az, hogy kaptam egy emléklapot az egy jó kiindulópont. Az is nagydolog, hogy egyáltalán bemutatásra került egy rövidfilmem! Szerettem volna, ha szó esik a témájáról, mivel számomra különleges a Hullámvölgy

A reklámfilmekkel kapcsolatban annyi megjegyzésem van, hogy akik beküldték ezeket talán ezekkel próbáltak pénzdíjakra pályázni. Azok a rövidfilmek, amelyeket szerencsém volt látni nagy részük egyedi, reklámmentes volt, de sajnos becsúsztak a reklámkategóriájú alkotások is.
„Itt is a pénz a motíváció?!”- kérdeztem magamtól.
Voltak olyanok, akik nem jelentek meg a díjátadón. Az eseményről videó felvételt is készítettem, de csak a lényegről. Szerencsém volt, hogy a TV nem volt jelen, mert nem szívesen szerepeltem volna benne.

Továbbra is folytatom a filmezést és egyelőre abból, amim van. Idővel fejlődni fog a jelenlegi tudásom. Büszke vagyok magamra és ez a lényeg! Nyertem, még ha egy oklevelet is, de az is nagy dolog számomra!




B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.