2017. október 1., vasárnap

Ezüst falevelek (Képek + videók)

Ma délután kedvenc helyem közelében szedtem néhány még zöld állapotban lévő falevelet, majd hazahoztam. Úgy döntöttem, hogy csinálok néhány ezüst bevonású levelet, hogy ezzel is tartósítsam. A levelek melyeket a fáról leszedtem 1-2 héten belül lehullottak volna és szárazon nem igazán lehet elvégezni a beezüstözését. Pontosan hogy is történik? Elárulom.

Érdemes beszerezni legalább 4 féle ezüst ragasztószalagot. Lehet akár egyféle is, aki csak ki akarja próbálni a bevonást. A lényeg hogy legalább 25 méteres ragasztószalagot vegyen az, aki belevág ebbe a vicces játékba. Kell egy papírvágó olló, illetve egy mini körömolló, azonban az utóbbit érdemes eurós boltban venni, mert egy kis körömollót más kézműves feladatokhoz is lehet használni. 






Ezüstlevél Pattex ragasztószalaggal bevonva


Alumínium ragasztószalagból először és utoljára vontam be levelet. Sajnos az egyik levél elszakadt, így írólapon kellett újat beezüstözni: 




A levelek ereit könnyedén ki lehetett simítani az alumíniumos ezüst ragasztószalag által. 






 Tesa ezüsttel bevont levélke
(Kedvenc ezüst ragasztószalagom) 


Egy őszi falevél sokszínű is lehet. Éppen ezért csináltam egy vegyes ezüstös falevelet is. 4 féle ragasztószalagot használtam fel. Az előző három levél készítésekor egy ezüstfajta elfogyott, de szerencsére ugyanabból az anyagból volt kisebb változat és abból használtam.



A levelek ragasztószalagozását videóra is vettem. 4 különleges videót láthattok: 

Pattex ezüstözés 


Alumínium ezüstözés


Tesa ezüstözés


Vegyes ezüstözés


Az elkészült műveket ki is lehet dekorálni ezüst kontúrmatricával:

 


Aki szeretné meglepni szeretteit, nem kell méregdrága csokrokra költeni. Ugyan időigényes, de a kézzel készített, szívből jövő ajándék a legértékesebb. Elég 2-3 db levelecskét ezüstözni, majd csokorba kötni. Ehhez a karácsonykor használt ezüst madzagot javasolnám. A fáról leszedett levelet egy óra alatt gyorsan be kell ezüstözni, mert idővel behajlanak a levél csúcsai. Asztali dekorációként is tökéletes! J

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.