2017. október 29., vasárnap

SOROZATAJÁNLÓ: Végzetes szerelem (Cuando hay pasión)

Az egykori Romantica csatornán 2000-ben volt szerencsém látni a Venevision egyik sikersorozatát, a Végzetes szerelmet. A TV újságok Jog a szerelemhez címmel ajánlották, de persze a TV-ben Végzetes szerelem címmel ment. Aki ismeri Gabriela Spanic egyik sorozatát, A betolakodót, annak bizonyára ismerős a története, ám az a sorozat kicsit eltér a venezuelai változattól. A telenovella főhősnője Inés de Jesús (Fedra López) nevelőnőként dolgozik a Nunez családnál, ahol szinte mindenki mély megvetéssel viszonyul hozzá, kivéve a családfőt Reynaldo Nunezt (Carlos Olivier), aki a szülei halála után lett a Nunez família feje. Ő megértéssel, kedvességgel van Inés felé, illetve Reynaldo kislánya Jennifer is. Reynaldo egy üzleti útjáról hazaérve azzal szembesül, hogy a családja anyagilag tönkrement, és ha ez még nem lenne elég, öccsét Luis Guillermót (Jorge Reyes) faképnél hagyja menyasszonya Daniela Malave (Niurka Acevedo), Reynaldo ellenségének, Armando Malavénak (Julio Alcazar) a lánya. Mindennek a tetejében Reynaldonak súlyos betegsége is van. Megkéri Inést, hogy legyen a felesége és minden részletbe beavatja. Inés belemegy ebbe, bár titkon szerelmes Luis Guillermóba. A lány azt a feladatot is kapja, hogyha Reynaldo élné túl az életmentő műtétet, akkor mentse meg a Nunez családot a teljes csődtől. Persze nemcsak az ő történetüket ismerhetjük meg, hanem egy fiatal lányét, Mariseláét (Ana Karina Casanova) is, aki 17 évesen veszti el nevelőanyját és a vér szerinti szüleit keresi. Segítségére van Diego Andrés (Jaime Araque), aki szintén a Nunez család tagja.

A sorozat teljesen más, mint a 2001-es mexikói változata A betolakodó. Számos hasonlóság van, de sokkal jobb a Végzetes szerelem.

14 éves koromban nagyon szerettem ezt a telenovellát és a Romantica sikersorozata is volt egyben. Amikor 2000-ben ősszel lett Romantica csatornám, akkor voltak olyan telenovellák amelyek már kifutóban voltak. Az 1993-as Rosangelica, utána pedig a Végzetes szerelem került vetítésre. Állandóan ismételték az adott részeket, így nem lehetett lemaradni. Hétvégén pedig egyben levetítették az adott héten sugárzott részeket. A Végzetes szerelmet 2002-ben ismételték meg, majd azután 2003. szeptember 1-én. Azóta sohasem tűzték műsorra, elveszett az archívum süllyesztőjében. Számos Romantica telenovella járt így és nagyon kicsi az esélye annak, hogy valaha előveszik azokat a régi sorozatokat. Ennek a csatornának volt egy különlegessége, mégpedig az egyedi magyar szinkron, amelyek Romániában készültek. Sajnos ezt a különleges szinkronvilágot elég sokan becsmérő megjegyzéssel fogadták, pedig nagyon jók voltak. A Végzetes szerelemmel kapcsolatban szerencsém volt, mert egy telenovellás oldalt vezető lány átmásolta nekem a telenovellát, melyet mostantól 25 héten keresztül hetente 1x feltöltöm a youtube fiókomba. Felkerül az egész sorozat. Mivel pontos epizódszámok nincsenek a lemezekre írva, csupán a dvd száma így 1,2,3.. jelzésűek lesznek. 1 rész, vagyis 1 dvd az 4 órányi anyagot tartalmaz. A sorozat 145 részes. Főcímdalát Chris Durán énekli, akinek ugyan csak 1-2 lemeze jelent meg, de amin a sorozat zenéje van egy korábbi telenovellás fórumozó lány töltötte fel nekem.


A Végzetes szerelem című telenovellában megjelennek a szokásos szélsőséges helyzetek. A túl jó és a túl gonosz karakterek harca. Engem az zavart mindig hogy Inést és Mariselát folyton bántották. Én tuti megvédtem volna magam a helyükben. Néha csodálkozom azon, hogy miért is tűrték el azt a sok megaláztatást. Mindennek van egy határa!

A sorozatot mindenkinek ajánlom, főleg azoknak, akik szerették a Romantica csatornát és szívesen nosztalgiáznak egyet. Azoknak is ajánlanám, akinek már sok a török és a mexikói telenovella, illetve a sok értelmetlen ismétlés.

http://benovelas.hu/index.php/vegzetes-szerelem-cuando-hay-pasion

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.