2023. december 7., csütörtök

ZENEAJÁNLÓ: RICARDO MONTANER: VIAJERO FREQUENTE: DESTINO MEXICO

2012-től folytattam az új latin zenei CD-k vásárlását. Az utolsó évem volt a középiskolában. Megjelent Ricardo Montaner: Viajero Frequente című albuma, melynek akkoriban az egylemezes változatát vettem meg. 3 ezer körül volt az ára. Nagyon örültem neki. Olyan a CD kiadása mintha egy kapcsos könyv lenne. Persze nem szó szerint az. Rendes, műanyag tokban van a lemez, de a szélén kapcsos minta van. A Viajero Frequente is nagyon érzelmes lemez, melyben másféle latin zenei stílusok is megtalálhatóak. A zenei modernség természetesen megjelenik. Emlékszem, nagyon nehéz időket éltem meg 2012-ben, hisz egy évvel korábban estem át a második idegösszeomlásomon. 2012-ben pedig nehezen tértem vissza az esti iskolapadba. Megjelent abban az időben Alejandro Sanz akkori új lemeze, a La Musica no se Toca is, melyet szintén megvásároltam.







Az első kiadás 2012-ből.


A 2019-es zenés könyvemben is írtam az albumról.

Ricardo Montaner: Viajero Frequente albuma az Alejandro Sanz új lemeze mellett valóságos zenei kánaán volt számomra abban az időben. A lelkemre mindig jó hatással volt és van a latin zene, mert ez a stílus sok nehézségen segített túljutni. A Viajero Frequente egy lelki életmentő albumként jött annak idején a segítségemre, amikor úgy éreztem, nem fog menni az érettségi. A 2012/2013-as tanévet teljesen más osztályban, más tanárokkal kellett végigcsinálni. Nem voltam a helyzet magaslatán. És bizony sokszor jöttek a kudarcok. Mikor a Viajero Frequentét hallgattam akkor sokszor voltam nyugodt, mert belül éreztem a zene gyógyító erejét. Mintha segíteni akarna rajtam.    

A Viajero Frequente egyike Ricardo Montaner csodálatos albumai közül, melyben először énekel a lánya, Evaluna Montaner. Apa és lánya felejthetetlen duettje a La Gloria De Dios mai napig örökzöld sláger nálam ahányszor hallgatom az albumot.

Evaluna Montaner azóta felnőtt és ő is belekezdett egy zenei karrierbe, de csak pár száma tetszik. Tudomásom szerint nem adott ki lemezt. Ricardo Montaner a 2021-es Fe című albumán új változatban, kicsit másképpen mutatja be a La Gloria De Diost, amiben csak Evaluna énekel.

Most visszaugrok a Viajero Frequente albumra. J A La canción que necesito című szám az egyik elrontott vizsgám után nagy segítségemre volt. Fel akartam adni, hagyni a fenébe ezt az évet is, de bátorítást kaptam a daltól. A Time című szám is erősített. Ennek a dalnak nagyon megindító a videóklipje.

Ismerős szám is felcsendült az albumon, mégpedig a Voy a Vivír la Vida, amelyet még 2004-ben énekelt el Ricardo Montaner fia, Hector Montaner az Amor del Bueno című lemezen. Kicsit modern Beatles stílusú a szám. Mindkét változata egyformán tetszik.

Mentir para vivír

Sajnos a telenovellát nem mutatták be Magyarországon és dvd-n sem tudtam beszerezni. Még akkor sem, amikor kapható volt. Valamilyen oknál fogva nem volt rendelhető. L Pedig nagyon érdekelt az a sorozat. Ricardo Montaner kétféle változatban dolgozta fel, a Dejame Sonar-t India Martinezzel. Van egy original, a telenovella főcíme, ill. egy könnyed, lágyabb és finomabb feldolgozása. Abból is mindkettő egyformán tetszik. A romantikusabb változat a deluxe kiadáson található.

Nemrég volt egy lehetőség, hogy a Viajero Frequente 2013-as, deluxe változatát megszerezzem, melynek Destino Mexico a címe. 





A kiadás 2 lemezes. Egy CD-ből és egy dvd-ből áll. Az első lemezen a Viajero Frequente album van 2 extra számmal. Az egyik a már említett Dejame Sonar romantikusabb változata, a másik pedig egy Alejandro Sanzos duett, a Nostalgias. Úgy örültem, hogy Ricardo Montaner és Alejandro Sanz együtt duettezik!!! J

Maga a dvd kiadás ugyan tetszett, de többet vártam tőle. Koncertes felvételek vannak rajta, ill. videóklipek a Viajero Frequente-ből. Összesen 46-47 perces az anyag, ami többször is nézhető. Külön örülök a koncertes anyagnak, mert Ricardo Montanernek nem jelent még meg koncertes dvd-je. Pedig anno befizettem volna egyre, ha kiadják. De a jelenlegi is jobb, mint a semmi.

















































































Képek a dvd anyagából. Külön kategorizáltam a koncertes és videóklipes anyagokat. Nem bántam meg hogy ezt a változatot is megvettem. 2012-ben nem tudhattam, hogy lesz egy kibővített változata a Viajero Frequente-nek. Egy Ricardo Montaner lemez nagy érték, mert nem mindig lehet kapni!

https://videa.hu/videok/zene/ricardo-montaner-viajero-frequente-destino-latin-zene-yOnHZc62WnhfDhUY

Aki szeretné végignézni a Viajero Frequente dvd változatát az a videán megtalálja. J Feltöltöttem. A Viajero Frequente album pedig elérhető a spotify-on:

https://open.spotify.com/album/3xrGCtmtiDjQXxUPlDEBWJ

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.