2023. december 27., szerda

BENovelas Navidad 2023.2/1. (2023.12.23-24-25-26.)

Minden évben már december 23-tól kezdődik a karácsony, amely szilveszter napjáig, 31-ig tart. Ezen a napon zárom le az évet is. A garatgyulladás és a vele járó kellemetlenségek ellenére szépen elrendeztem az idei hangulatfényeket. Persze voltak dolgok, melyeket sajnos az utolsó pillanatban tudtam csak megcsinálni. Sajnos elmaradt a lilahagyma lekvár készítése, pedig nagyon szerettem volna főzni.

December 23-án itt voltak a gyerekek. Volt pattogatott kukorica és csoki evészet. J Nővéreméknek dolga volt és itt aludtak. Este pedig elindítottam egy csendes ünnepség keretében az idei BENovelas Navidadot.



A polcosvillám metrója extra világításokat kapott. Az állomásom plafonja és persze a szerelvények is. Esett is kint a hó, nagyon erőteljesen. Rég volt ekkora havazás. Szinte már elfelejtettem milyen az amikor vastag hótakaró borítja az utcákat. A Világom Valós Központjában jól megy a fűtés, de hát nálam is esett a hó. J Köntöst is kellett vennem.

A polcos villa (polcos házam) műhó nélkül is csodálatosan nézett ki. Most idén nagy gondot fordítottam a ledes drótok cseréjére. Sajnos még két darab ment tönkre. A metróállomásom tetejére fenyőgyertyákat tettem. Az egyiknek hatalmas érzelmi értéke van, mert a nővérem adta nekem. Anno még kapta a munkahelyén és mivel neki nem kellett így kiraktam. 2006 óta minden karácsonykor kiteszem. Meg se gyújtom. Idén már 4 db viasz fenyőgyertya díszíti a tetőt. J Mögötte pedig a slasher horrorfilmek hősei gyönyörködnek a csodákban. J   


A CD polcos metróm is színes fényekkel teli megvilágítást kapott. Az ezüstszínű orosz metrókocsi tett néhány utat e mesés ünnep alkalmából. Épp úgy, mint a másik. Az idei ledes drótokat eléggé nehezen tudtam felrakosgatni a metróimra. Úgy döntöttem, hogy végleg rajtuk hagyom őket, mert annyira csodálatos fényeket bocsátanak ki magukból! J




Sokkal több fényt adtam idén a Világom Valós Központjának. Az ablakom is kapott egy véglegesített megvilágosítást, ugyanis azt szeretném, ha minden évszakban fel lenne kapcsolva. Persze csak különleges alkalmakkor. A szobai díszítésekből picit visszavettem és nagyon szerepet kaptak a ledes megvilágítások.



A tükör alatti részlegen, a mini szekrényem tetejére helyeztem a fehér műfenyőfám, melyet kicsit másképpen díszítettem fel. A két csontvázam Csontit és Csontocskát is rá pakoltam. J Victortól kaptam egy olyan csokis mikuláscsomagot, amelyben csokis díszek voltak. Nagyon örültem neki, mert ezeket legalább fel tudtam kötözgetni a fára. Cukorbotokat is felaggattam az ágakra, ill. néhány korábbi díszt.







Michael Myers idén rokker lett. J Ünnepi boás parókát kapott és kicsit kicsinosítottam ünnepi művirágokkal. A nővéremtől és Victortól kapott karácsonyi mikulások pedig a nemrég készített kerámiás tálaimon állnak. Nem akarom azokat megenni. A csokis díszeket majd igen, viszont a fa leszedése után.

Még mikuláskor kaptam a szüleimtől egy különleges adventi csokis puszedlis naptárat, amely az ünnepi fénytábla tetején van. Sajnos Christmas van ráírva, pedig én a Navidad szót szeretem a karácsonyi ünnep során. Mindegy, ez most belefért. Sosincs olyan dísz, vagy ünnepi csomagolópapír, ami spanyol nyelvű lenne. Itt Magyarországon Xmas vagy Christmas van. Van néhol karácsony szavas is. A fényes betűtáblámon Navidad van írva. „BENOVELAS NAVIDAD 2023.”


„Rendeztem” lent egy vásár hangulatú karácsonyi kiállítást, ahol az eddig kapott különleges ünnepi csokik dobozai és néhány extra különlegesség található. Ezeket sosem dobtam ki, hanem eltettem. Megvan máig a már rég megszűnt Nestlé bolt fémdoboza, amely spanyol nyelvű! J Azokban a kisebb díszeket tárolom. Megvannak azok a tobozok, melyeket ezüst lakkfestékkel fújtam le. Azokat még akkor szedtem mikor Istvánnal az egyik autós túrán vettem részt.









Elkészítettem az idei karácsonyi képeslapokat, melyeket elküldtem az ismerőseimnek. Csináltam metrós képeslapokat is. Kiválogattam az év legjobb képeit, melyeket az átadások után alkottam.

A kinti havazás nagyon sokáig tartott. Alig hittem el, hogy óriási mennyiség hullott az égből.

December 24-én egy 20 éves évfordulót ünnepeltem. Aznap ismételték meg a kedvenc telenovellám, a Perlát a Romanticán. Akkor az csatornapremier volt, mert 2000 végén a Viasat3 adta le először Magyarországon. 2003. szentestéjének délutánján nővéremmel a Duna Pláza moziba mentünk. Arra viszont már nem emlékszem mit néztünk meg, de azt igen, hogy előtte a lemezboltba mentünk ahol meglett nekem kazettán Phil Collins: Both Sides című albuma, ill. a Thalia: Arrasando című CD-je. A mozi után az éjszakai buszjárattal indultunk haza, mert a 3-as metró már nem járt. Egy lányt pillantottam meg a buszon, aki egy kenyeret tartott a kezében. Viccből mondtam a nővéremnek, vegyük el tőle. J 17 évesen is viccelődős voltam. J Jó volt emlékezni erre. Főleg arra, hogy 2003. karácsonyán ettem először Milka szaloncukrot és meglett a második videónk, amihez színes VHS kazetták voltak. Emlékszem, az egész Perlát fel akartam venni videóra, mert a VHS-sek még elérhető áron voltak kaphatók. Persze nem jött sajna össze, csak különböző részeket tudtam felvenni. Később ezeket a felvételeket felhasználtam az archiváláskor. Főleg akkor, amikor 2008-ban utoljára ismételték a Perlát. A konyhai robotgép is 2003-ban lett meg. 2003. szenteste hallgattam meg először Phil Collins: Both Sides albumát, melyből nagy kedvencem lett a Survivors című szám.

20 évvel később ismét meghallgattam az albumot, de már a 2 lemezes deluxe verziót. Rengeteg emlék fogott el. Kiskorúságom utolsó karácsonya. Nagyban készülődtem, mert december 24-én Zuglóba készülődtem. Nővéremnél ünnepeltük a szentestét, hogy az egész család együtt lehessen. Én korán indultam el, hogy segítsek az előkészületekben. 3-as metróval lementem a Deák térig, onnan 2-es metróval az Őrs vezér teréig. Észrevettem, hogy az alagutak ki vannak világítva. A Keleti pályaudvarnál leszálltam és befotóztam az alagútba. Csodálatos látvány volt. 

4 perc múlva érkezett meg az utolsó metró, amivel az Őrs vezér teréig mentem. Levideóztam a szabadban hagyott, egyedül ünneplő régi orosz metrókocsikat, ill. elhaladt egy Alstom is a nyughelyére „ünnepelni”.







A 3-as villamossal mentem át a nővéremhez, aki nagyon ki tett magáért. Az asztal nagyon szépen meg volt terítve. Ettem olyan Stühmer szaloncukrot, amiket eddig nem kóstoltam. Mogyorós, csokis, dióshabos és ír krémlikőrös ízben voltak a tálon és egy tálcán.




Sógorom már elkészült szinte a fadíszítéssel, én a végében segítettem, amikor néhány díszgömböt kellett felrakni. Ezután masnis díszeket dobigáltam fel ide-oda.

Nővéremnek segítettem a főzésben. Megcsináltam a parázs krumplit, amihez sült krumplis fűszer sót szórtam és isteni, sós íze lett. Az egyik legjobb fűszer só! Korábban sült krumplikhoz használtam csak.








Miután a sógorom szüleim és a gyerekek elé ment, a karácsonyfát lefotóztam. J Nagyon szép lett! Normandfenyőjük van. Igaz, nagyon magas, de így is csodálatos és dús fát vettek. Tesóméknak igazi karácsonyfájuk van. Minden évben nagyon igényesen díszítik fel. Van egy aranyos kis díszszarvasuk, akivel szelfiztem egyet. Olyan kis cukorka! J



Nővérem és én lementünk a többiekért, utána feljöttünk mindannyian és meggyújtottuk a csillagszórókat. A szokásos karácsonyi zenéket rakták be. Na, azokkal nem voltam csak megelégedve, mert valamilyen változatos zenei menüre vágytam. Victorra, a páromra is gondoltam, aki a szüleinél töltötte a szentestét. Georgina is eszembe jutott. Idén sem jelentkezett. Majdnem elsírtam magam, mert nem tudom mi van vele. Persze ezt titkoltam, mert nem akartam ünneprontó lenni. Elővettem az idétlen Bencét, aki szoktam néha lenni. Lacira is gondoltam. A karácsony sokféle sebet feltép bennem. Főleg a veszteségeket.

Kaptam egy nagyon vicces ajándékot. Xmas pulcsit. Nem úszhattam meg Xmas vagy Christmas nélkül. De leszartam a feliratot, nagyon tetszett a pulóver. A karácsonyi zoknimhoz pont passzol. Kaptam egy többfunkciós villanyborotvát is, amivel nemcsak az arcom, de egyéb testszőröm is igazítani tudom. Már rég vágytam erre. Hasznos ajándékokat kértem. CD-ket és bakelit lemezeket is, de azokból csak egy jött meg karácsony előtt.





Idén is rengeteg finomság volt. Vaddisznó hús aszalt szilvás zöldséges körettel, petrezselymes fokhagymás tészta, sültkrumplisós főtt parázs krumpli, melyet én készítettem. Egyedül a gombamártásból nem ettem, mert nem rajongok annyira a gombákért. Szűzpecsenye volt hozzá. Azt viszont ettem. Alkoholt nem ittam, helyette barackos és meggyes gyerekpezsgőt és vizet ittam. Kicsit rosszul lettem a sok kajától. J Nővéremnek segítettem a szervírozásban. Rengeteg mindenben voltam a segítségére. Tesóm csinált nekem Sacher tortát fekete ribizli lekvárral. A nővérem Sacher tortája a legjobb. Anno mikor Bécsben megkóstoltam 2009-ben az ottani Sachert sajnos az nem nyerte el az ízes tetszésem. Az nem is volt Sacher. L  Legalábbis nekem nem. Volt madártej is. 



Éjfél után indultunk csak haza. Kihalt volt minden! 10 perc sem volt már itthon voltunk. Tömegközlekedéssel majdnem egy óra az út a nővéremékhez. Én teljesen kimerültem. Nagyon sokat segítettem és kifáradtam. Lezuhanyoztam, felavattam az új villanyborotvám. Szuper! A műanyag és eldobható borotvát végleg elhagyom mostantól. Nincs többé sérülés az arcomon. Végre! Néha borotválkozás közben mellécsúszik a penge és véres lesz az arcom. Csak kisebb sebecskék voltak ilyenkor. Mivel remegnek a kezeim, sajnos gyakoriak voltak az ilyen fajta balesetek.





Szenteste hajnali 3 körül feküdtem le. Volt egy kisebb ünneplés Világom Valós Központjában az új pulóveremben. Megkaptam a Sergio Dalma lemezt, a 30 tantósat és hallgattam egy kis zenét.

December 25-én délután 14 körül keltem fel. Totál fáradt voltam. Amerikai stílusú karácsony volt a másnap, ugyanis szüleim a belső szoba fáját díszítették és közben Demjént hallgattak. Jó volt a hangulat. 20 éve ilyenkor már rég itt voltak a vendégek. 2003. december 25-én 10:25-kor megnéztem A szerelem varázsa (Hechizo de amor) legújabb részét, aztán Cher koncert volt az HBO-n és ettem a Milka szaloncukrot. Szüleim a másik szobában készülődtek, mert jöttek a vendégek. Aznap szépen sütött a napocska. És aznap vettem fel videóra a Perla 1. részét, ill. a Cher koncertet, mely azóta már dvd-n is megvan. J Érdekesség hogy VHS-en a Charlie angyalai 2.: Teljes gázzal című filmet megkaptam. Most idén, december 25-én hármasban a szüleimmel ebédeltem együtt. Nem voltak már itt a családi barátok. Egy részük már az égiekkel ünnepelnek. Töltött káposztát ettünk a tesóm fincsi Sacher tortáját is megettük. Egy szeletet Victornak félretettem.










Szüleim feldíszítették az itthoni fát. Nagyon szép lett ez is, csak nem voltak meg az égők. Nem baj! Így is csodálatos! Nem kell minden fának világítania! A szüleimmel külön este karácsonyoztam 25-én. Kaptam egy mini kamerát, amit nemcsak fejre lehet tenni, de webkamerának is ideális.

Nagyon hasznos, ugyanis a szobám kisebb területeibe belefér és részletfelvételeket lehet készíteni vele.















Nem olyan jó viszont a kép és videó felvétel minősége, de unboxing és egyéb kiegészítő videókhoz ideális lesz. Egyelőre nem tudom, hogyan kell felcsatolni a buksimra, ugyanis nagyon bonyolult az összerakása.


Természetesen az ünnepi zenehallgatás sem maradhatott el. Voltak régi kedvencek és persze újak is. Olyanokat választottam, ami nosztalgikus, és amit az ünnephez tudok kötni. Sergio Dalma 30 tantója egy speciális zenei válogatás, amely az énekes karrierjének slágerei mai stílusban hallgathatók meg. Nekem az egylemezes változat van meg. Megjelent egy CD+dvd változatban is, de az annyira nem érdekelt. Abban több a kép, mert egy unboxing videót láttam a kiadványról.









Nekem ez van meg. Szeretem a műanyag tokos változatokat. Szuper ez a CD! Persze vannak olyan feldolgozások, melyek az eredeti változatukban voltak tökéletesek. A Donna és A Buena Hora a kedvenceim a lemezről. J A Buena Hora eredetije nem tetszett. A feldolgozás nálam a favorit. Sergio Dalma másik, eredeti slágereinek 4 lemezes válogatása és az új albuma egyelőre rendelés alatt van.

26-án a tesómék átjöttek. Külön ünneplés volt. Most édesanyám és az édesapám készített különleges ételeket. Persze most már teljesen más nálunk a karácsonyi ünneplés, összejövetel, mivel a baráti társaságok már nincsenek meg.



Tesóm hozott 2 doboz szaloncukrot, mert az anyósáék vettek. Volt köztük Stühmer és Vadász. Na, Hunter szaloncukrom is lett! J Ha Fred Dryer ezt látná! J Ő játssza Huntert.

Csoportkép az ajándékaimról. Van, amiket én vettem, mert magamat is meglepem néhány aprósággal. Lujzim próbált segíteni nekem a mini kamerámmal kapcsolatban, de nem jártunk sikerrel. Ez a kütyü más, mint amit eddig megszoktam. Próbálom a fejpántra csatolni, de a neten másfajta típust mutattak be és így nem tudom, hogy kell. Bonyolult nagyon. L










Ebéd után felbontottuk a szaloncukrokat és azokat ettük a finom házi sütikkel együtt. Victornak is csomagoltam belőlük, annyi volt! J  

A 26-ei este legvégét a BENovelas magazinom 100. számának lezárásnak előkészítésével zártam. Ez a cikk itt most véget ér, folytatás 2024-ben. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.