2023. július 27., csütörtök

ZENEAJÁNLÓ: RICARDO MONTANER: TANGÓ (2023.07.17.)

 




Hatalmas szerencsém volt, mert sikerült megszereznem a 2022-ben megjelent Ricardo Montaner lemezt, a Tangót, amelyet kiadtak CD-n. Sajnos a 2021-es Fe-nek nem volt akkora szerencsére, ugyanis azt csak Mexikóban forgalmazták CD formátumban, máshol pedig csak az online zenei platformokon.

A Tangó című album tavalyi, de csak nemrég dobták piacra CD formátumban. Import lemez, nehezen tudtam beszerezni. 10.160 Ft-ba került, ugyanis egy Ricardo Montaner lemez nagy érték. 19 év alatt ez a 12. Ricardo Montaner CD amit sikerült megvásárolnom.



















Az albumot digipak formában adták ki sajnos. Jobban örültem volna, ha műanyag tokot kap, ahogy a többi Montaner lemez. De így is elfogadható, mert könnyebben lehetett beszkennelni a borítóját. A CD füzetben sokféle kép van, mellettük a dalszövegekkel. Az első szám, az El día que me quierast hallgatva egy régóta hallott Luis Miguel dalra ismertem rá.

Bár nem nagyon szeretem a tangó műfaját, Ricardo Montaner előadásában és zenei hangulatában nagyon tetszett a lemez! Igaz hogy sajnos rövid az album, de élveztem minden percét. Nagyon bosszant, hogy az előző albumát a Fe-t nem sikerült megszereznem, mert az is csodálatos! A 65 éves Ricardo Montaner máig megőrizte a latin zenei romantikus oldalát, ámbár modern elemeket is hozzáadott a megszokott stílusához. Reménykedek abban, hogy talán a Fe is meglesz CD-n. Ricardo Montaner nagyon aktív, ugyanis 2-3 évente készít egy új albumot és mindig el tud kápráztatni engem. Azt sajnálom csak, hogy a 2009-es gazdasági válság miatt számos akkori lemezét nem sikerült megvennem a túlárazásuk miatt. L

Ezek az eddigi Montaner lemezeim, melyek közül szinte egyiket sem forgalmazzák. Az amazonon, ebay-en és a Mercado Libre oldalakon lehet beszerezni ezeket. Emlékszem, hogy 17 és fél éves voltam mikor az első Ricardo Montaner lemezem vásároltam meg. Az volt a Sueno Repetido. J

Ricardo Montaner tangója nagyon szép, és különleges. Hatalmas csodának tartom, hogy egyáltalán meg tudtam szerezni ezt a CD-t. Teljesen véletlenül fedeztem fel, amikor csak a Montaner nevet ütöttem be az előadói keresőbe. És kihozta a lemezt. Mivel 10%-kos kuponom volt 11.390 helyett csak 10.160 Ft-ba került a CD. Aki külső szemmel azt gondolja rólam hogy nem vagyok komplett, mert megvettem az egyik kedvenc énekesem albumát ennyiért az jobb ha tisztában van azzal, hogy egy Montaner lemez érték! Számomra kincs! Történt ugyanis hogy volt egy különleges válogatása, a Con La London Metropolitan Orchestra, amely majdnem meglett, de nem sikerült sosem megszereznem. Nemcsak ezt. Sokféle CD lemezről maradtam le és bosszant mai napig, hogy nem tudtam megvásárolni azokat. A Sin Bandera új albumát, a Frequenciát sem tudom megvenni, mert nem kapható. Mióta nincs USA katalógus, sokféle latin zenei finomság szorult ki. Ráadásul az EU katalógusban drágább minden. Durva, de egy Alejandro Sanz új album 2x annyiba került, mint anno 2020 előtt az USA katalógusban. A kedvenc énekeseimről nem vagyok hajlandó lemondani, mert szeretem a zenéiket. Az hogy megszerzem egy épp új, vagy korábbi lemezeiket szeretek büszkélkedni velük, megmutatni a neten, hogy néz ki, magyarul írni és beszélni róluk. Mert én megteszem! Akkor is, ha kevés nézőm vagy olvasóm van. A lényeg hogy nyoma legyen, bárki olvashasson ezekről a latin zenei gyöngyszemekről. Mert beszélni kell róluk! Megérdemlik a figyelmet! Épp úgy, mint a saját készítésű rajzos plakátjaim:



Miután megszereztem a Tangót vásároltam is színes lapokat. Egy világosabb barnát is, de rájöttem, hogy túl világos. Itthon meg sokféle fekete papírom van, amelyekre tudok rajzolni. Mikor megláttam élőben a Montaner CD-t rájöttem, hogy a fekete papíros rajzolás lesz a megoldás. Külön vettem színarany filcet és azzal rajzoltam meg a Tangó logóját. Majdnem sikerült eltalálnom az eredeti típusát. De egy rajznál ez nem számít. A lényeg az, hogy szép legyen és ötletes! Zsuzsa, a művészetterapeutám szerint egy rajz pont attól egyedi, ha kisebb hibái vannak.

Jó lenne még több korábbi Ricardo Montaner lemezt beszerezni. Főleg a 90-es évek közepén kiadottakat. Még a koronavírus járvány előtt hozzáfértem egy 2 albumból álló válogatáshoz, de jó, ha teljes egész lemezek vannak nekem. Tapasztalatból tudom, hogy egy válogatáson nem minden szuper szám található. Talán egy nap szerencsém lesz és tudok vásárolni a klasszikus Montanerekből.

Ricardo Montaner tangója elérhető a spotifyon:

https://open.spotify.com/album/1itx6yO99rGL8cYJGcxAMY

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.