2023. július 1., szombat

SOROZATAJÁNLÓ: HUNTER (1. ÉVAD)

A youtubeon található FilmRise csatornán tavasz végén rábukkantam egy különleges krimisorozatra, a Hunterre amelyet 1984 és 1991 között forgattak. A széria 7 évadot élt meg és nagyon hasonlít a Magnumra, T.J. Hookerre, Charlie angyalaira és a Starsky és Hutch-ra. Érthetetlen hogy annak idején a Viasat 3 miért nem tűzte műsorára a sorozatot, amikor számos klasszikust vetített a 2000-es évek elején.


Kiadták a teljes szériát dvd-n, csak sajnos nem magyarul. :(

A történet középpontjában egy kissé nagyképű és erős jellemű zsaru, Rick Hunter áll, aki maffiózó családból származik. Családi háttere miatt a rendőrségnél nincs nagy sikere és a felettese mindig emlékezteti arra, hogy nem kedveli. Hunter az évad elején egy társat kap Dee Dee McCall személyében, aki sokszor álruhás zsarunőként olvad bele a 80-as évekbeli prosti negyed világába hogy segítse az utcára kényszerített lányokat, leszámoljon a stricikkel és mellette egyéb ügyekre is fényt derítsen. Mikor ő és Hunter összeállnak, eleinte nem kedvelik egymást, de szépen lassan ketten oldanak meg bizarr és rejtélyes gyilkossági ügyeket. Hunter és Dee Dee két szöges ellentét. Hunternek egy rozoga, lerobbant autója van amelyet sokszor összetör a sorozatban, de sosem kap újat, pedig megérdemelné. Sokszor Dee Dee segíti ki a fuvarozásokban amikor a bűnözőket üldözik.



Netről szedett képek

Minden egyes epizód magával ragadott. Az első rész egy másfél órás pilot epizód, amiben egy fojtogatót kellett elkapniuk. Van olyan rész, amiben egy magányos motoros követ el brutális gyilkosságokat, de olyan epizód is volt, amiben egy gyilkos lángszóróval gyújtogatott. Ahogy a többi klasszikus krimisorozatban, a Hunterben is felcsendülnek vicces poénok, tömény izgalmak és hangulatos zenék. A Hunter részek különlegessége hogy bizonyos részekben hangulatos 80-as évekbeli zenék is felcsendülnek. Köztük egy Huey Lewis & The News szám is, az I want a new drog, mely a Hókirálynő második részének elején hallható. Ott egy lány menekül egy rendőrgyilkos elől, aki számos embert gyilkos meg a két részből álló epizódban.

Ha jellemezni szeretném a szereplőket ebben a sorozatban igazából nincsenek kedvelhető karakterek. A rendőrfőnök eléggé ellenszenves. Lehetne hálás Hunternek és Dee Dee-nek hogy ők ketten sorra megoldják az ügyeket. A rendőrfőnök nem veszi figyelembe Hunter vadász módszerét, hanem roppantul előítéletes a férfi családi múltja miatt. Ott van Bernie, aki egy teszetosza kis szarkeverő. Ő mindig Hunter hibáit keresi, amelyet feljegyez a noteszébe hogy aztán azt jelentse a felettesének. Ahányszor megoldódik egy ügy, abban reménykedek hogy Hunter munkáját elismerik, de sosem alakul így. Hunternek van egy fegyvere amit még az édesapjától kapott a főiskola elvégzése után. Azzal lövi le a rosszfiúkat. Azokat leginkább, akiket nehéz leteríteni. Dee Dee az egyik részben megjegyezte, hogy ő a főiskola után egy enciklopédiát kapott az apjától. J J J

És hogyan tudom nézni a sorozatot? Hát egyszerűen! A youtube be tudom állítani az automatikus magyar fordítású feliratozást. És egész jól élvezem. Bár nemrég kezdtem bele a második évadba, ott kicsit zavaros a felirat szövege, de értem a történet lényegét! A Hunter 1. évadja mindössze 19 részből áll, a maradék 6 évad pedig 22 epizódból áll. Bárcsak leadnák magyarul, de nem fogják megvenni, hisz a TV csatornák a friss alkotásokat szeretik. A klasszikusok közül is az agyonismételt Columbót adják folyamatosan. Ha belegondolok abba, mennyi felesleges TV csatornát üzemelnek csak hogy azokon ismétlések fussanak. Döbbenetes! Nem biztos, hogy ma Magyarországon 2023-ban jó szinkront kapna a Hunter. Melyik magyar színész kapná Huntert? Melyik színésznő kölcsönözné a hangját Dee Dee-nek? Nem tudom. Az biztos, hogy nem lenne jól eltalálva a szinkron pedig egy szuper sorozatról van szó! A magyar nézők odatapadnának a képernyő elé az biztos! Épp úgy, mint a Dame Chocolate esetében ha azt is megvette volna valamelyik kábelcsatorna. Sok olyan sorozat van, amit kár, hogy a magyar tévék nem vásároltak meg. Garantáltan hozta volna a nézettséget. Kocsis Judit színésznőnek is beszéltem erről a témáról, mert fontosnak tartottam, hogy tudjon róla. Ő szinkronszínész is, és van olyan széria, amit imádok. A Tierra de pasiones, amely Második esély címen futott nálunk. Judit Elluz Peraza hangján szólalt meg. Abban az időben a sorozat befejezése után a Dame Chocolate is mehetett volna és talán Kocsis Judit is kapott volna benne egy szerepet. De a Dame Chocolate sem az RTL-en, sem a Coolon, sem pedig a TV2-n nem került soha adásba. Csak a dvd változatát élvezhettem. L  2008 és 2012 között volt újra telenovellás aktivitás a hazai TV csatornákon és régebbi sorozatokat is vettek.

A Hunternek 1991 után készültek folytatásfilmjei, melyekhez viszont csináltak szinkront, de eddig nem találtam több információt róluk. Az egyik magyar címe Hunter visszatér. Állítólag VHS-en forgalmazták. Ha rábukkanok, megnézem! De ha annak a szinkronját anno megcsinálták, akkor a sorozatot miért nem vették meg? Nem értem! A lényeg az, hogy tudom nézni a Huntert, még ha olvasni is kell. Szeretem, mert minden egyes része izgalmas, bár vannak durva részei, melyek eléggé szélsőségesek, de nekem nagyon tetszik maga a sorozat. A Dee Dee-t alakító Stephanie Kramer nemcsak színésznő, hanem egyben énekesnő is. Van egy kedvenc dalom tőle, amelyet a napokban ismertem meg.

Closer

Ez a dal a 3. évadban csendül fel. Stephanie Kramer összesen 6 évadban szerepel, mert a hatodik évad végén férjhez megy és Hunter a 7. szezonban egy másik társat kap. Szerintem lehet, hogy ezért lett vége idő előtt a sorozatnak, mert Dee Dee nélkül nincs Hunter. L Ez így van! L


A sorozat első évadjának intrója. A 2. is hasonlít rá, de a 3-4. különleges lesz. J Az ötödiktől a hetedikig annyira nem lesz jó. L De a történetek biztosan. J Évadonként fogok majd egy cikket írni, melyben dokumentálom hogy mennyire különböznek a szezonok egymástól. A másodikba épp hogy belekezdtem, de kissé komolyabb. A rendőrfőnök már más benne, de a szarházi Bernie ott van sajnos. L Kíváncsi leszek a folytatásra. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.