2023. július 1., szombat

FILMAJÁNLÓ: LOVE AGAIN (RÁADÁSSZERELEM) (2023.06.24.)

Ritkán járok moziba, mert sajnos kevés film van, ami érdekel, ráadásul nem minden új film olyan, mint ifjabb koromban. Pontosan 20 éve már annak, hogy 2003-ban nagyon szerettem a Charlie angyalai: teljes gázzal című filmet, amely annyira bejött, hogy 2x is megnéztem a moziban!

20 év telt el és ezalatt a bő két évtized alatt ugyan születtek új kedvenceim, mégis ahogy telt, múlt az idő kevés számomra minőségi film született. A mai magyar filmek már abszolút nem villanyoznak fel, nem bírom hazám kultúráját. Mindig is a külföldi filmek, sorozatok és zenék álltak és állnak közel a szívemhez. Hazai filmek közül a klasszikusok, zenében is akadnak szép számban, de nem ezek az X Faktoros, Megasztáros győztesei közül kerülnek ki.  

Térjünk vissza cikkem témájához. Egy kedves barátnőmmel megnéztem Celine Dion filmjét a Love Again-t, amely Ráadásszerelem címmel megy a Sugár moziban. Ott is csak egy időpontban, mivel a bemutatója nyár elején volt. Celine Diont először láttam egész estés filmben. Önmagát alakítja a Love Again-ben, aki épp a 2019-es Courage című lemezének turnéjára készül és egyben Cupidót is alakít benne. A történet arról szól hogy van egy mesekönyves illusztrátor lány, Mira, aki képtelen feldolgozni szerelme John tragikus halálát. A szerelmesek össze akartak házasodni, de egy halálos kimenetelű baleset örökre megváltoztatta Mira lelkét és életét. A lány két évvel később tér vissza a nagyvárosba, hogy új életet kezdjen. Testvére szeretné, ha a nővére új szerelemre bukkanna, de Mira csak Johnra tud gondolni. A lány egy nap elkezd üzeneteket küldeni elhunyt szerelme telefonjára, amelynek száma egy Rob nevű zenekritikushoz került. Rob először azt hiszi, hogy valaki a bolondját járatja vele, de később, ahogy olvassa Mira intimebb, bensőségesebb üzeneteit rájön, hogy beleszeretett az ismeretlen lányba. Rob úgy dönt, hogy kinyomozza az üzenetküldő személyét. Hamarosan sikerrel is jár. Megismerkedik a gyanútlan lánnyal, akivel barátság majd komoly vonzalom alakul ki. Igen ám de Rob nem meri elmondani Mirának, hogy ő az a férfi, akihez a John-nak írott üzenetek kerültek. Celine Dion, az énekesnő, aki önmagát alakítja a filmben, segíteni akar Robnak és Mirának. Rob feladata a filmben hogy zenekritikusként interjúzzon Celine Dionnal, akit szintén nagyon megérint Mira története. A lánynak munkát is ad, hogy tervezze meg a turnéjának plakátját.

Mira és Rob ugyan egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a lány képtelen elengedni Johnt, mert igazából nem fogta fel, hogy a férfi nincs többé. Mikor Mira megtudja Robtól az igazat, pontosabban rájön az igazságra, akkor a lány azt hiszi, hogy Rob hazudott neki és elküldi. Véleményem szerint Rob helyében én sem mertem volna elmondani Mirának ezt az üzenetes esetet, mert rosszul sült volna el az egész. Gondoljunk bele abba, hogy valaki a legszemélyesebb gondolatait osztja meg velünk és nem tudjuk hova tenni. Zavarba is jöhetünk! Egyáltalán ezt el lehet mondani Mirának? Nehéz helyzet!

A film bemutatja azt, hogy túl lehet e lépni egy nagy szerelem elvesztésén, de egyben fel is teszi nekünk a nagy kérdéseket: Meddig lehet gyászolni? Mennyire lehet erős egy igaz szerelem? Mira és Rob kibékültek, de Mira kijelentette, hogy Johnt sosem fogja elfelejteni. Kicsit többet vártam a film végétől, mert szerintem össze lett csapva. Én személy szerint még néztem volna tovább. Örültem annak, hogy végre készült 2023-ban egy olyan romantikus film, ami leköti a figyelmem. Egy olyan romantikus vígjáték, drámai elemekkel, ami kicsit olyan 90-es évek, 2000-es évek eleji feelinget is tartalmazott. A mai korban játszódik a film, az okos telefonok világában. Picikét emlékeztetett A szerelem hálójában című filmre, amit még a nővéremmel láttam nemcsak moziban, de sokszor a TV-ben és dvd-n is.




A Ráadásszerelem című film plakátját sikerült megszereznem a Corvin moziból. Még a film bemutatója előtt a filmzenei CD-jét is megvettem. Nemcsak Celine Dion új dalai vannak rajta, de az énekesnő régebbi számaiból van egy kisebb csokorral. Nagyon jó a filmzenéje! Emlékszem, pont 20 éve hallgattam intenzíven Cher mellett Celine Diont. Sokat hallgattam az All the way válogatását és a One Heart című albumát ami akkoriban új albumnak számított. Később, 2004-ben CD-n is megvásároltam. J Mostanában újra szoktam Celine Diont hallgatni. A 2019-es Courage is meglett nekem, ami egész jó! Kicsit modern stílusú, de nekem nagyon bejön! Egy úszásóra után 1999 Ft-os áron vettem meg a Média Marktban.



A Courage lemezbemutató turné régóta húzódik, mert nemcsak a covid járvány volt az akadálya, hanem Celine Dion betegsége is közrejátszik. Az énekesnő egy ritka betegségtől a Stiff-Person szindrómától szenved. Izomgörcsös neurológiai betegség. A betegekben fabábura, ólomkatonára jellemző megjelenés alakult ki. Ezt olvastam a neten. 2024-ben esélyes hogy ellátogat az 55 éves énekesnő hazánkba, de nem valószínű. Mikor az Eros Ramazzotti koncerten voltam a felírásban már reklámozták a 2024-es évszámot.

Celine Dion mindegyik albumát gyűjtöm rendesen. Mostanában megismertem a francia nyelvű zenei oldalát is, ami szintén megtetszett! Leginkább a Zora Sourit című dala, amely a Suffisait D’aimer című albumáról származik. 




Isteni ez a Celine lemez. Épp úgy, mint az 1992-es sikeralbuma, a Celine Dion.



A D’eux is megvan, de az kevésbé lett nálam sikeres. Mindenesetre megvásároltam azt is, mert érdekelt nagyon. A többi Celine Dion albumról majd a következő számban írok még.

A Ráadásszerelem című film tetszett ugyan, de eléggé megrázott belül. Talán azért, mert túlságosan együtt tudok érezni a karakterekkel. Ez nem új keletű, mert számtalanszor előfordul az, hogy együtt szoktam érezni számomra szimpatikus film, sorozat és mesehősös karakterekkel. A Rob-ot alakító színész nagyon jóképű és szexi pasi. J A Ráadásszerelemben Celine Dion könyvet is olvasott, hogy fel tudjon készülni az interjúra. Celine Dion meg is kérdezte tőle, hogy hallgatja e a zenéjét. Ha tőlem kérdezte volna, igennel felelek. Beszéltem volna neki 2003-ról és 2004-ről, amikor sokat hallgattam a kazettáit és a CD-it. Elmondtam volna az énekesnőnek, hogy melyek a kedvenceim tőle. A cikk folytatásában ezekről is bővebben fogok majd írni és persze megemlékezni a szép élményekre, melyeket Celine Dion zenéje okozott nekem.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.