2023. május 30., kedd

MENEDÉK

Máté barátom házában mindig jól érzem magam. Nagyban emlékeztet a nagymarosi hangulatra. Mikor anno iskolás koromban néhanapján kimentem Istvánhoz feltöltődtem. Ugyanezt érzem Máténál is. Ő az egyetlen aki kitartott mellettem a Mozaikban. Az édesanyja nagyon aranyos asszony, szoktunk beszélgetni. Máté és én két különböző világból származunk. Én a latinos oldalhoz tartozom, ő pedig az angol kultúra híve. Épp úgy mint a mamája. Az édesapja építész. Vele egyszer találkoztam amikor Máté a Thalassa házban volt.







Nagyon szép a kertjük! Tele van pipaccsal. Nem is tudtam korábban, hogy mákvirág. Máté édesanyját Máriának hívják, és nagyon szereti gondozni a kertjét.

Máté házrészében felvettem egy adásrészletet. Télen eléggé hideg van ott, de nyáron kellemes a levegő. Volt egy cicája a családnak aki nemrég elpusztult. Az első macsek volt aki nem félt tőlem. Nagyon szerettem. Legutóbbi látogatásom során még le tudtam fotózni.

















Nyugodjon békében! L Mátéval meghallgattam a legutóbb vásárolt Marvin Gaye CD-t. Most többet tudtam beszélgetni az anyukájával. Őt mindig érdekli az újságom. J Ennek úgy örültem! J Ahányszor Máté otthonában vagyok elfog az a kellemes hangulatjelenségi zóna amelyet azért neveztem el annak, mert ezt az érzést nem tudom szavakba önteni. A hangulat jelenség többféle változatból áll. Vannak kevésbé szerethető oldalai, de akadnak nagyon kellemes szakaszai. J Bárhol, bármikor felbukkanhatnak ezek a hangulatjelenségek. Filmekben, zenékben, sorozatokban, helyszíneken. Pl. Máténál a latin zenei hangulatjelenség az intenzívebb. Bárcsak tudnám hogy ez micsoda. Nem tudom kifejezni, de érezni igen. L

Mátéval sétáltunk egyet a környéken. Észrevettünk egy kóbor macskát. Nagyon szeretett hozzám simulni. Ő sem félt tőlem. Pedig akárhogy is vesszük anno én voltam a macskák réme. J  Máté elkísért a buszig. Nagyon jól éreztem magam. Persze előjöttek az emlékek a múltból. 10 éve már hogy Mozaikos lettem. Idén lesz a 10. évforduló. Mikor Máté házában voltam először és elszigetelődtem az egyik alkalmon az a fa volt a menedékem, amely mögött a cica van eltemetve. L Máté otthona szintén egy menedék. Ott is nagy a csend és a nyugalom.

M3: Az utolsó fotók

Végre be tudtam fejezni a Nagyvárad tér és a Lehel tér utófotózásait. Már csak a szelfis képek maradtak, de az még ráér. Vasárnap koraeste voltak ugyan emberek, de szerencsére nagyon kevesen. Utó képeket készítettem a Nyugati pályaudvar belső teréről is. A fotózásokat összekötöttem egy videós anyagsorozattal is, melyeket majd megosztok idővel.


Az újságom elkészülte után folytatom a weblapom további frissítéseit, és felpakolászom a maradék metrós cuccokat is.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.