2022. március 9., szerda

TÖRTÉNELMI PILLANAT

Végre elérkezett a második Spirites alkalmam a színházban. Aznap nagyon aktív voltam fotózásban és videó készítésben. A nagy alkalom előtt fogászatra mentem. 12:30-ra volt időpontom. A doki átnézte a sínezett, recessziós fogam és mondta, hogy nem lesz szükség operációra. Konzultált egy specialistával és a fogas műtét elmarad. Hál Istennek! Eléggé megviselt volna az a másfél órás beavatkozás. Persze nem altatással végezték volna, hanem érzéstelenítéssel. Én mondtam a doktornak, hogy együtt tudok élni ezzel a recesszióval. Ha időnként sínezni kell, hát legyen. Az egysörtés fogkefét viszont újra kell majd használnom. A vizsgálat során kisebb csiszolgatás, polírozás volt, de utána már mehettem is. Újra lementem a garázsba forgatni egyet. J


 

Korábban mentem el a Spirit színházba, mert ígértem a tulajdonosnak képeket. Dezső gépét vittem magammal és most az egészet körbe tudtam fotózni. A telefonommal is fényképeztem.




















Ennek az utolsó képemnek az az érdekessége, hogy mikor fotóztam senki sem állt mögötte. Szerkesztéskor olyanná vált, mintha állna ott valaki és engem fotózna. :) Hasonlít rám a leskelődő. :)

A helyen sok érdekesség volt, és lehetőségem nyílt zongorázni egyet. J Megpróbáltam előadni a Nada Personal című sorozat zenéjének elejét, de csak részben sikerült. Felmentem a terembe és ott felvettem a 183. adásomnak egy részét. Volt egy nézőm is, aki a világításokat szokta rendezni. Elbeszélgettem vele és jó volt. J Legalább bepillantást nyerhetett élőben egy műsorom szeletébe. Fontosnak tartottam, hogy házon kívül is forgassak. Főleg hogy közeledik a BENovelas műsoros sorozatom 200. adása. Már csak 17 rész és elérkezek a kerek kettőszázhoz. J


Hátul az ötödik széken Kocsis Judit :) 

Megérkeztek a többiek is, majd olvasópróbával kezdtük. A 8 nő című darab 1-60. oldalát olvasták el a többiek. Én majd narrátor leszek. A darab nyomtatott változata 14 pontos betűmérettel 119 oldalas. Ebből 3-4 jelenet lesz majd előadva, én pedig narrátori és fotós szerepet kapok. A 8 nő csajos mű, nyilván nem játszhatom el az egyik női karaktert vagy az apai áldozatot. J

Készítettem képeket, majd közös szelfit is csináltunk. A BENovelas Television és magazin történetében először történt meg az a nem mindennapi eset, hogy egy hírességgel vagyok egy fotón. Kocsis Judit nagyon aranyos volt és segítőkész. Főleg mikor újra elővettük a múltkori verset. Kaptunk még újakat, de azt eléggé rosszul csináltam. Judit szerint ügyes voltam nagyon, de én másképpen láttam a dolgokat. 21:06-kor lett vége az alkalomnak. Nagyon fáradt voltam, de arra gondoltam csinálok hazafelé néhány képet a Margit hídról.






Dezső gépe kicsit becsapós. Ugrálódtak a számok a kijelzőn. Néha ezt csinálja, csak tudnám miért. A híd alagútjáról is lőttem egy képet, majd arra gondoltam a 2-es villamos felé legyalogolok a hídon.






A Margit híd közepére érve észrevettem, hogy a meder látszódik. Nem mindennapi esemény volt ez sem. Csináltam képeket, de ez nem első osztályú felvétel. Mikor a Jászai Mari térre értem akkor Nagy Imre szemszögéből is csináltam fotókat a hídról, majd hazasiettem.

A villamoson majdnem elaludtam, mert nagyon fáradt voltam. Szerencsére hamar hazaérkeztem, bezártam az ajtókat, lezuhanyoztam. Mindenképp át akartam nézni a képeket és megcsinálni a cikket, de nem volt erőm. Sokáig fent voltam, nehezen aludtam el. Mostanában elég sok minden történik az életemben. Új lehetőségek, melyeket nem szeretnék elveszíteni. Főleg a februári nehézségek után. Van mellette egy erős feszengésem, szorongásom. Nem könnyű mindaz, amiket mostanában csinálok. Húzós időszak a BENovelas történetében. Kocsis Judit sokat segített. Elmondta, hogy milyen egy színházi előadás. Nem tudom, hogy tudják megtanulni a színészek a több száz oldalas darabokat, szövegeket. Judit azt mondta, hogy néha van súgó. Én mikor színházban néztem előadásokat akkor annyira másképpen láttam a színészek játékát. Én valahogy nem tudnám elképzelni magam egy színpadon. Talán leégetném magam. Ki tudja, lehet nem. A lényeg az, hogy színész sosem leszek. De színész fotós szívesen lennék. Olyan lenne ez, mint egy utazás. Utazás egy másik bolygóra, ahol szuper élmények várnának rám. Kiszakadni néha-néha és részt venni, látogatást tenni egy olyan dimenzióban ahol a színjáték készül. Bekerülni a színfalak mögötti életbe, a zárt ajtók mögé, megörökíteni múló pillanatokat az utókor számára. Én, a BEN, aki egy másik bolygóról jött és ki akarja zárni magából a világ összes gonoszságát.

A cikkem végén meg szeretnék osztani egy csodálatos dalt, melyet Pablo Alborán ad elő. A Prometót, amely egyben egy album címe is. 2017-es. Nagyon szeretem ezt a számot, mert elképesztően gazdag az érzelmi világa. Csak az tud engem megérteni, aki együtt tud velem érezni és olyannak elfogadni amilyen vagyok.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.