2022. március 7., hétfő

SOROZATKRITIKA: LA OTRA MITAD DEL SOL (2005.)

Mikor esti iskolás voltam mázsaszámra vásároltam a jobbnál jobb telenovellás dvd-ket. 2009-ben, 10. osztályos időszakom első napján megvettem a mexikói La Otra mitad del sol (A nap másik oldala) című 3 lemezes telenovellás dvd-t, amelyet 2005-ben készített a TV Azteca. Főszereplői: Anette Michell (Cuando seas mía/Pasión Morena), Demián Bichir (Nada Personal), Ari Telch (Mirada de mujer), Fabián Corres (La Heredera, Amor sin Condiciones) és Maria Renée Prudencio (Mirada de mujer, Nada Personal).

A telenovellát az Image kiadó forgalmazta még 2009-ben. Nem sokkal a megjelenés után jutottam hozzá a Music Store segítségével. A TV Azteca egy zöldes borítójú változatban is kiadta. Nekem a vöröses színű, Image kiadás van meg.

 









A történet két olyan emberről szól, akik előző életeik során szerelmesek voltak egymásba, de sajnos a sors úgy hozta mindig, hogy tragédiával végződött a szerelmük. A jelenkorban a két szerelmes ismét egymásra talál. Felipe egyetemi tanár, akinek nem boldog a házassága. Ő és Soledad folyamatosan veszekednek. Van egy fiúk Santiago, aki folyton napokat rajzol. Felipének viszonya van az egyik tanítványával, Isabellel. Mariana egy pszichológus, aki beteg édesanyját gondozza. Egyik nap Felipe és Soledad megjelennek nála, hogy Mariana segítségével rendbe tegyék a házasságukat, de nem járnak sikerrel. Mariana elkezd foglalkozni Felipével, aki sokat panaszkodik neki a rémálmairól és a látomásairól. Mariana hipnoterápiát alkalmaz Felipénél. Hamarosan kiderül, hogy Felipe és Mariana előző életükben nagyon szerették egymást. Lassan, de kezdenek egymásba szeretni. Múltjukat összeköti egy félnap alakú medál, amelynek másik fele majd előkerül a sorozat későbbi részeiben. Mariana és Felipe szerelmének útjában számos akadály áll. Nemcsak Soledad, de Felipe munkatársa, Patricio Camacho, aki mindenre képes, hogy elérje sötét céljait. Hamarosan kiderül az is, hogy Mariana és Felipe előző életeikben Patricio is jelen volt.












A telenovellának van egy 80 részes kolumbiai változata. A TV Azteca-s 105 részes. Nagyon megfogott a történet, a misztikum, ami ebben a sorozatban volt. Betekintést nyerhetünk fiatal egyetemisták hétköznapi életébe, bár szerencsére nem nagy szerepet kapnak a dvd-ben. Különösen megfogott az is, hogy Anette Michel, aki Marianát alakította főszerepben láthattam, mert nekem mindig a betegesen féltékeny Barbara van előttem az Amikor az enyém leszel (Cuando seas mía) című telenovellából. Nem bírtam abban a sorozatban, de a La Otra Mitad del solban igen. Itt kifejezetten szerethető karaktere van.

Anette Michel

 A 2011-ben megvett Pasión Morenában is játszott, ismét gonoszt. A Yago mexikói változata. 2012-ben pedig a venezuelai Júdás asszonya remake-ben játszott főszerepet. Demián Bichirt én csak a Nada Personalban láttam, amelyben szimpatikus volt, de ebben a napos sorozatban még inkább. Demián Bichir karakteres színész, remek alakítást nyújtott a telenovellában. Anette Michellel remek szórakozást adtak. Ari Telchben csalódtam nagyon, mert a Női pillantásban (Mirada de mujer) nagyon megszerettem Alejandro Salas karakterét. A pasit, aki beleszeretett az 50 éves Maria Inésbe. A La Otra Mitad del solban sajnos egy mogorva és durva karaktere volt, ami sajnos egyáltalán nem tetszett. Maria Renée Prudencio, mint Soledad kellemes csalódás volt. Itt nagyon csinosnak találtam és megfogott a szenvedő és megcsalt feleség figurája. A Nada Personalban és a Mirada de mujerben nem találtam annyira csinosnak. Sokkal inkább olyan rút kiskacsás volt.




Neten talált képek.

Az imént felsorolt színészek ebben a telenovellában újat raktak le az asztalra. Épp úgy, mint Fabián Corres, akit először a La Herederában láttam. Lehetséges, ha én lettem volna a színészválogató nem a felsorolt színészek kapják meg az adott szerepeket.

Előző életek

2009-ben, mikor először láttam a La Otra Mitad del solt, már akkor elkezdett érdekelni az, volt e előző életem. Most még inkább érdekelne. A sorozatban hipnózist alkalmaztak Felipénél, Marianánál és Patriciónál. Nem tudom, hogy való e nekem a hipnoterápia, mert ezt csak engedélyekkel lehet elvégezni. Egyesek azt mondták nekem, hogy nálam nem szabadna alkalmazni. Majd azért megkérdezem a kezelőorvosaimat. Nagyon érdekelne hogy volt e előző életem, ki lehettem akkoriban. Én biztos vagyok abban, hogy igen. És ha meghalok, akkor lesz egy következő életem, csak lehet nem ember, hanem állat leszek, vagy épp növény, esetleg nő leszek egy másik kontinensen. Soha nem lehet tudni. Lehet, hogy újra meleg és autista leszek? Lehetséges az is, hogy ugyanezzel az arccal már léteztem korábban csak épp az adott kornak megfelelő ruhákat hordtam és más lehetett a hajam? Belegondolni is ijesztő. Ezzel együtt nagyon izgalmasnak találom ezt a témát. Volt is anno egy videó, ami arról szólt, hogy egyes emberek emlékeztek az előző életükre. Rám visszatérve nem tartom kizártnak, hogy léteztem akkoriban.

A La Otra Mitad del sol érdekes és nagyon hangulatos sorozat. Megvannak benne azok a háttérzenék, melyeket a Perlában, Cuando seas míaban és a La Dudaban is hallani lehetett. 17 éves klasszikus telenovella amelyet kár, hogy egy magyar csatorna sem tűzött műsorra, mivel lett volna nézettsége. Főcímdalát Franco de Vita énekli.

Rajzaim

2009-ben, mikor elkezdtem a 10. osztályos időszakom akkor nekiláttam lerajzolni a sorozat napos logóját. Máig megvannak a rajzok. Arany és ezüst lakkfilc segítségével melyeket még a sulimmal szembeni papírboltban vásároltam. Nagyon jó minőségű, olcsó filcek voltak, de picit ecetszagúnak találtam őket. Újabb rajzokat készítettem, melyek majd bekerülnek az újságomba. Érdekesség, hogy néni, aki nemrég meghalt, a család barátja találtam egy nap alakú medálszerű ékszert ami nagyon hasonlít a sorozatbeli napos logóhoz. Olcsó bizsu, nem értékes, de én nekem az ékszer szépsége vonz.

 


Rajzaim 2009-ből.

Nagyon jó volt ez a La Otra Mitad del sol. Főleg az, hogy annyi megnézés után is élvezhető. Mert vannak olyan sorozatok, melyeket többször is meg lehet nézni, ugyanúgy izgulni rajtuk, mint amikor először láttuk.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.