2022. március 7., hétfő

EZÜST ÉS KÉK

Megszereztem még két új színes Eros Ramazzotti bakelites albumot, melyek még tavaly, 2021 végén jelentek meg. Eleinte úgy volt, hogy nem veszek már több színest az énekestől, de nagyon vágytam a Calma Aparente és az Ali e Radici című albumokra. Az elsőnek külön története van.

Annyira jó volt ez a Spirit színházas alkalom, hogy megajándékoztam magam egy lemezzel, a másikat édesanyám fizette. Jól tudja, mennyire lemezfan vagyok. Két Eros Ramazzotti klasszikust vásároltam meg színes bakelit lemezen. Először a Calma Aparente-t vettem meg, amely spanyol nyelvű és ugyanolyan kék a színe, mint a Dónde Hay Musicának (Dove c’e Musica).















A Calma Aparente (olaszul: Calma Apparente) még 2005-ben jelent meg. Emlékszem egy keddi borongós napon vettem meg a CD-t, mikor még DualDisc-et is lehetett kapni. Olyan formátumban, illetve kazettán is árulták az albumot. Én CD-n vettem meg 4990 Ft-os áron olaszul, hisz csak olyan nyelven árulták. Abban az évben ismertem meg István barátom és akkor kezdődött a barátságunk. 2005 is egy nehéz év volt, hisz akkor jártam a speciális suliba. A Calma Apparente mellett még nagy sláger volt akkoriban Barbra Streisand és Barry Gibb közös lemeze a Guilty Pleasures, mely szintén kapható volt DualDisc formában.


















A Calma Apparente CD változata ilyen. 17 év alatt csak a tok lett más, de a tartalom ugyanaz maradt. Ezen az albumon hallható Eros Ramazzotti és Anastacia közös duettje az I belong to you. A La Nostra Vita (Nuestra Vida), Bambino nel tiempo (Como un nino) kiemelt kedvenceim az albumról. Boldogságérzet sugárzik ezekből a számokból és nagy önbizalom építő hatása van. A Calma Apparentét sokat hallgattam 2005-ben mikor megvettem. Sokszor volt segítségemre, főleg mikor meleg ellenes megjegyzéseket kaptam a suliban.

Az Ali e Radici (spanyolul: Alas Y Raices) 2007-ben jelent meg, de csak 2012-ben szereztem be CD-n egy zenei antikváriumban csomagolt, újszerű állapotban mindösszesen 2 rugóért. Deluxe kiadvány volt, amely a Music Store-ban kb. 8 ezerbe került a megjelenés időpontjában.


64 oldalas exkluzív kiadás, melyet szkennelni nem lehet, csak videós anyagot készítettem belőle. A youtube csatornámon is meg lehet tekinteni a videót a két színes unboxing mellett.

Színes vinylek :)

64 páginas de libro.














Az Ali e Radici két darab ezüstszínű bakelit lemezből áll. Furcsa hogy nem egyből, mert belefért volna az album. Emlékszem, hogy a Music Store-ban poszteres reklámja is volt. 

Majdnem lett is egy darab, de végül nem jött össze a beszerzés. Azért nem vettem meg akkoriban, mert voltak már letöltési lehetőségeim, de azután rájöttem, hogy inkább megveszem, mert nagyon szeretem Eros zenéjét. Az összes albuma megvan már. Az Ali e Radici albumból kiemelt kedvenceim az Appunti e notte (Apuntes Y Notas), L’Orizzonte (El Horizonte), Controvento (Contra el viento), Ali e Radici (Alas Y Raices), Bucaneve (Flor Inesperada).      


Külön megjelent koncertes anyag is CD-n, ill. dvd formátumban, melyeket külön forgalmaztak. Én mindkettőt megvettem. Továbbra is fenntartom azt, hogy egy koncertes változat mindig ad egy fajta újdonságérzetet. És jó ezeket újranézni, újra meghallgatni időről időre. Idén, 2022-ben nem jelent meg további Ramazzotti. A Noi (Somos) és a Perfetto (Perfecto) esedékes. Az első idén lesz 10 éves, hisz a Noi az 2012-es album. Ez a két lemez nem fog érdekelni, nem bakelites számomra. Ha megjelennek biztos EROS22-es matricát kapnak.

A Calma Apparente és az Ali e Radici mellett megjelent decemberben a Musica E (Musica es) zöld, In Certi Momenti (En Ciertos Momentos) fehér, Cuori Agitati (spanyol változatról nem tudok) narancs, In Ogni Senso (En Todos los sentidos) piros színben. Bár személy szerint másfajta színt adtam volna ezeknek az albumoknak. Pl. csokibarnát az In Certi Momentinek, fehéret az In Ogni Sensónak. Persze nem én döntöm, el hogyan csinálja a kiadó, én csak a saját gondolatom írtam le. A színes Eros lemezek nem annyira olcsóak, de megfizethető áruk van. És külön hangsúlyozom, hogy limitált példányszámú lemezekről van szó.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.