2022. március 20., vasárnap

EGY ÚJABB SZÍNES CSODA: EROS RAMAZZOTTI: IN CERTI MOMENTI

Annyi jó dolog történt velem mostanában, hogy megengedtem magamnak egy újabb Eros Ramazzotti lemezt. Ez az utolsó színes bakelit, ami érdekel az EROS21 sorozatból, mert a többit nem szándékozom már megvenni. Egyszerűen azért, mert nagyon drága a többi, másrészt nem érdemel bakelites vételt.

Az In Certi Momenti (spanyolul: En Ciertos Momentos) az utolsó, amit megvettem bakelit változatban. Ha lesz majd Eros Ramazzottinak új albuma és nagyon tetszeni fog, akkor természetesen megveszem CD-n és bakelit lemezen is.

Az In Certi Momentit, ahogy az előző cikkem végén írtam CD-n egy vaterás csajtól vettem. Nagyon szép, klasszikus album, melyen két olyan szám is van, ami a Musica É-n is megtalálható. Az egyik a La Luce Bona delle Stelle, a másik pedig az Occhi di Speranza. 20 éve hallgatok Eros Ramazzottit. 2002 elején, kazettán a Stileliberót, majd 2002 tavaszán a Dove c’e Musicát vettem meg. Eros népszerű dalát a Piú Bella Cosa-t 1997-ben hallottam először. 2002 őszén a szürke-piros Eros válogatást vettem meg kazettán, aztán 2002. december 30-án a Tutte Storie-t CD formátumban. Gondoltam, leírom ismét összefoglalásképpen a 20 éves emlékeimet az egyik kedvenc énekesemről, mivel épp itt van a kerek évforduló időpontja. Érdekesség, hogy 2002-ben nem találtam más Ramazzotti kazettát a korai évekből. Még CD-n sem. Így ez által nem volt lehetőségem a régebbi albumait megismerni, csupán az 1997-es válogatását, azt a bizonyos szürke-piros albumot, amelyen a népszerű dalai az akkori stílusban születtek újjá, tehát 97-es változatok készültek.

Az In Certi Momenti 1987-ben készült. 1 évvel fiatalabb nálam az album. J A bakelit változata hófehér. Nagyon látványos és olyan boldog voltam, hogy végre lehetett egy fehér színű vinyl lemezem is. Eros 80-as évekbeli munkásságából ez a legjobban sikerült album. Szinte mindegyik dal tetszik, főleg az, hogy két számot is rátettek a Musica É-ből. Kár, hogy a Sospero Perché nincs rajta, mert azt is nagyon szeretem.







Az Esernyős klubban bontottam ki a lemezt. J Nem bírtam ki. J Közben dúdolgattam magamban az album dalait. Kedvencem a lemezről a Ma che bello questo amore/Fantastico amor. Amikor az album borítóját nézem, tisztán látszik a múlt, vagyis az elmúlás egy pillanata. Persze amikor a kép készült az akkori jelent rögzítették. Eros nagyon fiatal, rendkívül jóképű pasi volt. A nő, akivel táncolt pont passzolt a hangulathoz, de az arcát nem látni. Lehet, hogy ez benne az izgalmas. A borítón tisztán látszik az igazi olasz hangulat. Minden bizonnyal egy birtokon készülhetett a fotó.

2007-ben, letöltve hallgattam meg először az albumot. Meglepődtem, hogy a Halálos tánc című thriller főszereplője, Patsy Kensit együtt énekel Erossal. Utólag megtudtam, hogy a színésznő külön énekelt is egy zenekarban.







A bakelit változatban van egy extra kép, amely a lemezvédő tasakon található. Nagyon szép, elegáns a kiadvány. Az Eros21 matricát kivételesen hátra tettem, mert ott sok üres barna hely volt. A CD változat füzetében szinte csak a dalszövegek vannak. A CD füzet közepén található kép a bakelit változat hátborítóján található.





Phil Collinsból sem vettem meg minden albumot bakeliten. Más a CD, mert az jóval olcsóbb, mint egy vinyl (bakelit) lemez. Az In Certi Momenti bakelit lemez szám szerint az 59. a gyűjteményemben. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.