2020. február 9., vasárnap

MANDULA, CSOKOLÁDÉ, SZERELEM, ALMENDRA


Lassan már egy hónapja annak, hogy belekezdtem az új sorozatom írásába, a Pasión de Almendras, vagyis az Almendra című szériámba. Legutóbb telenovellát 6 évvel ezelőtt írtam, amely a Prohibido Olvidar volt.

Tavaly év vége felé már terveztem egy új sorozatot írni, de mindig halogattam. Az ötleteket Alejandro Sanz és Ricardo Montaner új lemezei adták meg végül, majd a belefogtam az Almendra megtervezésébe. Mindenképpen olyan telenovellát szándékoztam készíteni, amely az én ízlésvilágomnak megfelelő. Ahányszor megírtam egyet akkor választottam hozzá egy zenei főcímdalt, logókat terveztem hozzájuk. Mindig voltak tervezett epizódszámok, amelyek nem annyira sikerültek, mint ahogy azt szerettem volna.

A Pasión de Almendras egy fiatal lányról, Almendráról szól, aki a testvéreivel együtt él zsarnok apjukkal, a hírhedt Heriberto Lacruzzal. Almendra nővére Julie egy kábítószerfüggő és akaratos lány, a bátyjuk Fabricio énekes szeretne lenni, ki egy álmodozó hajlamú és érzelmes ember. Almendra, Julie és Fabricio édesanyjuk Camila halála gyökeresen megváltoztatja a testvérek életét. Almendra elmenekül, Julie drogelvonóra kerül, és Fabricio pedig saját lakásba költözik. Almendra Las Chocolates-ben köt ki, ahol egy cukrászda és édességbolt, a Pasión de Almendras alkalmazottja, majd cukrásza lesz. A bolt tulajdonosa az idős Miss Rogelia mindent megtanít a lánynak, ami a finom süteményhez kell. Almendra hamarosan megismeri élete szerelmét a fiatal Perucco személyében, ám jól tudja, hogy hiába menekült el a múltja elől annak árnyéka folyton üldözi őt.

Etapok és főcímdalok
Hivatalossá tettem magamnak azt, hogy az Almendra című sorozatom 2 etapra, vagyis 2 évadra lesz osztva, mint anno Mexikóban az A Que No Me Dejas című telenovella, amely nálunk Ne hagyj el! címen ment. Korábban 156, de végül 200 részesre lett tervezve a sorozatom, amit legkorábban tavaszra szeretnék befejezni. 100 epizód egy évad, melyekhez összesen 3 főcímdalt fogok felhasználni.
Ricardo Montaner: No Me Hagas Dano című dalát azért választottam az első számú főcímdalnak, mert ebben a dallamban rengeteg az érzelem, a szenvedély és a kacérkodás. Rögtön eszembe jutotta a csokoládé adta szenvedélyt, illetve a mandula jótékony hatását a szépségre. A sorozatomban nagy szerepet kap a mandula, amely spanyolul Almendrát jelent. J A videóklipben lévő helyszínt beleképzeltem az egyik részbe amikor Almendra és Perucco táncolnak a birtokon.

A Te Adoraré, amely szintén Ricardo Montaner új albumán hallható a második főcímdal. Most a szomorú szakasznál tartok amikor Almendra és Perucco nem lehetnek együtt egy múltbéli titok miatt és elhatároztam, hogy ezt a főcímdalt a 41. résztől egészen a 100-ig „használni” fogom. A Te Adoraré érdekessége az, hogy Ricardo Montaner klipjében a lánya, Evaluna Montaner a főszereplő.

A 3. főcím, amely a 2. etap zenéje lesz nem más, mint Alejandro Sanz: No Tengo Nada című dala, amelynek nemcsak a videóklipje volt rám nagy hatással, hanem a szám is. A 101. résztől 200-ig lesz a főcímzene. Ezzel a dallal megváltozik maga a sorozat, amelyben új szereplők is lesznek. A tervek szerint az első etap utolsó 15 epizódja sorsfordító lesz, majd a 2. évad kezdetével 8 évvel később folytatódik Almendra élete. Persze részletekbe nem szeretnék bocsátkozni, mert inkább legyen meglepetés.

Az igazi Almendra

Koncz Dezső fotográfusnak köszönhetően lehetőségem nyílt arra, hogy a Madison stúdióban modelleket fotózzak. Egy korábbi cikkemben írtam már az alkalomról, illetve a félelmetes szépségről, aki akárhogy is vesszük múzsámmá vált. Ez a lány szép és arcvonásai, illetve haja ideális volt arra, hogy kiválasszam Almendraként. Maurszky Krisztinának hívják eredetileg Almendrát, aki egy modell. Koncz Dezső őt is lefotózta. A sorozatomban egy különleges mandulaolaj is nagy szerepet kap, amely megváltoztatja Almendra külsejét és szebbé varázsolja. Direkt fotóztam így le a modellt, mert sok minden nem látszik rajta. Mintha rejtőzködne. Almendra pedig ilyen. Elrejtőzött. Egy szépség, aki menekül a múltja és a sorsa elől, de hiába is teszi, nincs menekvés.
Az Almendra 1-40 része már elérhető az oldalamon, ahova persze felrakom a többi epizódot is, amint elkészülök velük. Tízesével persze. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.