2020. február 4., kedd

FILMAJÁNLÓ: NE JÁTSSZ A TŰZZEL!



Lujzimmal együtt megnéztük moziban a nemrég bemutatott Ne játssz a tűzzel!-t, amely egy tűzoltóról, vagyis füstugróról és csapatáról szól. A főhős Jake megment 3 kiskorút egy égő faházból és mivel a környéken, ahol a tűzoltóállomás található, kitör a vihar, így a hős és barátai kénytelenek elszállásolni a gyerkőcöket, akik fenekestül felforgatják a parancsnok rutinos életét.

A film nemcsak vígjáték, de kicsit a lélek mélyére is hatol. Nem szeretném elárulni a lényegét, de annyit igen, hogy a férfi érzelmekre fekteti a hangsúlyt. Sokszor hallani és olvasni, hogy ciki, ha egy férfi sír, vagy kimutatja az érzelmeit, holott ez egyáltalán nem szégyenletes, sőt inkább jó dolog. A 3 kiskorú megváltoztatja Jake életét és a férfi másképpen kezd tekinteni az életére. Felszínre kerülnek a rég elnyomott érzései és bűntudata az édesapjával kapcsolatban.

Én, aki szentimentális vagyok hamar megéreztem a film a lényegét és sejteni lehetett, hogy mi is lesz a vége. Nagyon örültem annak, ahogy a film végződött. A főhős nőt eleinte nem ismertem fel, aztán rájöttem, hogy a 2018-as Halloween filmben Laurie Strode lánya az! J

A Ne játssz a tűzzel! gyerek szereplői kicsit emlékeztettek a Mrs. Douptfire gyermek karaktereire. Legaranyosabb a kislány volt benne, aki az egyik tűzoltót, baltát is meglágyította. J De jópofa volt Jake másik két barátja is. Megvallom, be is jött nekem a két pasi. A filmet a kritika eléggé lehúzta, legalábbis a nővérem rosszakat olvasott róla a neten. Engem különösebben nem érdekel, mert a Ne játssz a tűzzel! nekem nagyon tetszett! Gondolom az érzelmi oldalai miatt húzhatták le, amely a társadalom szerint gáz és égő. Ha a film megjelenik dvd-n akkor tuti vétel lesz! Mivel most játsszák a moziban, bátran ajánlom, mert nemcsak családi, de nagyon szórakoztató vígjáték is.


BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.