2020. február 20., csütörtök

ÉNEK AZ ESŐBEN: LAURA PAUSINI: SAN SIRO 2007 DVD


A Face the music netes áruházban, ahol rendelni szoktam a CD-ket, lehetett kapni a 2007-es Laura Pausini: San Siro koncertes dvd-t. Az év elején megkapott 10%-kos kedvezményes kuponnal meg is rendeltem. Egy újabb már klasszikusnak mondható koncertfilmet tudhattam a magaménak, amely díszdobozban volt.


A milánói San Siro stadionban került megrendezésre 2007-ben a koncert. A 2 óra, 10 perces előadás során esett az eső és számos rajongó esernyővel a kezükben hallgatták végig a már eső áztatta Pausinit. Teltház volt és ugyanolyan színesen, hangulatosan volt megcsinálva az egész koncert, mint a megszokottak. Laura Pausini fiatalabb volt és energikusabb. Az eső csak fokozta az egész koncert hangulatát, mert ezzel rendhagyóvá is vált. A San sirói koncert a 2006-ban megjelent Io Canto/Yo Canto lemezbemutató koncertje volt. Nemcsak az akkori új lemezről, hanem a korábbi slágerekből is voltak számok. Az Io Canto/Yo Canto borítóján Pausini a vízben áll, és az album CD füzetében található képekben az énekesnő csupa víz.

























Lehet, hogy Isten is hozzásegítette Pausinit, hogy épp ezen a koncerten essen az eső. J Az Úr a természetes kiegészítőt adta az énekesnőnek és rajongóinak. J A másik fontos érdekesség, hogy az Io Canto/Yo Canto CD is díszcsomagolást kapott. A BENovelas újságom 2018. októberi számában benne van az album részletes ismertetése, de mivel a blogban nem tettem közzé anno most sort kerítek rá:  

(2018. szeptember 5.)











Újabb képes füzetecske
A San Siro dvd tokjában benne volt egy újabb füzetecske, amiben képek voltak. Nagyon tetszett nekem. Külön el is raktam a kazettás fémdobozba.



An koncert CD+DVD változatban is kapható volt, de nem a Face the music-on. Nekem elég volt a dvd kiadás is.



Ismételten éreztem azt az újdonságérzetet, amelyet számos koncertes album hallgatásakor. Ezúttal is más hangulatban hallottam vissza a közkedvelt slágereket, dúdolgattam a kedvenceim miközben néztem. A Destinaione Paradiso/Destino Paraiso című dal koncertes változata hajmeresztően jól sikerült! A Vivimi/Viveme című dalt Laura Pausini két nyelven énekelte el. A mostoha (La Madrastra) zenéjét. A legeslegjobban a koncert fináléja tetszett, amikor a rajongókhoz beszélt miközben háttérzeneként az Incancellabile/Inolvidable című dal ment. Ezután végül rákezdte az éneklést. És mindezt szakadó esőben. Azután pedig a stáblista feliratok következtek az 1996-os Mi Dispiace/Lo Siento dal instrumentális háttérzenéjével. Óriási hatással volt rám. Sokszor elérzékenyülök erre a dalra, mert számos dolgot hoz a felszínre.


Az esős Laura Pausini koncertes dvd nagyon tetszett nekem. Egy erős négyes osztályzatot kap, ami nagy teljesítmény! Azért négyes, mert a sok volt benne a medley, vagyis kis dalok összevonva. Ez koncerteknél gyakori, mert annyi idő nincs, hogy minden népszerű dalt levezényeljenek az énekesek. Minden koncert sokszínű és más, ám néhol előfordul, hogy bizonyos dalokat ugyanabban a stílusban adnak elő az énekesek, mint az előzőekben. Ki hogy szervezi és tervezi. Sajna Laura Pausini nem mindegyik lemezbemutatója kerül forgalomba dvd-n, de ami kijön, azt természetesen megrendelem. Persze vannak még olyan koncertek, amelyek nincsenek meg. Idővel, ha lesz rá lehetőségem lecsapok rájuk.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.