2019. október 29., kedd

ZENEAJÁNLÓ: JOSE LUIS RODRIGUEZ: AGRADECIDO

A 2017-es Inmenso után nem kellett sokat várni Jose Luis Rodriguez új albumára. Az Agradecido 2019. október 25-én jelent meg. Eredetileg október 4-én jött volna ki, de valamiért a Sony Music Latin kitolta a CD megjelenését 25.-ére. Úgy látszik ez az év a 35 perces lemezek megjelenésének éve is, hisz Jose Luis Rodriguez (El Puma) új lemeze szintén 35 percből áll, bár kerekítve 36. Az album vidámságot sugároz magából. Salsa, illetve hasonló jellegű latin zenei elemeket tartalmaz. Még swinget is. Simán lehetne akár egy bulizós nyári album is. Bár most ősz van, esős hideg idő, nekem nem számít a kinti időjárás, ha bent nálam meleg van és megy a megfelelő zene a háttérben. J






A kiadvány így néz ki. Bár a CD füzet nem volt terjedelmes, mégis szépnek tartom. Jose Luis Rodriguez új albumát közepesnek ítéltem meg, mert egyrészt rövid volt, másrészt kicsit más stílusra számítottam. Olyanra, amely az két évvel ezelőtti Inmenso. Persze nem jelenti azt, hogy nem hallgatom meg többé. Remek rosszhangulat oldó hatással rendelkezik, így lélekgyógyszernek ideális. Bulikhoz is ideális, de persze olyan emberek számára, akik ezt a műfajt képesek lennének elfogadni és megszeretni. Mikor hallgattam az új albumot akkor eszembe jutottak a régi venezuelai sorozatok, melyeket egykoron nagyon szerettem. Nagyon sok Venevision sorozatban háttérzenékben olyan stílusú zenék, dallamok hangzottak el, mint Jose Luis Rodriguez új lemezén. Ez is csak fokozta a hangulatot. Az Agradecidón a Venezuela című dal tetszett nekem a legjobban: 


 Az Agradecido című dal már korábban fent volt a youtubeon, zenei kóstolóként:


Jose Luis Rodriguez most 76 éves. Nem tudni, hogy lesz e még új lemeze, hisz sokan közel a 80-hoz visszavonulnak. Lehetséges, hogy El Puma még egyszer visszatért egy búcsúalbummal, vagy talán zenél, amíg teheti. Ezt majd az idő eldönti. Az Agradecido album a spotifyon már elérhető:


BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.