2019. július 10., szerda

MI A HELYES?


Véget ért a pride, ám az utána lévő beszélgetésem édesanyámmal kicsit megviselt. Két nappal a felvonulás után vallottam be neki, hogy részt vettem a sétán. Nagyon félt engem az édesanyám, és megpróbálom őt megkímélni minden olyan szitutól, amely felzaklatná.

Amikor a sógorom elvitte a gyerekeket hétfő este, édesanyám beszélni akart velem. A melegség volt a téma. Nem akarja, hogy bármilyen kellemetlenségem legyen az életemben. Ekkor vallottam be, hogy elmentem a szombati pride-ra. Ő ezt sejtette, főleg amikor meglátta a zászlókat a szobámban vasárnap délután. Én elmondtam, hogy nem egyedül mentem, biztonságos volt minden és remekül éreztem magam. Édesanyám szerint nem helyes az, ha ezt szétkürtölöm a világnak. Azt gondolja, hogy kérkedek vele, pedig nem erről van szó. Az anyám régimódi, nagyon szeret és aggódós típus. Szó esett a mai magyar rendszerről. Én kicsit ideges lettem ettől, mert a rendszer ne határozza meg, hogy mi a helyes és mi nem. Pont a rendszer tagjai papolnak erkölcsről, kereszténységről, amikor Magyarország lakosságának jó része szenved, kilátástalan helyzetben van?   

A kisebbség helyzete régóta probléma, nemcsak Magyarországon, de az egész világon. Jómagam nekem a romákkal van csak bajom, de azok közül is a rossz változatával. Személyes traumát szenvedtem el általuk, erről pedig nem kívánok írni. A pride hetek alatt számos zavargások történtek néhány rendezvény során, melyet valakik a háttérből irányítottak. Tény és való hogy a homoszexuálisok lettek a következő célpontjai a rezsimnek. Ennek előjele a hónapokkal ezelőtti M5-ös műsor, aztán Dúró Dóra mondatai a melegségről. Ezek mind-mind baljós jelei voltak egy komoly bajsorozatnak, amelyek a Premier Kult Cafét, a Támpontot és a Kelet kávézót is érték. Lehetett volna egy negyedik támadás, de szerencsére felkészülten várták a rendbontókat. Ha a rendőrség akarta volna, letartóztatja a zavargókat.

Hihetetlen mennyire elterjedt az emberi butaság kis hazánkban, megfűszerezve egy nagy adag gyűlölettel, melyeket a média csak jobban feltupíroz, ráadásul időnként plakátok formájában nyomják az emberek arcába Budapesten azt, kiket kell gyűlölni, ki az ellenség. Most egy eléggé durva cikkre lettem figyelmes a neten:

Mindennek a teteje, akik ezt csináltak egy emlékművel. Egyértelmű számomra, hogy a kisebbség nagy veszélyben van Magyarországon. Aki a kisebbséghez tartozik az nem méltó e rendszerbe? Mégis miért? Mert mások merünk lenni? Mert gondolkodunk és kiállunk a jogainkért? Természetes, ha egy heteró pár kefél az utcán, vagy a parkokban? Helyes ez? Soroljuk fel csak, mi a helyes a jelenlegi rezsim számára?
-Szüljenek a nők gyerekeket? Miért is? Kevés fizetésből hogy lehet gyereket nevelni? Tavaly megszavazták a rabszolgatörvényt, ami csak jobban elszakítja a gyerekeket a szüleiktől! Ezek a fiatalok egyedül lesznek, könnyebben kerülnek rossz társaságba. Ne adj Isten kábítószerfogyasztók lesznek, és hamar meghalnak. Egyedül nem biztos, hogy a jelenlegi lezüllesztett oktatási rendszerben képesek lesznek teljesíteni a tanórákon. Ha nincs megfelelő iskolai bizonyítvány, mit tanulhat a diák? Ép bérért melós lesz, buta és éretlen.
-Épülnek a felesleges stadionok, melyeket sokszor alig használnak! Minap elmentem egy mellett. Vasrácsok mögött őrzik, mintha valami nagydolog lenne. Az EU azért ad támogatást tudtommal Magyarországnak, hogy Budapestet fejlesszék vele, és nem milliókat kereső focistákat kényeztessenek! Jó példa egy stadion öltözője, amely kristálytisztán csillog. Egy Lokál újság hátoldalán láttam. Kritikán aluli a 3-as metró állapota, melyet már sok éve fel kellett volna újítani. Ott vannak a magyar kórházak, és más szociális intézmények. Talán azok nem lehetnek vadonatújak vagy felújítottak? Én az Ébredések alapítványba járok és a hely eléggé romos állapotban van. Máig nem fejlesztik.   

Régi csap az Ébredések alapítványnál. (fotó:BENovelas)

-A hajléktalanokat börtönnel fenyegetik, aminek nem ez a megoldása! Van, aki tényleg tehet arról, hogy az utcán végezte, de van, aki nem. Nem bűnözők, akiket elzárással kell fenyíteni. Olvastam már arról, hogy a hajléktalanszállók nem biztonságosak. Gyakoriak a lopások, a túlzsúfoltság. Ki vágyna oda? Számos szegény ember él Budapesten. Pl. a Hős utcában. Nem akarják megoldani a háztömbök elbontását. Átmeneti szálláshelyre kellene vinni az ottaniakat, amíg új, korszerűbb lakóházakat építenek. A rendszer nem kíván velük foglalkozni. Ha lebontanák, akkor sportlétesítményt építenének a helyére. Komolyan? Mi lenne a családokkal? 2018-ban a családok évének nevezték azt az esztendőt, mégis sok szegény család van. Elég megnézni a Hős utcai gettó videóit, amelyben a valóságot mutatják be. 2018-ban számos kilakoltatások is történtek, kik közül beteg gyerekek is az utcára kerültek. Ha az utcára kerülnek emberek, hajléktalanok lesznek és ők is bűnözőkké válnak a hajléktalantörvény nevében? Szót kell ejtenem a designdrogokat használó fiatalokról is, akik a Jászai Mari téren is zombi állapotban esnek össze. Nem beszélve a sok szemetet ami Budapesten felgyülemlett. Erről az emberek is tehetnek, mert zömük nem figyel oda a közterekre, illetve a köztulajdonban lévő dolgokra. Nem csoda hát, hogy patkányinvázió lesz, amely komoly betegségeket hordozhat magába.

Nagy Imre száműzött szobra a Jászai Mari téren (fotó: BENovelas)

Nem normális, ami Magyarországon zajlik. A fogyatékkal élő gyerekeket pl. most még olyan támadás is érte, hogy a magántanulói státuszt meg akarják szűntetni. Nem lesz esélye, egy SNI (Speciális nevelési igényű) gyereknek arra, hogy biztonságosabban tudjon tanulni. Sajnos bőrömön tapasztaltam kisgyermekként milyen az iskolai terror és kiközösítettség. Én is voltam magántanuló. Nem volt más lehetőségem. A fogyatékos gyerekeket is lehet fejleszteni, mellyel életben tarthatóak. Ha nem kapják meg a megfelelő kezeléseket, fejlesztéseket bele fognak halni. Kizuhannak a rendszerből. Olyanná válhatnak, mint a selejtes gépek. Gondoljunk csak bele azon szülők helyzetébe, akik végignézik gyermekük lassú halálát, leépülését. Ebbe ők is belerokkannak, illetve a közeli hozzátartozók is.

Pont egy ilyen rezsim akarja megmondani mi a helyes és mi nem? Tényleg? Én nem tartom helyesnek, ami itthon zajlik egy évtizede. Ha valaki másnak születik az nem baj. Fontos az emberi sokszínűség. Tök mindegy mit állít egy M5-ös, Echo TV-s, vagy TV2-es híradás, nem tartom hitelesnek és megbízhatónak. Főleg az M1-et nem, amely hírcsatornára lett butítva. Az ottani „szereplők” arcán az ürességet, a rezzenéstelen tekinteteket látom. Félelmetes! Muszáj körülnéznem a TV csatornákon amikor egyedül vagyok itthon, hogy felmérjem mennyire súlyos a mai magyar televíziózás helyzete. Siralmas. A néző abszolút nincs tisztelve, megannyi felesleges TV csatorna indul évről évre, amely azért marad fenn évekig, mert orrba szájba ismételgetik ugyanazokat a tartalmakat és egy rakás reklámmal növelik meg egy adott film vagy sorozat műsoridejét.

Jó, ha az emberi világban sokszínűség van! Egy transznemű ember is létező személy, csak nekik bonyolultabb a helyzetük a nemiségüket illetően. Sok olyan meleget ismerek, akik tisztességes, rendes és becsületes életet élnek. Az, hogy a saját nemükhöz vonzódnak az egy dolog. De nem ártanak senkinek sem velük. Akad más homoszexuálisok között magamutogató, de a heterók közül is! A Nemzeti Színháznál nem egyszer láttam szerelmeskedő párocskát, akik szinte meztelenek voltak! Ez talán helyes? Ó, biztos azért, mert a heterók tudnak gyereket csinálni, míg a meleg nem. A homoszexuális, leszbikus nők tudnának szülni. De más szemében, pl. a rendszerében deviáns, ördögi és természetellenes lenne az, ha azonos neműek vállalnának gyereket. Megtiltanák a prideot is. Nem lepődnék meg azon, ha bűncselekménnyé minősítenék a homoszexualitást a kereszténység nevében. A gyűlöletkeltés, gonoszkodás és az ezekhez kapcsolódó hasonló dolgok épp, hogy nem a kereszténységről szólnak. A valódi keresztény ember elfogadó, befogadó és nyitott. Az aki kipécézi a gyengébbet, a hajléktalant, a fogyatékkal élőt, vagy bármilyen kisebbséghez tartozó embert az minden csak nem jó ember és nem keresztény.

Transzeső (festette: BENovelas)

Két mássággal élek és mára tudom, hogy ezek nem bűnök, hanem értékek és ezektől vagyok színesebb. És inkább legyek ilyen, mint egy megfelelős ember, aki inkább marionett bábúként éli a hétköznapjait. Édesanyám aggódása természetes. Nagyon szeret és fél, hogy valami baj történik velem. Szerinte mivel a rendszerhez tartozunk alkalmazkodnom kellene. Én azt teszem, de a boldogságomról nem vagyok hajlandó lemondani! Melegként tudom, hogy mit lehet és mit nem. Teljesen tiszteletben tartom a környezetem. Az hogy megnézem a pasikat a tömegközlekedésen azzal még senkinek sem ártok vele. Természetes dolog. Ha erőszakkal közelednék valakihez, az már zaklatásnak minősülne! A heteró pasik is nézegetik a lányokat, ami szintén természetes! István barátomnak is tetszenek a lányok és mindig megsúgja nekem, amikor egy számára tökéletes csajt meglát. És olykor megkérdezem azt tőle, hogy milyen érzés heterónak lenni? Sztem azt érezni kell, nem csak meghallgatni.   

Tény és való, hogy a rendszer okozta gyűlöletoltogatás az elmúlt években sok embernél hatásos lett. Bárcsak ez az átok egyszer s mindenkorra megtörne. Nem fogom azt állítani, hogy én nem félek. Van bennem félelem, de nem engedem, hogy tönkretegyen, megbénítson! Szembe kell szállnunk a démonjainkkal és nem a háttérbe szorulni. Nem mondok le a boldogságomról. Tudom mi a helyes és mi nem. Nem készítek bántó logókat, és karikatúrákat másokról, nem rongálok, nem pusztítok a puszta jelenlétemmel. Egyszerűen csak a véleményemet írom le. A gyűlölet = egy halálos méreggel, amely az emberi lelket és az agyat tönkreteszi. Nem szabad ezt éreznem, mert ez is gátol abban, hogy boldog legyek. Ki merem írni, kezdem elfogadni a másságaim és ez a legjobb út, amin most haladok. Az hogy felvállalom magam, jobban esik, mint az amikor hazugságban kellett élnem. Tartozom magamnak ennyivel azért a 10 elvesztegetett évért. Nem akarom, hogy a politika tönkretegye a jelenlegi és a jövő meleg és egyéb mássággal élő generációit, mert csak garantált lelki és mentális pusztulás következne be.

Mi a helyes? Az a helyes, ha önmagunk vagyunk, és nem mások határozzák meg kik legyünk, mit szeressük, hogy szeressünk! El lehet fogadni külső segítségeket, tanácsokat hozzátartozóinktól, de ügyeljünk arra, hogy tartsunk be azokat a szabályokat, amelyekkel nem ártunk a környezetünknek! 

B E N

1 megjegyzés:

  1. Hogy önmagunk legyünk az egyenlő egy hatalmas adag stresszel, de a nagy megfelelési vágy is. Hát be kell állni a sorba, talán megmenekülhetsz a bántásoktól

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.