Már tavaly terveztem, hogy
saját lekvárt készítek, de végül idén került rá sor. Édesapám segítségével
elkészítettem első őszibarackos lekvárom, amelyet 5 őszibarackból és egy kis
citromból készült.
A hobbiboltban vásároltam ez alkalomból
2 üveget, melynek ezüstös a fedele. A lekvár spanyolul mermelada. Héjastul
főztem meg, mert a gyümölcsök héjaiban magas a rosttartalom és nagyon szeretem.
Először megpucoltam az őszit,
majd turmixolás után a fazékba raktam, ahol kristálycukorral együtt
összekevertem, majd elkezdtem kevergetni a lángon. Hogy jobb íze egy kis citrom
is belekerült, végül dzsemfix-et is hozzáadtam. Ettől sűrűbbé vált. A két
üvegbe bőven belefért és maradt annyi, hogy még aznap este meg lehessen
kóstolni. Meg akartam várni, amíg felcímkézem az üvegeket. Picit olyan volt az első
lekvárom íze, vagyis a mellékíze, mint a régi bakelitlemeznek. Azoknak volt egy
jellegzetes szaga, melyet ízben éreztem enyhén. Isteni finom lett. Kenyérhez,
palacsintához is ettem. J
Másnapra készek lettek a lekvárcímkéim is, és felragasztottam az üvegekre.
A címkéhez felhasznált fotómat
az egyik tavalyi csarnokos vásárlásomkor készítettem. Tervezek még csinálni
további lekvárokat, de más ízben. Vannak még ötleteim. J
B E N
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.