2023. november 12., vasárnap

mélyvízBEN (2023.11.07.)

Elérkezettnek láttam az időt arra, hogy az 1m60cm-es mélyvízben folytassam az úszásgyakorlást. Kb. addig ért nekem a víz, mint anno Zalakaroson a lenti óriásmedencében. A Hegyvidéki uszoda nagyon jó hely, mert ott mindösszesen 2 medence van. A tan és a haladó medence. A mélyebb, az 1m60-cm-es hidegebb, de sokkal jobban tudok benne haladni, mint a tanmedencében. Igaz, hogy az elválasztó sávoknak néha nekimegyek, de ez a legkisebb problémám.








Elakadtam az úszásnál. Nehezen megy a lábtempó. Bence ugyan elmondja nekem a feladat menetét, de úgy fogom fel, mint egy megoldó képletet és sokszor elfelejtem. Ha nincs előttem a sorrend, elrontom. Még ha sikerül is, nem tudok mozogni úgy a vízben, hogy előrehaladjak. Előfordul az is, hogy amikor ismétlünk Bencével, akkor elsüllyedek a kilégzéses gyakorlatok átvételekor. Mikor először voltam Bencénél akkor az első feladat az volt, hogy egy nagy lélegzés után a fülemig le kellett engednem a fejem a vízbe, majd 3 mp után buborékolni és kiemelni. Ez eddig oké, megy. De amikor 2-3x kellene megismételni folyamatosan ezt a műveletet akkor a hirtelen lélegzést követően automatikusan lesüllyedek a medence aljára és elvesztem az egyensúlyom. Szerencse hogy szemüveget viselek és látom a víz alatti világot.

Úszáskor nem tudok figyelni mindig a hibákra, mert jobban ügyelek a feladatok elvégzésére. Lábtempózáskor néha kibukkan a sarkam a vízből és néha csak az egyik lábam mozog intenzíven. Bence néha a kérésemre felvesz, ahogy dolgozom, hogy egyrészt megörökítsem a fejlődésem, másrészt hogy lássam a hibáimat. Itt most többször is hibáztam. Előfordul. Tudom, hogy az úszás nem éppen egy könnyű sportág, de az elmúlt hónapokban mióta elkezdtem tanulni büszkén vállalhatom, hogy elértem egy 2/3-os szintet. De a java még hátravan. Megvallom, sokszor félek a folytatástól. Pl. a hátúszástól, ugyanis mindig kellemetlen, ha víz kerül az orromba. Egy hátúszás során nagyobb az esélye annak, hogy orromba kerül a víz.

Megijedtem a legutóbbi úszás után. Mert akármennyire is figyelek, csinálom, félek hogy ez sem megy majd hosszútávon. Ne feledjük, 2021-ben mikor a Granada nyelviskolában tanultam a spanyolt akkor nem folytathattam. A Spirit színházas fellépésem is csak a véletlenen múlott hogy sikerül. :/ 2023-ban, idén az úszástanulás a következő állomás, a következő nehézségi fok amit gyakorlok, tanulok. Ugyan 2014-ben már elkezdtem az úszást tanulni lett némi rutinom, ám félek attól, hogy idővel ez is megszakad. Vados Bence türelme hatalmas segítség, máskülönben feladnám. L Fontos ha egy oktatóm türelmes, máskülönben szétcsúsznék. :/

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.