2023. november 12., vasárnap

AZ ÚJ SÉRÓ (2023.11.10.)

Fodrászt váltottam. Édesapám azt tanácsolta, hogy az utcánkban lévő borbélyhoz menjünk, mert ő nem volt sajnos megelégedve a Bio Hair szolgáltatásaival. Én jómagam igen, csupán az volt a bajom, hogy ahányszor lementem 2 és félhavonta levágatni a hajam akkor mindig más nő nyírta le géppel. Legutóbb egy eléggé unszimpatikus nő volt, akinél voltam. Mivel folyton más és más nő vágja le a hajam így állandóan mondanom kell milyen szeretnék. Most egy másik helyre mentem és nagyon szimpatikus a pasi, aki a hajamat vágta. Emlékszem arra, hogy mikor gyerek voltam még ollóval vágták rövidre a séróm, utána jött a gépi korszak.

A hajam nagyon hosszú volt már. Ún. autista frizurával. Azt tudni kell rólam, hogy az apai nagymamám hajtípusát örököltem és gyorsan nő, ezáltal alig lélegzik a fejbőröm így hamar korpásodik és viszketni kezd. Évek óta próbáltam megtalálni a nekem való sampont. 2015-ben a Lush füst illatú samponkorongját is sokszor használtam, mindhiába. Teafa illatú samponom is volt, ami csak részben segített. Ahányszor levágatom a hajam, mindig a legrövidebbre szeretném hogy jól kiszellőzzön. Utána automatikusan lemosom meleg vízzel és megdörzsölöm a fejbőröm. Egy ideig jó, de aztán kezdődik a „hóesés”.



Az új fodrász nagyon jó munkát végzett a hajammal. Fazonra formázta. Olyanra, hogy alul sokkal rövidebb, de feljebb egy kicsit hosszabb. Rövidhosszúságú. Ez egyébként sok fiatalnál divat. Mostantól ez lesz az új hajdivatom. Természetesen 2 havonta megyek levágatni a hajam. Legközelebb újévben. Árban ugyanannyi szinte, mint az almásban, de foglalni kell időpontot. Ez a legkevesebb. A lényeg, hogy állandó fodrászom legyen, aki mindig tudni fogja, hogy éppen milyen fazont szeretnék. Ugyan kellemetlen a korpásodás, erre majd egy speciális sampont ajánl nekem majd az új fodrászom.

A fodrászat mellett található a kínai bolt ahova sokat járok vásárolni. A közelben annak idején volt egy férfi és női fodrász egymás mellett, de mára mind2 hely megszűnt. Nem kár értük. Nem végeztek ott jó munkát. Kicsit nyomasztónak tartottam. Mikor gyerek voltam és csak ollóval vágták a hajam azt sosem szerettem. L A gépi megoldás sokkal hatásosabb, és könnyebb. Mikor a kamaszkoromat éltem akkor direkt hosszabb volt a hajam, ám mindig begöndörödött. Csak hajmosáskor és zselézéskor volt simított. Akkor egy hippire hasonlítottam. Aztán 2003 környékén rövidebbre vágattam és azóta így csináltatom meg. Voltak idők, amikor ragasztózselét is használtam. Anno sokféle hajzselém volt, melyeket hajszárítóval szárítottam. Mindig szerettem volna úgy kinézni, mint az akkori huszonévesek. Más idők voltak anno. De mikor zseléztem a hajam akkor olyan vagánynak néztem ki. Később már visszafogottá váltam, mert nem tudtam azonosulni egy olyan világgal, ami nem én vagyok. Most ezzel az új hajfazonnal egy új korszakot tervezek nyitni. Egy teljesen újat.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.